Ingredienser i HairLust


Under våra produkter hittar du information om vilka ingredienser var individuell produkt innehåller. Här beskrivs de ingredienser som vi använder oss av i alla våra produktserier för att skapa den unika formula som hjälper dig till ökad hårkvalitet.

HairLust produkter är noggrant sammansatta av de viktiga och nödvändiga vitaminer, - mineraler och näringsämnen som behövs för att upprätthålla en frisk hårväxt. I konsultation med kemister, farmaceuter och dietister från England och Danmark har vi fokuserat på att skapa synergieffekter. Med synergieffekter menar vi att två ingredienser fungerar bättre tillsammans, jämfört med om du skulle ta de var för sig. Ett exempel på detta är att Biotin förstärks i kombination med D-vitamin, zink och selen i en specifik mängd. Detta gör våra produkter extra kraftfulla, till skillnad från hårtillskott som endast innehåller Biotin.

Genom att finslipa på dessa synergieffekter kan vi nu erbjuda produkter med en modern framställning, och de bästa alternativen på marknaden. Var ingrediens kommer från noggrant utvalda källor och är producerade under god tillverkningspraxis. Detta för att försäkra dig och våra kunder om hög kvalité och trygghet.

Biotin

Biotin, även kallad B7, är den mest välkända vitaminen när det kommer till hårväxt. Du hittar B7 i ett flertal livsmedel så som morötter, tonfisk, svamp och bananer. Biotin förekommer dock bara i låga koncentrationer och kan därför vara svårt att få i sig nödvändig mängd via kosten. B7 är ensam det viktigaste näringsämnet för hälsosamt hår, och är nödvändig för syntes av fettsyror, glukos, valin och metionin. Våra kosttillskott innehåller 5.000 mcg Biotin per dagligt intag.

Folsyra

Folsyra, även känt som vitamin B9 fungerar väl tillsammans med biotin. Folsyran balanserar vår metaboliska aktivitet och hjälper hårcellerna att dela sig. Folsyra bidrar också till kroppens energiomsättning samt aminosyrasyntes.

B-vitaminer

Det finns många olika B-vitaminer och HairLust innehåller nästan alla. B5, B6, B9 och B12 är några exempel. B6 bidrar till en normal produktion av protein och glykogen. För att din hårväxt ska fungera korrekt behöver kroppen mycket energi och proteiner, och glykogen är kroppens energikälla. Vidare fungerar B6 bra tillsammans med zink, och ser till att du har en normal hormonaktivitet, DHT, som annars kan orsaka håravfall.

Zink

Zink är en viktig mineral som bidrar till hårtillväxt samt balanserar nivån av manligt hormon i kroppen. Produkterna innehåller en utvald dos av zink för att underlätta kroppens egna upptag av de andra ämnena i våra produkter.

Selen

Selen är en mineral som återfinns i livsmedel så som avokado, svamp och nötter. Mineralen är kroppens viktigaste antioxidant och skyddar celler från oxidativ stress samt upprätthåller immunförsvarets funktioner. Selen bidrar också till en fungerande sköldkörtelfunktion som påverkar håravfall hos män.

Åkerfräkenextrakt

Extrakt av åkerfräken är en växt rik på kiseldioxid. Som levande fossil är det känt från flertal studier för dess positiva inverkan på håret. HairLust produkter innehåller en hög koncentration av åkerfräkenextrakt.

Aminosyror

Aminosyror bygger upp keratin i kroppen, som är hårets primära beståndsdel. Aminosyror upprätthåller en optimal produktion av hårceller och håller därmed håret starkt och friskt. Ämnet ser till att keratin produceras, ett protein känt för att upprätthålla ett hälsosamt hår.

Naturlig

HairLust produkter är fria från kemiska tillsatser, konserveringsämnen, konstgjorda smakämnen, sötningsmedel, stärkelse, jäst, laktos och gelatin.