De primära ingredienserna i HairLust


Nedan har vi sammanställt en liten översikt över några av de främsta aktiva ingredienserna som våra kosttillskott och hårvårdsprodukter innehåller, och viktigast av allt, vad dessa ingredienser gör för hälsan på ditt hår!

Våra produkter är noggrant utvecklade och sammansatta med olika viktiga vitaminer, mineraler, aminosyror och andra näringsämnen som effektivt kompletterar varandra. Varje produkt utvecklas i nära samarbete med ledande kemister, apotekare och näringsexperter i Tyskland och Danmark.

Vad som gör HairLust produkter unika är vårt fokus på att skapa synergistiska effekter mellan alla ingredienserna i både kosttillskott för hår och i våra hårvårdsprodukter. Alla ingredienser doseras omsorgsfullt och speciellt för att kroppen ska kunna absorbera och dra nytta av alla näringsämnen på bästa möjliga sätt. Våra ingredienser är noggrant utvalda från några av världens bästa källor och tillverkas under god tillverkningspraxis för att garantera dig säkerhet och bästa möjliga kvalitet.

Du kan hitta genomgående listor över alla ingredienser i varje produkt under ingrediensfliken på de enskilda produktsidorna.

A

Acaiolja

Acaiolja har unika återupplivande och anti-aging egenskaper. Innehåller omega 3-6-9, vitamin C och E, mineraler (inklusive järn och kalium) och en unik koncentration av antioxidanter. Acai (frukt) olja är rik på antocyaniner och fenoler, vilket gör oljan starkt antioxidant och antiinflammatorisk. Dess huvudsakliga innehåll av antocyaniner rapporteras vara 10-30 gånger högre än anthocyaninhalten som finns i röda druvor. Acaioljans höga innehåll av näringsämnen och antioxidanter och dess antiinflammatoriska effekt gör oljan till en effektiv ingrediens när den används i anti-aging produkter för personlig vård. Acaiolja är extremt mjukgörande och återfuktande för både hud och hårbotten. Den är särskilt bra vid härdning av torr och sprucken hy, akne, eksem och psoriasis. Oljan tränger snabbt in i huden och är en extremt fördelaktig ingrediens för att lindra en känslig och irriterad hårbotten. Dessutom skyddas effektivt hår och hud mot UVA- och UVB-strålar och oljan fungerar som ett färgskyddsmedel på håret.

Aloe Vera

Aloe Vera är fylld med enzymer, mineraler, aminosyror, näringsämnen och vitaminer som hjälper till att upprätthålla hårbottens naturliga pH-nivå och upprätthålla en sund hårväxt. Ett högt innehåll av antioxidanter bekämpar fria radikaler och skyddar cellerna i både hud och hår, vilket gör att fukt och näring kan penetrera djupt in i båda. Vi använder endast certifierad organisk Aloe Vera, eftersom vi tror att rena ingredienser gör en skillnad på hälsan.

Aminosyror

Några av våra produkter innehåller aminosyror som inkluderar L-lysin, L-metionin, L-isoleucin, L-valin och L-glutamin. Dessa aminosyror är kända för att vara viktiga byggstenar av keratin, vilket är vad hår huvudsakligen består av. Aminosyrorna ger en optimal produktion av hårceller och därigenom hårets hållfasthet och hälsa. Det viktigaste sättet att dessa aminosyror hjälper till med detta är att säkerställa att keratin produceras. Keratin är ett fibröst strukturellt protein som är viktigt för att bibehålla friskt hår.

Aprikoskärnolja

Aprikoskärnolja är rik på vitaminerna A, C och E, liksom skyddande fettsyror, och det är känt för sin glansiga effekt på håret. Det bidrar till att effektivt mjukna både hud och hår, förhindrar förlust av fukt och motverkar torr hårbotten vilket i sin tur ger de bästa förutsättningarna för att odla ett friskt och långt hår.

Arganolja

Arganolja innehåller stora mängder av fördelaktiga näringsämnen, vitaminer och fettsyror. Innehållet i bland annat vitamin E främjar sund hårväxt och antioxidanter stimulerar blodcirkulationen och påverkar hårcellerna för att kunna producera nytt och friskt hår.

B

Bambuextrakt

Är oerhört rik på kiseldioxid och används därför i vår Hair Growth Formula Gummies. Bambuextrakt innehåller mer än 50% kiseldioxid och är känt för sina goda egenskaper för håret. Vår källa är också kallat Poaceae Bambusa arundinacea Wild. Vi använder bambu i många olika former i våra produkter, som ett extrakt i våra kosttillskott, som en fiber i våra örngott och handdukar och som skaft i våra bambu hårborstar. Vi gör detta eftersom bambu, förutom dess många goda egenskaper, också är ett mycket hållbart material som växer otroligt snabbt, men samtidigt inte behöver mycket vatten eller kemi för att växa.

Biotin

B-vitaminer är några av de mest effektiva och viktiga vitaminerna för håret. Biotin är också känt som vitamin B7 och finns naturligt i livsmedel som morötter, tonfisk, svamp, bananer och solrosfrön i väldigt låga mängder. Biotin eller vitamin B7 är ett vattenlösligt vitamin och är t.ex. viktigt för syntes av fettsyror, glukos och vissa aminosyror som valin och metionin, som våra kosttillskott innehåller. Biotin hjälper därmed till att upprätthålla ett normalt och friskt hår och hud. Alla våra kosttillskott för håret innehåller 5 000 mcg Biotin per daglig dos.

Blåbärsextrakt

Ekologiskt blåbärsextrakt har goda antibakteriella egenskaper, verkar fuktgivande och lindrar en irriterad hårbotten. Ingrediensen kan ge håret extra glans och hjälpa till att motverka psoriasis samt tråkigt och fett hår. Innehållet av antioxidanter i blåbär hjälper till att skydda håret från fria radikaler samtidigt som goda fruktsyror har exfolierande egenskaper som kan hjälpa mot psoriasis.

B-vitaminer

HairLust innehåller nästan alla B-vitaminer. Flera HairLust-produkter innehåller B5, B6, B9 och B12. Vitamin B6 bidrar till en normal metabolism av proteiner och glykogener. Glykogen är kroppens viktigaste proteinkälla för proteinsyntes, en funktion som är viktig för att säkerställa korrekta hårväxtsprocesser. Vitamin B6 fungerar bra med zink och bidrar därmed till reglering av hormonell aktivitet. Vitamin B12 bidrar också till en normal energiomsättning och spelar en viktig roll i processen av cellförnyelse.

F

Folsyra

Folsyra fungerar väldigt bra tillsammans med biotin och hjälper till att balansera kroppens metabola aktivitet, blodbildning och blodflöde. Ett balanserat blodflöde krävs för cirkulation av syre och näringsämnen till svaga hårsäckar. Folsyra bidrar också till kroppens energimetabolism och aminosyrasyntes, det hjälper till att förhindra trötthet, bidrar till immunsystemets normala funktion och spelar en viktig roll i processen för cellförnyelse.

G

Granatäppelextrakt

Den ekologiska formeln vi använder kallas Fruitliquid ™ Pomegranate PS. Granatäpple innehåller höga nivåer av aktiva fenoler med starka antioxidantegenskaper och skyddar hud och hår från UV-skador och fria radikaler. Innehållet av vitaminer, mineraler, citronsyra och natriumcitrat gör granatäpplextrakt till ett effektivt botemedel mot hudsjukdomar. Dessutom stimulerar granatäpplet kollagenproduktion i hår och hårbotten, verkar pH-reglerande och förhindrar inflammation och fuktförlust.

H

Havreextrakt

Havreextrakt är rikt på betaglukaner som bidrar till cellförnyelse och är extremt bra och fuktgivande för både hud och hår. Avena Sativa, havre, används ofta för att bland annat behandla eksem, akne och klåda och är mycket effektiv vid behandling av olika hudsjukdomar. Havre är otroligt rikt på proteiner, polysackarider, stärkelse, saponiner, lipider och vitaminer (särskilt B-vitaminer), silikater, kiselsyra, flavonoider och mineraler. Innehållet i flavonoider och kiselsyra gör havre otroligt lugnande på en irriterad hårbotten, samtidigt som innehållet av saponiner, proteiner och vitaminer ger havre goda mjukgörande och rengörande egenskaper. Formeln; Oat Extract EC, är ett havrextrakt som används i våra produkter på grund av de goda mjukgörande, rengörande och lugnande egenskaperna som detta extrakt har på en känslig eller irriterad hårbotten.

Hjortronsextrakt

Den ekologiska formeln vi använder kallas Fruitliquid ™ Cloudberry. Hjortronsextrakt innehåller aktiva kolhydrater som ger extraktet sina goda fuktgivande och närande egenskaper som är optimalt för en känslig hud och sprött hår. Det är alltså otroligt effektivt i hårvårdsprodukter för en torr och irriterad hårbotten. Tack vare antioxidantegenskaperna från ellaginsyrahalten och vitamin A, C och E kan hjortonsextrakt motverka skadliga effekter från solen och minska skador orsakade av UV-strålar.

Hydrolyserat jästprotein

Hydrolyzed Yeast Protein är en unik formel som kallas Dynagen ™ och är baserad på ett innovativt jästextrakt, specifikt utformat för att förbättra hårets styrka och hälsa samt förlänga hårets livscykel och minska håravfall. Det återuppbygger och ökar mägden viktiga nyckelproteiner som kollagen och keratin i hårsäckarna vilket resulterar i ett friskare utseende och starkare hår. Studier visar en minskning av håravfall på bara tre veckor och en signifikant förbättring i volym och glans efter 90 dagar *. (Studie av Ashland). Vegetabiliska proteiner är riktigt bra för håret som till mestadels också består av proteiner, även kallat keratiner. Eftersom håret, liksom musklerna, behöver proteiner för att växa, kan proteinbrist orsaka torrt och sprött hår och i värsta leda till fall håravfall.

Hydrolyserat risprotein

Hydrolyserat risprotein är en unik, aktiv och vältestad formel som kallas Protectagen ™. Det innehåller vegetabiliska mikroproteiner från risextrakt som tränger djupt in och återuppbygger proteinerna i hårrötterna vilket reparerar och förstärker håret effektivt från insidan. Mikroproteiner fungerar som aktiva antioxidanter som skyddar håret från oxidativ stress såsom UV-strålar, detta resulterar i en förlängd hårlivscykel. Ingrediensen förbättrar synligt hårets struktur, hälsa och utseende, gör håret mer motståndskraftigt och minimerar kluvna toppar.

Hydrolyserat växtprotein

De vegetabiliska mikroproteinerna, Hydrolyzed Vegetable Protein, kommer från en mycket aktiv och vältestad ingrediensformel som kallas Gluadin®, denna stärker och återuppbygger hår och hårrötter inifrån och förlänger hårets livscykel. Denna formel kan minimera kluvna toppar och sprött hår med upp till 20% och samtidigt förbättra den totala hårhälsan med upp till 60% *. (Studie av BASF Care Creations)

J

Jojobaolja

Ekologisk jojobaolja går också under namnet; Simmondsia Chinensis Seed Oil och är ett flytande vax från jojoba-växternas nötter. Det både mjukgör, återfuktar och ger håret glans, medan halten av antioxidanter har en skyddande effekt mot både slitage och UV-strålning. Den är rik på antioxidanter, fettsyror och vitaminerna A, D och E och används för sin goda förmåga att tillsätta fukt och omsluta håret, så fukt och näring inkapslas i håret och lämnar håret skyddat och mjukt.

K

Kokosolja

Kokosolja är en extremt näringsgivande olja som tränger djupare in i håret än de flesta andra oljor. Kokosolja är mycket rik på vitamin E och vitamin K, den har antimikrobiella egenskaper och innehåller även laurinsyra och friska fettsyror. Kokosolja stärker håret, ger näring och fuktar till torra hårtoppar, hjälper till att återställa hårets fuktbalans och förbättrar hårets normala tillväxtcykel. När det används i hår kan kokosolja även bidra till att förbättra hårbotten och är fördelaktig mot sår och mjäll.

M

Mangosmör och mango-extrakt

Mangosmör och mango-extrakt verkar fuktgivande, antioxidant, exfolierande och färgskyddande på håret. De både behandlar och ger näring till hårbotten amtidigt som man förhindrar tidigt åldrande av hår och hårrötter och skyddar håret mot solens UV-strålar. Mango stimulerar hårets cellförnyelse och kollagenproduktion vilket resulterar i starkare och friskare hår. Detta gör mango till en bra ingrediens i hårvårdsprodukter mot torrt och skadat hår.

Mynta

Mynta är rik på vitamin A och C, omega-3 och mineraler. Mynta är känt för att stimulera blodflödet till hårbotten och hårsäckarna, vilket kan bidra till att förhindra håravfall. Dessutom har mynta också effektiva antiseptiska egenskaper som lindrar både klåda och förhindrar mjäll, medans den aromatiska doften kan vara stimulerande och lindra stress.

O

Olivbladsextrakt

Olivbladsextraktet i våra produkter kommer från en formel som heter Olive Eco och skapas av organiska olivblad. Innehållet av fenolkomponenter, oleuropein och de aktiva flavonoiderna; rutin, katekin och luteolin, ger extraktet utmärkta antioxidantegenskaper vilket gör olivbladsextrakt ett perfekt skydd för hud och hår mot UVB-strålar. Dessutom har den en hel del antiinflammatoriska och anti-allergiska egenskaper som lugnar en irriterad och känslig hårbotten.

Olivolja

Olivolja har otroligt många bra egenskaper. Det kan bidra till att håret stärks och skydda det från rötter till spets samtidigt som man skyddar sig mot fria radikaler, samt tidigt åldrande av hår och hårsäckar. Olivolja ger fukt, vitaminer och antioxidanter till håret, och med sitt höga innehåll av friska fettsyror bidrar oljan effektivt till att bibehålla ett normalt hår. Olivolja används också ofta i produkter mot håravfall, eftersom det är känt för sin förmåga att blockera överproduktion av DHT, Dihydrotestosteron, vilket är en av de vanligaste orsakerna till håravfall.

S

Selen

Selen bidrar till att upprätthålla ett normalt hår och är en viktig antioxidant för kroppen som stödjer immunsystemets normala funktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Selen kan till och med bidra till att upprätthålla en hälsosam sköldkörtel och på så sätt förhindra håravfall hos både män och kvinnor.

Sheasmör

Sheasmör är känt för sina unika helande och skyddande egenskaper. Den har ett högt innehåll av kanelider, vilket ger ett naturligt skydd mot solens strålar.

Söt mandelolja

Söt mandelolja är full av mineraler, vitaminer A, B och E samt fettsyrorna Omega 9, 6 och 3 vilket gör den idealisk för att ge fukt. Alla dessa näringsämnen bidrar till att andas nytt liv och glans i torrt och tråkigt hår samt skyddar även färgat hår från solens strålar. Mandelolja har naturliga fuktförseglingsegenskaper och det är därför den hjälper till att behålla fukt, återuppbygga hår och motverka kluvna toppar.

V

Vindruvskärnolja

Vindruvskärnolja bidrar med essentiella näringsämnen som vitamin C, E-vitamin, kalcium och kalium. Oljan används för dess antiinflammatoriska och rengörande egenskaper på både hårbotten och håret samt hjälper till att hålla skalpen balanserad och frisk.

Z

Zink

Zink är en mineral med många fördelar för både hår och hud. Några av zinkens viktigaste funktioner för håret är att zink bidrar till att upprätthålla en normal nivå av det manliga hormon i blodet, energiproduktionen och kroppens upptagningsförmåga av proteiner och fettsyror. Zink är effektivt för att bibehålla friskt hår, naglar, hud, syn och för att reglera normal funktion och immunförsvaret. Eftersom hårcykeln beror på normal, cellulär reproduktion och proteinuppbyggnad kan zinkbrist orsaka håravfall och tunt hår. HairLust använder därför en väl balanserad mängd zink, vilket också underlättar en ännu bättre upptagningsförmåga av vissa andra vitaminer som också finns i våra kosttillskott.