HairLust Shampoo


HairLust Shampoo


Fördelar med produkten

 •    Förlänger hårets livscykel
 •    Rik på veganska mikroproteiner
 •    Förebygger kluvna toppar upp till 20%*
 •    Kan användas i färgbehandlat hår
 •    Producerad i Skandinavien
 •    Certifierad ekologisk
 •    Certifierad vegansk
 •    Utan paraben, SLS/SLES sulfat & ftalat
 •    Silikonfritt schampo
Producerad i Skandinavien
Ekologisk certifiering
Vegansk certifiering
Fri från parabener, silikon, SL sulfater
Hair Growth & Repair Shampoo

Så fungerar Hair Growth & Repair Shampoo

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo är speciellt utformad för att motverka torrt och skadat hår samt stärka, reparera och ta hand om håret på djupet så att de torra hårlockarna återupplivas. Hårbottenbalansen återställs och ditt hår kan växa långt och starkt utan att brytas av. De aktiva ingredienserna tränger djupt in i håret och hårrötterna och återuppbygger hårets styrka och vitalitet från rot till topp.

Alla ingredienser har noga valts på grund av dess renhet och förmåga att förbättra hårets hälsa. Produkten innehåller bland annat:

 • Gluadin® Kera-P LM (Hydrolyzed Vegetable Protein): Aktiva mikroproteiner som förstärker och återuppbygger håret från insidan och förlänger hårets tillväxtcykel vilket gör att håret blir synligt friskare och mer elastiskt. Minimerar kluvna toppar och skadat hår med upp till 20% samtidigt som den totala hårhälsan förbättras med upp till 60%* (Studier av BASF Care Creations)
 • Protectagen™ (Hydrolyzed Rice Protein): Ett veganskt risextrakt med antioxidantiska mikroproteiner som återuppbygger proteinerna i hårrötterna och förhindrar skador på hårcellerna. Förbättrar hårets struktur och minimerar kluvna toppar
 • Ekologisk Aloe Vera: Högt innehåll av enzymer, mineraler, aminosyror, näringsämnen och vitaminer som bidrar till att upprätthålla den naturliga pH-nivån i hårbotten och stödjer en sund hårväxt
 • Ekologiskt Mangoexstrakt: Verkar fuktgivande och antioxidant, skyddar mot UV-strålar och stimulerar hårcellsregenerering samt kollagenproduktion
 • Ekoloogiskt Blåbärsextrakt: Verkar väldigt antioxidant, antibakteriellt och exfolierande samt förbättrar hårets elasticitet och glans.
hairlust conditioner

Vanliga frågor

Är Hair Growth & Repair Shampoo något för mig?

Hair Growth & Repair Shampoo kan användas av vem som helst, oavsett om du har färgat eller obehandlat, torrt eller mjukt, skadat eller friskt hår eller en känslig eller frisk hårbotten. Det gör dock underverk för torrt, skadat och livlöst hår.

Kan jag använda schampot utan balsam?

Vi rekommenderar alltid att man avslutar sin hårtvätt med balsam, särskilt om man har långt hår. Balsam verkar nämligen som en försegling på de ömtåliga hårstråna efter tvättning. Balsamet gör så att strået kapslar in fukt och näring och lämnar håret med ett bättre skydd. Om du har kort hår kan du använda balsam vid behov eller inte alls, beroende på hur mycket du klipper dig. Om du vill använda balsam kan Hair Growth & Repair Conditioner med fördel kombineras med vårt schampo.

Konventionell vs. ekologisk hårvård - vad är bäst?

Få svar på varför det alltid är en bra idé att använda sig av ett ekologiskt schampo och balsam, i vår artikel om ekologisk hårvård här, i vilken vår skönhetsskribent Astrid Jönsson förklarar varför naturlig och ekologisk hårvård är det bättre valet.

*Dessa studier har utförts av BASF. För mer information om studierna, besök www.personal-care.basf.com eller www.carecreations.basf.com.

Hur ofta ska jag använda produkten och hur?

Använd schampot 2-3 gånger i veckan vid behov. Vi rekommenderar att du gradvis vänjer dig vid att håret inte tvättas varje dag utan istället varannan dag eller bara några gånger i veckan. Detta gör att hårbotten kan hitta en mer naturlig balans. När man tvättar bort hårbottens naturliga oljor och talg för ofta ökas talgproduktionen ytterligare eftersom hårbotten kompenserar i ett försök om att skydda hud och hår från t.ex. uttorkning.

Tvätta håret med schampot två gånger: I den första tvätten fördelas schampot jämnt i vått hår och masseras väl in i hårbotten. Skölj sedan och fortsätt med nästa tvätt. I den andra tvätten ska skummet från schampot masseras långt upp i rötterna och ut i längderna. Skölj noggrant och avsluta med HairLust Hair Growth & Repair Conditioner.