HairLust Örngott av bambu


HairLust Örngott av bambu


Fördelar med produkten

  •    Biologiskt nedbrytbart och hållbart
  •    Antibakteriellt & antistatiskt
  •    Temperaturreglerande & absorberande
  •    Tillverkad av Bamboo Lyocell®
  •    OEKO-TEX 100 certifierat tyg
  •    Andningsbara & starka bambufibrer
  •    Långvarigt och mjukt material
  •    Skonsam för hud & hår
  •    Vegansk & cruelty free
Skandinaviskt varumärke
Allergivänlig
Miljövänligt material
Vegansk & cruelty free
HairLust Pure Bamboo Pillowcase

Producerat med omtanke

HairLust Pure Bamboo Pillowcase tillverkas med omsorg för miljön och för din hälsa. Det är tillverkat av ett extremt miljövänligt material som kallas Bamboo Lyocell®. Bamboo Lyocell® textilier är tillverkade av bambu-massa som krossas och bryts ned i cellulosa av ett organiskt (icke-giftiga) lösningsmedel som kallas metylmorfolin N-oxid (NMMO). Processen sker i en sluten krets där 99,7% av restkemikalierna återvinns. Denna metod är mycket mindre energikrävande än andra konventionella metoder, och som ett resultat får du bambufibrer med högre våtstyrka, bättre absorptionsförmåga och högre kvalitet. Bamboo Lyocell® är alltså en av de absolut mest hållbara produktionsmetoderna för tillgängliga textilier och ett bättre miljöval.

Bambu är ett mycket mer hållbart material än trä som vanligt Lyocell-tyg är tillverkat av. Det behöver mycket mindre vatten och växer otroligt snabbt. Bamboo Lyocell® är silkeslent, men till skillnad från siden är det ett veganskt och cruelty free material. Dessutom är det ett andningsbart, allergivänligt, antibakteriellt och temperaturreglerande material, vilket gör det till ett perfekt örngott när du behöver sova extra bra samtidigt som du skyddar ditt hår och din hud på natten.

Bamboo Lyocell® som används i HairLust Pure Bamboo Pillowcase är tillverkad enligt OEKO-TEX Standard 100, som är ett internationellt test- och certifieringssystem för textilier. När textilier är certifierade enligt denna standard betyder det att varje tråd, varje knapp, ja varje komponent i produkten har testats fria från skadliga ämnen och uppfyller alla krav på kvaliteten på våra produkter, så att du kan undvika onödig kemi i din vardag med HairLust.

Före och efter bilder

hairlust bambus örngott före efter bilder hairlust bambus örngott före efter bilder

 

    Resultat varierar från person till person.