De primära ingredienserna i HairLust


Nedan har vi sammanställt en liten översikt över några av de främsta aktiva ingredienserna som våra kosttillskott och hårvårdsprodukter innehåller, och viktigast av allt, vad dessa ingredienser gör för hälsan på ditt hår!

Våra produkter är noggrant utvecklade och sammansatta med olika viktiga vitaminer, mineraler, aminosyror och andra näringsämnen som effektivt kompletterar varandra. Varje produkt utvecklas i nära samarbete med ledande kemister, apotekare och näringsexperter i Tyskland och Danmark.

Vad som gör HairLust produkter unika är vårt fokus på att skapa synergistiska effekter mellan alla ingredienserna i både kosttillskott för hår och i våra hårvårdsprodukter. Alla ingredienser doseras omsorgsfullt och speciellt för att kroppen ska kunna absorbera och dra nytta av alla näringsämnen på bästa möjliga sätt. Våra ingredienser är noggrant utvalda från några av världens bästa källor och tillverkas under god tillverkningspraxis för att garantera dig säkerhet och bästa möjliga kvalitet.

Du kan hitta genomgående listor över alla ingredienser i varje produkt under ingrediensfliken på de enskilda produktsidorna.

A

Acaiolja

Acaiolja har unika återupplivande och anti-aging egenskaper. Innehåller omega 3-6-9, vitamin C och E, mineraler (inklusive järn och kalium) och en unik koncentration av antioxidanter. Acai (frukt) olja är rik på antocyaniner och fenoler, vilket gör oljan starkt antioxidant och antiinflammatorisk. Dess huvudsakliga innehåll av antocyaniner rapporteras vara 10-30 gånger högre än anthocyaninhalten som finns i röda druvor. Acaioljans höga innehåll av näringsämnen och antioxidanter och dess antiinflammatoriska effekt gör oljan till en effektiv ingrediens när den används i anti-aging produkter för personlig vård. Acaiolja är extremt mjukgörande och samtidigt fuktar huden och är särskilt bra vid härdning av torr och spruken hy, eksem och psoriasis. Oljan tränger snabbt in i huden och är en extremt fördelaktig ingrediens för behandling av akne, för att minska svullnad och för att lindra muskelsmärta.

Aloe Vera

Aloe Vera är fylld med enzymer, mineraler, aminosyror, näringsämnen och vitaminer som hjälper till att upprätthålla hårbottens naturliga pH-nivå och upprätthålla en sund hårväxt. Ett högt innehåll av antioxidanter bekämpar fria radikaler och skyddar cellerna i både hud och hår, vilket gör att fukt och näring kan penetrera djupt in i båda. Vi använder endast certifierad organisk Aloe Vera, eftersom vi tror att rena ingredienser gör en skillnad på hälsan.

Aminosyror

Några av våra produkter innehåller aminosyror som inkluderar L-lysin, L-metionin, L-isoleucin, L-valin och L-glutamin. Dessa aminosyror är kända för att vara viktiga byggstenar av keratin, vilket är vad hår huvudsakligen består av. Aminosyrorna ger en optimal produktion av hårceller och därigenom hårets hållfasthet och hälsa. Det viktigaste sättet att dessa aminosyror hjälper till med detta är att säkerställa att keratin produceras. Keratin är ett fibröst strukturellt protein som är viktigt för att bibehålla friskt hår.

Aprikoskärnolja

Aprikoskärnolja är rik på vitaminerna A, C och E, liksom skyddande fettsyror, och det är känt för sin glansiga effekt på håret. Det bidrar till att effektivt mjukna både hud och hår, förhindrar förlust av fukt och motverkar torr hårbotten vilket i sin tur ger de bästa förutsättningarna för att odla ett friskt och långt hår.

Arganolja

Arganolja innehåller stora mängder av fördelaktiga näringsämnen, vitaminer och fettsyror. Innehållet i bland annat vitamin E främjar sund hårväxt och antioxidanter stimulerar blodcirkulationen och påverkar hårcellerna för att kunna producera nytt och friskt hår.

B

Biotin

B-vitaminer är några av de mest effektiva och viktiga vitaminerna för håret. Biotin är också känt som vitamin B7 och finns naturligt i livsmedel som morötter, tonfisk, svamp, bananer och solrosfrön i väldigt låga mängder. Biotin eller vitamin B7 är ett vattenlösligt vitamin och är t.ex. viktigt för syntes av fettsyror, glukos och vissa aminosyror som valin och metionin, som våra kosttillskott innehåller. Biotin hjälper därmed till att upprätthålla ett normalt och friskt hår och hud. Alla våra kosttillskott för håret innehåller 5 000 mcg Biotin per daglig dos.

Blåbärsextrakt

Blåbärsextrakt innehåller en stor mängd proantocyanidiner, vilket bidrar till att förbättra och öka hårets elasticitet.

B-vitaminer

HairLust innehåller nästan alla B-vitaminer. Flera HairLust-produkter innehåller B5, B6, B9 och B12. Vitamin B6 bidrar till en normal metabolism av proteiner och glykogener. Glykogen är kroppens viktigaste proteinkälla för proteinsyntes, en funktion som är viktig för att säkerställa korrekta hårväxtsprocesser. Vitamin B6 fungerar bra med zink och bidrar därmed till reglering av hormonell aktivitet. Vitamin B12 bidrar också till en normal energiomsättning och spelar en viktig roll i processen av cellförnyelse.

F

Folsyra

Folsyra fungerar väldigt bra tillsammans med biotin och hjälper till att balansera kroppens metabola aktivitet, blodbildning och blodflöde. Ett balanserat blodflöde krävs för cirkulation av syre och näringsämnen till svaga hårsäckar. Folsyra bidrar också till kroppens energimetabolism och aminosyrasyntes, det hjälper till att förhindra trötthet, bidrar till immunsystemets normala funktion och spelar en viktig roll i processen för cellförnyelse.

H

Havreextrakt

Havreextrakt är rik på betaglukaner och bidrar till cellförnyelse. Det är också en extremt bra fuktighetskräm för både hud och hår. Extraktet är en koncentrerad blandning av väsentliga näringsämnen som innehåller alfa-tokoferol, alfa-tocotrienol, linolsyra och oljesyram som är utmärkt för användning i kosmetika för känslig hud och hår.

Häststångsextrakt

Häststång är en av de växter som är rikast i världen på kiseldioxid. Häststången är en levande fossil och är känd i flera studier för sina bra egenskaper för hår. Många av dessa visar att häststångsextrakt kan förbättra hårets totala hälsa, vilket är varför HairLust Hair Growth Formula Capsules för kvinnor innehåller en hög koncentration av detta essentiella näringsämne.

K

Kokosolja

Kokosolja är en extremt näringsgivande olja som tränger djupare in i håret än de flesta andra oljor. Kokosolja är mycket rik på vitamin E och vitamin K, den har antimikrobiella egenskaper och innehåller även laurinsyra och friska fettsyror. Kokosolja stärker håret, ger näring och fuktar till torra hårtoppar, hjälper till att återställa hårets fuktbalans och förbättrar hårets normala tillväxtcykel. När det används i hår kan kokosolja även bidra till att förbättra hårbotten och är fördelaktig mot sår och mjäll.

M

Mangosmör och mango-extrakt

Mangosmör och mango-extrakt är extremt fuktgivande. De behandlar både behandlar och ger näring till hårbotten, och ger extra flexibilitet och komfort till håret.

Mynta

Mynta är rik på vitamin A och C, omega-3 och mineraler. Mynta är känt för att stimulera blodflödet till hårbotten och hårsäckarna, vilket kan bidra till att förhindra håravfall. Dessutom har mynta också effektiva antiseptiska egenskaper som lindrar både klåda och förhindrar mjäll, medans den aromatiska doften kan vara stimulerande och lindra stress.

O

Olivolja

Olivolja har otroligt många bra egenskaper. Det kan bidra till att håret stärks och skydda det från rötter till spets samtidigt som man skyddar sig mot fria radikaler, samt tidigt åldrande av hår och hårsäckar. Olivolja ger fukt, vitaminer och antioxidanter till håret, och med sitt höga innehåll av friska fettsyror bidrar oljan effektivt till att bibehålla ett normalt hår. Olivolja används också ofta i produkter mot håravfall, eftersom det är känt för sin förmåga att blockera överproduktion av DHT, Dihydrotestosteron, vilket är en av de vanligaste orsakerna till håravfall.

S

Selen

Selen bidrar till att upprätthålla ett normalt hår och är en viktig antioxidant för kroppen som stödjer immunsystemets normala funktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Selen kan till och med bidra till att upprätthålla en hälsosam sköldkörtel och på så sätt förhindra håravfall hos både män och kvinnor.

Sheasmör

Sheasmör är känt för sina unika helande och skyddande egenskaper. Den har ett högt innehåll av kanelider, vilket ger ett naturligt skydd mot solens strålar.

Söt mandelolja

Söt mandelolja är full av mineraler, vitaminer A, B och E samt fettsyrorna Omega 9, 6 och 3 vilket gör den idealisk för att ge fukt. Alla dessa näringsämnen bidrar till att andas nytt liv och glans i torrt och tråkigt hår samt skyddar även färgat hår från solens strålar. Mandelolja har naturliga fuktförseglingsegenskaper och det är därför den hjälper till att behålla fukt, återuppbygga hår och motverka kluvna toppar.

V

Vegetabiliska proteiner

Ris- och veteprotein är som godis för håret, eftersom håret huvudsakligen består av proteiner, även kallade keratiner. Hår, precis som muskler, behöver proteiner för att växa, därför kan proteinbrist ge torrt och sprött hår, och i värsta fall - håravfall. Därför har ris- och veteproteiner återuppbyggande egenskaper och bidrar till att stödja en hälsosam hårväxt.

Vindruvskärnolja

Vindruvskärnolja bidrar med essentiella näringsämnen som vitamin C, E-vitamin, kalcium och kalium. Oljan används för dess antiinflammatoriska och rengörande egenskaper på både hårbotten och håret samt hjälper till att hålla skalpen balanserad och frisk.

Z

Zink

Zink är en mineral med många fördelar för både hår och hud. Några av zinkens viktigaste funktioner för håret är att zink bidrar till att upprätthålla en normal nivå av det manliga hormon i blodet, energiproduktionen och kroppens upptagningsförmåga av proteiner och fettsyror. Zink är effektivt för att bibehålla friskt hår, naglar, hud, syn och för att reglera normal funktion och immunförsvaret. Eftersom hårcykeln beror på normal, cellulär reproduktion och proteinuppbyggnad kan zinkbrist orsaka håravfall och tunt hår. HairLust använder därför en väl balanserad mängd zink, vilket också underlättar en ännu bättre upptagningsförmåga av vissa andra vitaminer som också finns i våra kosttillskott.