HairLust Örngott av bambu


HairLust Örngott av bambu


Fördelar med produkten

  •    Biologiskt nedbrytbart och hållbart
  •    Antibakteriellt & antistatiskt
  •    Temperaturreglerande & absorberande
  •    Tillverkad av Bamboo Lyocell®
  •    OEKO-TEX 100 certifierat tyg
  •    Andningsbara & starka bambufibrer
  •    Långvarigt och mjukt material
  •    Örngott som är bra för hud & hår
  •    Vegansk & cruelty free
Skandinavisk produkt
Allergivänlig
Miljövänligt material
Vegansk & cruelty free
HairLust Pure Bamboo Pillowcase

Producerat med omtanke

Vårt bambuörngott, Pure Bamboo Pillowcase, är gjort av 100% Bamboo Lyocell®, ett naturligt hypoallergent, antibakteriellt och luktfritt material. Textiler som är gjort av Bamboo Lyocell® är tillverkade av bambumassa som krossas och bryts ned till cellulosa med ett ekologiskt (giftfritt) lösningsmedel som kallas metylmorfolin N-oxid (NMMO). Processen äger rum i en sluten kretsprocess där 99,7% av restkemikalierna återvinns. Denna metod är inte alls lika energikrävande som andra konventionella metoder, och som ett resultat får man bambufibrer med hög våtstyrka, bättre absorberingsförmåga och högre kvalitet. Bamboo Lyocell® är alltså en av de mest hållbara produktionsmetoderna av textiler som finns, och är ett bättre val för miljön.

Bambu är ett mer hållbart material än trä, som vanligt Lyocell-tyg är tillverkat av. Bambu kräver en mindre mängd vatten och växer otroligt snabbt. Bamboo Lyocell® är silkeslen, men till skillnad från ett silkesörngott, är materialet veganskt och cruelty-free. Dessutom är det ett ett material som andras, är allergivänligt, antibakteriellt och temperaturreglerande, vilket gör det till ett perfekt örngott när du ska sova extra gott och samtidigt skydda både hår och hud under natten.

Den Bamboo Lyocell® som används i HairLust Pure Bamboo Pillowcase är tillverkat enligt OEKO-TEX Standard 100, som är ett internationellt test- och certefieringssystem för textiler. När textiler är certifiernade med detta innebär det att varje tråd, varje knapp, ja varje komponent i produkten är testad och fri från skadliga kemikalier, och lever upp till alla krav som ställs på våra produkter, vilket gör att du kan undvika onödiga kemikalier i din vardag med HairLust.

Före och efter bilder

hairlust bambus örngott före efter bilder hairlust bambus örngott före efter bilder

 

    Resultat varierar från person till person.