Komplett guide av våra ingredienser


Att ta reda på vad som är fördelaktigt och vad som potentiellt kan orsaka skada kan vara ett krångel när alla ingredienser har omöjliga latinska namn. Vi tycker det borde vara lätt att förstå vad ingredienserna gör och var de kommer ifrån. Därför har vi sammanställt en lättläst guide för alla ingredienser i våra produkter. Börja från A och lär dig om ingredienserna i ditt kosttillskott eller din schampo, hårmask eller ögonfransserum. Ingredienserna är inte alls lika farliga som de kan låta.

A

Alkohol

Naturligt framställd alkohol med mjukgörande egenskaper

Aloe Barbadensis Leaf Juice

Ekologisk Aloe Vera. Högt innehåll av enzymer, mineraler, aminosyror, näringsämnen och vitaminer som bidrar till att upprätthålla den naturliga pH-nivån i hårbotten och stödjer en sund hårväxt.

Aqua

Vatten. Används i hårvårdsprodukter och kosmetika för att blanda de olika ingredienserna tillsammans och har både rengöring, mjukgöring och närande effekter på hår och hud.

Argania Spinosa Kernel Oil

Arganolja. Innehåller stora mängder av fördelaktiga näringsämnen, vitaminer och fettsyror. Innehållet i bland annat vitamin E främjar sund hårväxt och antioxidanter stimulerar blodcirkulationen och påverkar hårcellerna för att producera nytt och friskt hår.

Arginine

En essentiell aminosyra, som är ett viktigt byggstenar i kroppens proteiner. Hår består huvudsakligen av proteiner och behöver aminosyror att växa.

Avena Sativa Kernel Extract

Organiskt havrekärnsxtrakt. Rik i beta glukaner, bidrar till cellförnyelse och är extremt fuktgivande för både hud och hår.

Avena Sativa Kernel Flour

En formel som heter Colloidal Oatmeal. Havremjöl från hela havrekärnor, som verkar extremt fuktbevarande, antioxidant och antiinflammatoriskt samt stärker hudbarriären.

B

Bambusa Vulgaris

Bambuextrakt utvinns ur bladen av bambuplantan. Har ett högt innehåll av kiseldioxid, så mycket som 50%, och är därför känt för sina goda egenskaper för håret. Används i våra Hair Growth Formula Gummies för både kvinnor och män som källa till kiseldioxid.

Biotin

Ett vattenlösligt vitamin, även kallat Vitamin B7 eller Vitamin H. Bidrar till att bibehålla ett normalt hår. Delar i metaboliska reaktioner och är avgörande i kroppens metabolism av t.ex. aminosyror, som hårsäckarna behöver för att håret ska växa.

Biotinoyl Tripeptide-1

Peptid som hjälper till att blockera överproduktion av DHT, stimulerar hårväxt och bidrar till att öka antalet hårsäckar i tillväxtfasen.

Butyrospermum Parkii Butter

Sheasmör. Har enastående helande, fukthållande och skyddande egenskaper och ett högt innehåll av kanelider som ger ett naturligt skydd mot solens strålar.

C

C12-15 Pareth-12

Emulgeringsmedel som gör det möjligt att blanda olja och vatten.

C15-19 Alkane

Ett lösningsmedel som används för att lösa upp ingredienser som oljor i produkten för att bilda en homogen blandning

Caffeine

Koffein. Stimulerar hår och hjälper till att utveckla tillväxtcykeln för håret och är också känd för sin förmåga att blockera överproduktion av DHT.

Calcium D-Pantotenat

Vitamin B5, även kallat Pantotensyra. Ett vattenlösligt vitamin som är viktigt för syntesen av hormoner, vitamin D och vissa neurotransmittorer. Det bidrar också till en normal metabolisk funktion och mental hälsa.

Caprylic/Capric Triglyceride

Emulgeringsmedel framställd av kokosolja och glycerin. Hjälper till att förhindra fuktförlust.

Caprylyl/Capryl Glucoside

Ett milt ytaktivt ämne med skummande egenskaper härledda från naturliga fettsyror och glukos.

Cetearyl Alcohol

En fettsyra från alkohol, som är en blandning av cetyl- och stearylalkohol. Extraheras naturligt från t.ex. kokosnöt och används som en fuktgivande stabiliserande ingrediens.

Citric Acid

Citronsyra. Mild fruktsyra som fungerar som en antioxidant och kan reglera pH-nivån när den används t.ex. i hårvårdsprodukter. Används även som en naturlig surhetsregulator i Hair Growth Formula Gummies.

Cocamidopropyl Betaine

Milt rensande och skummande ingrediens från kokosnöt.

Cocos Nucifera Oil

Ekologisk kokosnötolja. En extremt närande olja som tränger djupare in i håret än många andra oljor. Den är rik på vitamin E, vitamin K och friska fettsyror och har antimikrobiella egenskaper. Kokosnötsolja stärker håret, ger näring och återfuktar torra lockar. Oljan hjälper till att återställa hårets fuktbalans samt främja hårets normala tillväxtcykel

Cyanokobalamin

Vitamin B12, ett vattenlösligt vitamin, vilket är viktigt för många kroppsfunktioner, t.ex. energi metabolism, cellbildning och på grund av det också hårets tillväxt och hälsa. Många människor lider av vitamin B12-vitaminbrist eftersom det är svårt för kroppen att absorbera tillräckliga mängder genom enbart sin kost.

D

D-Alpha-Tocopherylacetate

Naturligt vitamin E-acetat. Ett fettlösligt vitamin med antioxidantegenskaper, vilket hjälper till att stödja en hälsosam hårväxt genom att skydda hårbotten och hårsäckarna från fria radikaler.

Daucus Carota Purpura

Naturligt färgämne från lila morotsjuicekoncentrat, som används i Hair Growth Formula Gummies för kvinnor.

D-Biotin

Biotin, även kallat Vitamin B7, är ett vattenlösligt vitamin, vilket är viktigt för många metaboliska reaktioner i kroppen och är väsentligt för hårväxt och upprätthållandet av friskt, normalt hår. D-biotin är den rena versionen av biotin och används ofta i kosttillskott.

DL-Alfra-Tokoferylacetat

Ett Vitamin E-acetat som är en fettlösligt vitamin med antioxidanta egenskaper som hjälper till att stödja hälsosam hårväxt genom att skydda hårbotten och hårceller från fria radikaler.

Distearoylethyl Dimonium

Bionedbrytbar mjukgörare av vegetabiliskt ursprung, tar bort statisk elektricitet och lämnar håret mjukt.

Dicaprylyl Ether

En olja extraherad från kokosnötolja. Används som fuktkräm.

Dihydrogenated Palmoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate

Ett ammoniumsalt extraherat från palmolja. Fungerar som en emulgator som verkar antistatisk och hjälper till att reda ut håret

Disodium Cocoyl Glutamate

Ytaktivt ämne gjort av kokosnötolja och fermenterat socker. En mycket mild rengöring och skummedel.

Disodium Phosphate

Vattenlösligt salt som används som pH-reglerande additiv.

Dimethicone

En silikonbaserad "polymer" med återfuktande egenskaper. Gör håret mjukt utan att lämna det flottigt. Denna typ av silikon kan tvättas ut med schampo

Dimethiconol

En silikonolja som fungerar mjukgörande och fuktgivande utan att göra håret fett. Minskar effektivt friss och ger håret glans. Denna typ av silikon är löslig i vatten och är därför lätt att tvätta ur håret efter användning. Detta lämnar inte några silikonrester på hårstråna

E

Ethylhexylglycerin

Ett naturligt konserveringsmedel härstammat från glycerin. Fungerar också bra som ett ytaktivt medel och ett närande, mjukgörande medel för huden.

Euterpe Oleracea Fruit Extract

Ekologiskt acaiextrakt. Har unika vitaliserande egenskaper. Innehåller omega 3-6-9, vitamin C och E, mineraler (inklusive järn och kalium) och en unik koncentration av antioxidanter.

Euterpe Oleracea Fruit Oil

Ekologisk acaiolja. Har unika revitaliserande egenskaper. Innehåller omega 3-6-9, vitaminer C och E, mineraler (inklusive järn och kalium) och en unik koncentration av antioxidanter.

F

Fragaria

Naturlig arom från jordgubbar, som används i Hair Growth Formula Gummies.

G

Glukos

Naturligt socker i Hair Growth Formula Gummies.

Glycerin

Vegetabilisk fuktkräm.

Glycine

En vanlig aminosyra som finns i de flesta proteiner. Kollagen i protein, som är väsentligt för håret, består av en tredjedel glycin.

Glycyrrhiza Glabra Root Extract

Lakritsrotextrakt, verkar lugnande på en irriterad hud och hårbotten

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

Vattenlösligt geleringsmedel baserat på gummi extraherat från guarplantan  (Cyampopis tetragonolobus). Guarkärnmjöl ger "balsameffekt" till hårprodukter, förhindrar statisk elektricitet och gör håret lättare att kamma efter tvätt.

H

Helianthus Annuus Seed Oil

Ekologisk solrosolja. En lätt vegetabilisk olja med högt innehåll av bra omättade fettsyror, såsom linolsyra och oljesyra.

Hydrogenated Ethylhexyl Olivate

Fettsyror extraherade från olivolja. Hjälper håret att behålla fukt och motverkar uttorkning.

Hydrogenated Olive Oil

Mjukgörande och fuktgivande produkt från olivolja.

Hydrolyzed Rice Protein

Protein extraherat från ris, hjälper hår växa.

Hydrolyzed Vegetable Protein

Protein extraherat från växter, hjälper hår växa.

Hydrolyzed Yeast Protein

Protein extraherat från jäst, hjälper håret växa.

Hydroxyethyl Acrylate / Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer

Emulgeringsmedel, gelnings- och förtjockningsmedel som hjälper till att minska fuktförlusten i huden.

Hydroxipropylmetylcellulosa

Stabiliseringsmedel och förtjockningsmedel framställt av cellulosa som finns naturligt i växtfibrer. Bidrar till att förhindra en ökning av blodsockernivån efter en måltid. Används i kapslarna Hair Growth Formula Capsules for men.

I

Inositol

Vitamin B8, är ett vattenlösligt vitamin och en form av biotin. Biotin är avgörande för många av kroppens funktioner, inklusive upprätthållande av normalt hår och hud.

K

Karnauba

Vegetabiliskt ytbehandlingsmedel extraherat från löv av den brasilianska palmen Copernicia Cerifera, även kallat "Tree of Life". Används vid tillverkning av Hair Growth Formula Gummies för att förhindra att tandköttet sticker ihop.

Kalciumkarbonat

Kalcium är kroppens viktigaste mineral och spelar en avgörande roll i många av kroppens funktioner, eftersom vi behöver kalcium, allt ifrån från ben och tänder, från cellbildning och hårväxt till kroppens enzymproduktion.

Kaliumjodid

Även kallad kalium, jod är ett mineralsalt viktigt för många kroppsfunktioner och bidrar till en normal produktion av hormoner.

Kaliumsorbat

Finns naturligt i t.ex. jordgubbar, rönnbär, körsbär och tomater och fungerar som konserveringsmedel

Kiseldioxid

Kisel, en mineral som stärker bindväv, hud, hår, naglar och slemhinnor och hjälper till att säkerställa psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Klorofyll

Finns i kloroplasterna av växter, ger växterna sin gröna färg och bidrar till fotosyntes. Används som ett naturligt färgämne i Hair Growth Formula Gummies for Men.

Kolekalciferol

Vitamin D3, ett fettlösligt vitamin, vilket är otroligt viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive benbildning, immunsystemets funktion, cellbildning och bidrar till metabolismen av kalcium och fosfor. Vår källa till Vitamin D3 kallas Vitashine ™ Lichen och kommer från litchi-frukten, som för närvarande är världens enda veganska källa till vitamin D3.

Kolinbitartrat

Ett vitaminliknande näringsämne som är nära relaterat till B-vitaminer och viktigt för bland annat kroppens metabolism.

Kopparsulfat

Koppar är en del av många enzymer, vilka bland annat är viktiga för bildandet av adrenalin, bindväv, metabolismen av järn i röda blodkroppar eller skyddar kroppen från fria radikaler. Koppar bidrar också till normal pigmentering av håret.

L

L-Askorbinsyra

Vitamin C, ett vattenlösligt vitamin som finns i citrusfrukter och nödvändigt för kroppens produktion av kollagen och hjälper till att skydda cellerna från fria radikaler. Det är också viktigt för kroppens absorption av t.ex. järn.

Lauryl Glucoside

Milt ytaktivt ämne, som är en förening av naturlig glutaminsyra och naturlig kokosnötfettsyra. Surfaktanter används i tvål för att sänka ytspänningen i vatten och säkerställa snabbare kontakt mellan tvål och smuts. Därigenom optimerar ytaktiva ämnen effekten av tvålen.

L-Glutamine

En vanlig aminosyra som reglerar transport av kväve till och från muskelvävnad.

Limonene

Ett naturligt förekommande doftämne som finns i skalet av citrusfrukter. Luktar lätt och färskt av citrus. Kan också tillverkas syntetiskt.

L-Isoleucin

En essentiell aminosyra som kroppen inte kan syntetisera, utan måste tas genom daglig kost.

L-Lysin Hydroklorid

L-Lysin, en essentiell aminosyra som spelar en viktig roll i kroppens produktion av proteinkollagenet, vilket ger stabilitet och styrka till många former av kroppsvävnader, såsom hår, hud, brosk och naglar.

L-Metionin

En essentiell aminosyra som finns i de flesta proteiner.

L-Selenometionin

Lätt absorberad selenkälla, nödvändig för underhåll av immunsystemet, hormonsystemet, sköldkörteln och för att behålla normalt hår och naglar.

L-Valin

En viktig aminosyra som ska intagas dagligen genom kosten. Viktigt för normal kroppstillväxt, vävnadsreparation och blodsockerreglering.

M

Maltsirap

Naturligt och glutenfritt socker från majs. Används i Hair Growth Formula Gummies.

Mangifera Indica Fruit Extract

Ekologiskt mango-extrakt. Ger fukt och bryr sig om hår och hårbotten.

Maris Sal

Salt från det döda havet som innehåller mineraler. Har en rengörande och helande effekt på irriterad eller torr hårbotten.

Mentha Viridis Leaf Oil

Ekologisk mintolja. Rik på vitamin A och C, Omega-3 fettsyror och mineraler. Stimulerar blodflödet till hårbotten och hårsäckarna, vilket kan hjälpa till att motverka håravfall. Har effektiva antiseptiska egenskaper som lindrar klåda och förhindrar mjäll.

N

Natriumselenat

Lätt absorberad selenkälla, nödvändig för underhåll av immunsystemet, hormonsystemet, sköldkörteln, liksom vanligt hår och naglar.

Natriumklorid

Salt. Verkar rengörande och hjälper till att ta bort mjäll och svamp från hårbotten

Nikotinsyra

Vitamin B3, även kallat Niacin, ett vattenlösligt vitamin som bidrar till normal energiomsättning, normal hårväxt och normal funktion av nervsystemet.

O

Olea Europaea Fruit Oil

Ekologisk olivolja. Adderar fukt, vitaminer och antioxidanter i håret, skyddar mot fria radikaler och tidig åldrande av hår och hårfolliklar, samt blockerar överproduktion av DHT.

Olea Europaea Leaf Extract

Ekologiskt olivoljextrakt. Adderar fukt, vitaminer och antioxidanter i håret, skyddar mot fria radikaler och tidig åldrande av hår och hårfolliklar, samt blockerar överproduktion av DHT.

P

Panthenol

Provitamin B5, som vid kontakt med huden omvandlas till vitamin B5 som hjälper till att stimulera hårväxten. B-vitaminer är viktiga för många av kroppens funktioner som bidrar till friskt hår.

PEG-4 Rapeseedamide

Vegetabiliska fettsyror från rapsolja

Pektin

En växtfiber som används som ett naturligt geleringsmedel/förtjockningsmedel i Hair Growth Formula Gummies.

Phenoxyethanol

Naturligt förekommande konserveringsmedel, som både är säkert att använda och effektivt.

Poaceae Bambusa arundinacea Wild

Bambuextrakt. Har ett högt kiseldioxidinnehåll, så mycket som 50%, och är därför känt för sina goda egenskaper för håret. Används i våra Hair Growth Formel Gummies som en källa till kiseldioxid

Polyglyceryl-4 Caprate

Emulgator som gör det möjligt att blanda olja och vatten.

Polyglyceryl-6 Caprylate

Surfaktant från vegetabilisk olja som hjälper till att återställa hudens fuktbalans.

Polyglyceryl-6 Distearate

Emulgator som gör det möjligt att blanda olja och vatten.

Pyridoxinhydroklorid

Vitamin B6, ett vattenlösligt vitamin som är mycket viktigt för kroppstillväxt och underhåll. Vitamin B6 bidrar till en normal metabolism av proteiner och glykogener. Glykogen är kroppens viktigaste proteinkälla för proteinsyntes, en funktion som är viktig för att säkerställa korrekta hårväxtprocesser. Vitamin B6 fungerar bra med zink och bidrar därmed till reglering av hormonell aktivitet.

Prunus Armeniaca Kernel Oil

Aprikoskärnolja. Har ett högt innehåll av skyddande fettsyror som återuppbygger hud, hår och förhindrar fuktförlust, vilket gör håret mjukt och flexibelt.

Prunus Armeniaca Seed Powder

Aprikoskärnpulver. Utgör kornen i vår Hair & Scalp Detox Scrub och ger en djupt rengörande, stimulerande och exfolierande effekt på hårbotten.

Potassium Sorbate

Finns naturligt i t.ex. jordgubbar, rönnbär, körsbär och tomater och fungerar som konserveringsmedel. Vattenlösligt konserveringsmedel som används som ett säkert alternativ till parabener.

Propanediol

Fuktgivande organisk förening.

Propylheptyl Caprylate

En biologiskt nedbrytbar mjukgörare i oljeform.

Pteroylmonoglutaminsyra

Folsyra. Tillhör gruppen B-vitaminer och behövs för celltillverkning och produktion av röda blodkroppar. Folsyrabrist kan orsaka håravfall, bland annat.

Punica Granatum Fruit Extract

Ekologiskt granatäppleextrakt. Högt innehåll av antioxidanter. Har en skyddande effekt på hår och hårbotten och har UVA- och UVB-blockerande egenskaper. Dessutom fungerar granatäpple pH-reglerande på hud och hårbotten.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Ekologisk söt mandelolja. Ger glans i håret och fungerar som en emulgator som gör att olja och vatten kan blandas

R

Retinylacetat

Vitamin A, ett fettlösligt vitamin som är viktigt för optimal cellbildning och bidrar till metabolismen av järn och en normal funktion av immunsystemet.

Riboflavin

Vitamin B2, ett vattenlösligt vitamin som är väsentligt för formandet av cellenergi, absorptionen av järn, upprätthållandet av normala röda blodkroppar och skyddar cellerna från fria radikaler.

Rubus Chamaemorus Fruit Extract

Hjortronsextrakt. Hjortron är rika på C-vitamin och kan ha en lugnande effekt på känslig och irriterad hårbotten.

Rubus Idaeus

Naturlig arom från hallon, som används i Hair Growth Formula Gummies Men.

S

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Ekologisk jojobaolja. Jojobaolja är ett flytande vax som extraheras från jojoba-plantans nötter, som mjukgör, återfuktar och ger håret glans. Den är rik på antioxidanter, fettsyror och vitamin A, D och E och har en effektiv fuktgivande effekt på håret, liksom naturligt skydd mot UV-strålar.

Siliciumdioxid

Sackarosstearat. Ett sockerkomplex bestående av sackaros och stearinsyra. Sackaros är det du känner till som socker och finns naturligt i de flesta frukter och grönsaker. Stearinsyra är en mättad fettsyra som finns i både vegetabiliskt och animaliskt fett, och som kommer från t.ex. kokosnötolja, palmkärnolja, sheasmör eller kakaosmör. Sackarosstearat har en extremt mjukgörande och återfuktande effekt på håret


Sodium Benzoate

Natriumsalt av bensoesyra som finns i t.ex. lingon, tranbär, blåbär, plommon, kanel och äpplen. Hämmar tillväxt av t.ex. jästsvampar och används som konserveringsmedel.

Sodium Chloride

Salt. Används för rengöring och hjälper till att avlägsna mjäll och svamp från hårbotten.

Sodium Citrate

Ett naturligt salt från citronsyra, som ofta används som surhetsregulator eller konserveringsmedel för livsmedel.

Sodium Coco Sulphate

Kokosnötens ytaktiva medel med skummande egenskaper.

Sodium Cocoyl Glutamate

Aktiva sockertensider gjorda av vegetabiliska oljor med mild rengöring och skummande effekt.

Sodium Gluconate

Vegetabiliskt geleringsmedel framställt genom fermentering av glukos.

Sodium Hyaluronate

Hyaluronsyra. Effektiv, naturlig fuktgivare som finns naturligt i huden. Motverkar förlust av elasticitet och fukt och uttorkning i hudcellerna.

Sodium Hydroxide

Har en pH-reglerande effekt. En mycket säker ingrediens att använda i hårprodukter i små kvantiteter.

Sodium Sulphate

Mild tvål med skum och rengöringsegenskaper som är mildare för hår och hårbotten och därför ett bättre alternativ än de skadliga natriumlauryl- och Laureth-sulfaterna, även kallade SL-sulfater, som kan dehydrera hårbotten.

Sorbic Acid

Naturligt konserveringsmedel från tranbär.

Sorbitan Isostearate

En fettsyra som kan användas för att avlägsna överskott av olja och smuts från hudytan och som tillåter att blanda ingredienser som vatten och olja.

Spenatpulver

Används i vår Hair Growth Formel Gummies för män som ett naturligt färgämne och ger dem den fina gröna färgen

T

Theobroma Cacao Seed Butter

Organiskt kakaosmör extraherat från frön av kakaoplanten Theobroma. Har bra fukthållande egenskaper och är fylld med friska fettsyror och naturliga antioxidanter.

Tiaminhydroklorid

Vitamin B1, även kallat Tiamin, ett vattenlösligt vitamin, vilket är nödvändigt för metabolismen av mat till energi och normalt psykologiskt välbefinnande.

Titandioxid

Naturligt förekommande mineral, som används som ett vitt färgpigment.

Tocopherol

Vitamin E. Tokoferol är en form av vitamin E som extraheras från vegetabilisk olja. Har en naturlig mjukgörande, antioxidant och antiinflammatorisk effekt på hud och hår, och hjälper till att bekämpa fria radikaler och skyddar både hår och hårbotten från oxidativ stress såsom. skador från UV-strålar

U

Urea

Karbamid. Vårdande och stärkande effekt på huden.

V

Vaccinium Myrtillus Arom

Naturlig arom från blåbär, som används i Hair Growth Formula Gummies Men.

Vaccinium Myrtillus Fruktextrakt

Ekologiskt blåbärsextrakt. Har antioxidantiska egenskaper som effektivt bekämpar fria radikaler och ökar blodcirkulationen medan lugnande irriterad hårbotten.

Vitamin D

Ett fettlösligt vitamin som är otroligt viktigt för många av kroppens funktioner, inklusive benstruktur, immunsystemfunktion och cellbildning.

Vitamin D2

En fettlöslig vitamin som finns i växter, särskilt svampar, och är oerhört viktigt för benbildning, immunsystemets funktion och celldelningsprocessen samt för absorption av kalcium och fosfor

X

Xanthan Gum

Naturligt gelerings och förtjockningsmedel, framställt genom jäsning av enkla sockerarter som glukos och sackaros.

Z

Zinccitrat

Zink, ett mineral som är viktig för immunsystemets normala funktion och bidrar också till normalt underhåll av hår, hud, naglar och syn. Dessutom bidrar zink till att skydda celler från oxidativ stress och bidrar till normal fertilitet.

Zinkoxid

En källa till zink, en mineral som är viktig för immunsystemets normala funktion och bidrar också till normalt underhåll av hår, hud, naglar och syn. Dessutom bidrar zink till att skydda celler från oxidativ stress och bidrar till normal fertilitet.

Zinc Pca

Mjukgörande ingrediens som härstammar från zink, vilket motverkar hudåldring genom att effektivt blockera enzymer som kan vara skadliga för det friska kollagenet i huden.