HairLust Shooting Star - Stipendium för ambitiösa frisörstudenter


"Stipendium:

Det årliga HairLust Shooting Star Stipendiumet till ambitiösa frisörstudenter

Vi har stor respekt för frisörstuderande med starka ambitioner som vill sätta sin egen prägel på världen inom frisyrer, hårvård och hårprodukter. Därför tilldelar vi stipendiumet HairLust Shooting Star, ett bidrag på 5.000 kronor, till frisörstudenter som vill utveckla sig själva och sträva efter att göra något speciellt.

Frisörutbildningen är i framkant i Sverige i förhållande till resten av världen. Vi erbjuder HairLust Shooting Star Stipendium för att hjälpa till att upprätthålla Sveriges goda rykte och främja branschen med engagerade och kreativa personer som har liknande ambitioner. På detta sätt kan vi tillsammans inspirera andra frisörer och förbättra branschen till det bättre.

HairLust Shooting Star Stipendiet kan sökas av alla frisörstudenter som är på väg att bli frisör. Du kan antingen precis ha startat utbildningen eller snart vara klar med utbildningen för att kunna ansöka om stipendiet.

För att kvalificera sig till stipendiet måste du skicka in en ansökan med formuläret nedan, där du inkluderar 10-15 rader om dig själv och 10-15 rader på varför du ansöker om stipendiet och vad du vill spendera 5 000 kronor på.

Stipendiet för 2019 är nu utdelat, och det är nu möjligt att söka nästa års stipendie.
 
Vinnaren av stipendiet för 2019 blev Alva Värmå, som är en duktig frisörelev med stora planer. Efter nyheten om hennes vinst av stipendiet HairLust gett ut, så hade Alva detta att säga:

 

HairLust Shooting Star frisørlegat  "Jag är otroligt tacksam över att fått stipendiet, det kom väldigt bra i tiden då jag tar studenten om bara några veckor och springer ut som nyexaminerad frisör! En perfekt hjälp på traven nu i början. Jag kommer lägga pengarna på utbildning kring olika färg-tekniker och ska försöka välja ut kurser där det tas hänsyn till snabbhet, produktåtgång, ergonomi samt hälso-och miljö tänk. Jag tycker det är viktigt att vi nyutbildade frisörer verkligen försöker ta åt oss all kunskap vi kan komma över för att bli så bra vi bara kan, det här är en jättefin hjälp som jag uppskattar otroligt mycket och verkligen ska ta till vara på”.

Ansök senast: 18. December 2020

 

Alla som skickar en ansökan kommer att få besked kort efter sista anmälningsdatumet, även om du inte skulle vinna. Svaret kan förväntas i början på januari 2021.