Värderingarna som ledde till naturliga ingredienser


Vi är stolta över våra produkter och allt de innehåller, från de naturliga och ekologiska ingredienserna till förpackningen som omsluter dem. Allt är gjord av rena ingredienser och högsta möjliga kvalitet. Därför går vi också mycket in i vad som händer med våra produkter efter att de har haft nytta och tömts. I detta sammanhang har vi gjort några häftiga upcycling guides, där vi visar hur man enkelt och enkelt kan återvinna förpackningen.
Våra hårvårdsprodukter har utvecklats med ett specifikt fokus på innovation, hållbarhet och transparens. De naturliga ingredienserna har valts noggrant för deras renhet och effektiva egenskaper för hårets hälsa och miljön.
Tänk dig en jordgubbe som vuxit vilt i naturen eller på ett organiskt fält, helt opåverkat av de många bekämpningsmedel som används i konventionellt jordbruk. En glad liten jordgubbe som kan se lite tråkig ut eftersom den inte har blivit genetiskt konstruerad för att likna alla andra jordgubbar, men har istället tillåtit att växa frisk, stark och spränga med vitaminer och mineraler. När du äter det får du inte bara en fantastisk smakupplevelse, men din kropp välkomnar dig för dess rena, naturliga innehåll.

Med HairLust kan du göra skillnad!

Man blir det man äter brukar man säga, men i viss utsträckning så blir du också vad du smörjer din kropp med och använder till håret.
Ekologiskt gör skillnad! Det är vi övertygade om. Det är därför vi valt att använda ekologiska och naturliga ingredienser varje gång det är möjligt. Majoriteten av våra produkter är även certifierat ekologiska och veganska. HairLust kosttilsskott är fritt från konserveringsmedel, konstgjorda smaksättare, sötningsmedel, jäst, laktos och gelatin - men är rik på näring så du kan få det hår du drömmer om. HairLust hårvårdsprodukter är också fria från hormonforstörande ämnen som parabener, ftalater och prostaglandiner samt dåliga SL-sulfater.

Varför ekologiskt?

En stor del av våra produkter är ekologiskt certifierade, baserade på naturliga ingredienser och är från rena råvaror. Det är för att vi verkligen tror att det gör en skillnad! Både för kvaliteten på våra produkter och för din hälsa.
När vi lagar mat föredrar vi alla att använda bekanta ingredienser som vi känner till, som kan hittas i naturen och ätas utan att riskera ens hälsa. Men vad vi konsumerar genom kosttillskott, vad vi gnuggar in på våra huvuden eller använder för att styla vårt hår går också in i våra kroppar och påverkar vår hälsa. Därför tror vi att rena, ekologiska ingredienser är nyckeln till de riktigt bra produkterna, och därför använder vi ekologiska och naturliga ingredienser när det är möjligt.
De flesta av våra produkter är certifierat ekologiska av Ecocert Greenlife och certifierade av COSMOS Organic, vilket är en erkänd europeisk certifiering för kosmetika. När en produkt är COSMOS Organic-certified, kan du alltid se exakt vilken procentandel av ingredienserna som är av naturligt ursprung och hur mycket som är ekologiskt.
För att en kosmetisk produkt ska kunna få denna certifiering måste minst 95% av alla ingredienser i produkten vara naturliga och minst 95% av de naturliga oljorna i produkten måste vara ekologiska. Samtidigt måste minst 10% av de ingredienser som kan tvättas och minst 20% av de ingredienser som inte kan tvättas vara ekologiska.
COSMOS Organic garanterar att ingredienserna produceras ansvarigt och med respekt för miljön. Därför kan du vara säker på att en produkt med denna certifiering produceras under förutsättningar som tar hänsyn till miljön, medarbetarna och att förpackningen är ansvarsfullt utvecklad i enlighet med alla tillämpliga regler.
Läs mer om COSMOS Organic Standard här.

Varför veganskt?

De flesta av våra produkter är veganskt certifierade, och de som inte är certifierade produceras fortfarande 100% enligt veganska riktlinjer, helt utan användning av animaliska ingredienser eller djurförsök. Vi tror att varken djur eller människor ska lida för skönhet!
Vi har tagit ställning och kommer inte flytta oss ens en centimeter. Vi strävar efter att göra skillnad för djurens välbefinnande, för miljön, för din hälsa och för ditt hår, och vi gör det bäst genom att gå hela vägen.
Våra veganska värderingar sitter djupt, därav vårt stora andel produkter som är certifierat veganska från The Vegan Society och bär också The Vegan Trademark, som är en internationellt erkänd certifiering för autentiska veganprodukter som används över hela världen.
För att få certifieringen, The Vegan Trademark, kan produkten inte innehålla några animaliska ingredienser, och i tillverkningsprocessen för både produkter och ingredienser får inga djurförsök göras. Dessutom måste det vara tydligt om produkten innehåller genetiskt modifierade organismer (GMO) och i så fall får inte djurgener eller ämnen ha använts. Sist men inte minst måste produkten tillverkas utan risk för kontakt med animaliska ingredienser eller produkter.

Säg NEJ till:

Tyvärr så finns det ingredienser i produkter för både hår och hud som gör mer skada än nytta. Vi har valt att helt undvika de i alla våra produkter. Skönhet får inte vara på bekostnad av din hälsa eller välbefinnande! Om du håller med, säg nej till:
Parabener: Butylparaben, isobutylparaben, propylparaben, methylparaben och ethylparaben
Parabener används som konserveringsmedel i kosmetiska produkter för att förhindra bakteriell och svamptillväxt. Parabener är kända som hormonförstörande medel som kan störa din naturliga hormonbalans och orsaka obehag som inte omedelbart uppäcks, men som kan ha stor inverkan på t.ex. fertilitet. Om du är allergisk mot parabener, visar biverkningar sig som rodnad, klåda och hudutslag.
Ftalater: Dibutyl phthalate (DBP), benzyl butyl phthalate (BBP), diethyl phthalate (DEP), diethylhexyl och diethyl hexyl phthalate (DEHP)
Ftalater används som mjukgörare i både färg, beläggning, plast och kosmetiska produkter. De misstänks för att orsaka hormonella störningar hos både människor och djur.
Syntetiska SL-sulfater: Sodium/natrium/ammonium lauryl sulfate (SLS), sodium/natrium /ammonium laureth sulfate (SLES) och sodium/natrium /ammonium lauryl ether sulfate (SLES)
SL-sulfater är syntetiska ytaktiva medel som ger en skummande effekt och har rengörande egenskaper. SL-sulfater som används i t.ex. schampo eller tvål tenderar att stanna kvar och verka med en torkande effekt på hår, hud och hårbotten. Det kan vara extremt svårt att tvätta ut och kan därför orsaka irritation, rodnad och klåda. Dessutom misstänks SL-sulfater att vara cancerframkallande.