Allmänna villkor


Allmän information

Adress:

HairLust (Nuvowell ApS) 
Kompagnistraede 16 
1208, Copenhagen
Denmark
info@thehairlust.se
Org. nr. 502082-0956

Nedanstående handelsvillkor gäller för alla leveranser från www.thehairlust.se. Genom att använda www.thehairlust.se erkänner du att du läst, förstått och utan begränsningar eller förbehåll accepterar att följa dessa villkor. Villkoren gäller för dem tillfällen där det inte skett andra skriftliga avtal mellan köpare och HairLust ApS.

Ditt godkännande i att rätta sig efter dessa handelsvillkor träder i kraft strax efter första gången du använder www.thehairlust.se. Accepterar du inte dessa villkor skall du omedelbart lämna hemsidan. Detta avtal gäller för dig – användaren av denna hemsida samt HairLust ApS.

Leverans och risker

Vid retur av beställning ska du alltid skicka ett mail med ordernummer och information om att du vill returnera dina produkter till info@thehairlust.se

Detta är extra viktigt för att vi ska veta att produkten är påväg tillbaka till vårt lager så att vi kan bekräfta detta och göra en återbetalning till dig så snabbt som möjligt.

1) HairLust har fri frakt med DHL på alla orders över 499 kr. För orders som inte möter det villkoret tillkommer en fraktkostnad på 39 kr med DHL och 49 kr med PostNord. Den leveranstid som uppges på hemsidan är enbart vägledande och kan därför frånsägas.

2) Om varor beställs från ett annat land än HairLust Group hemland så kan importtullar, returavgifter och skatter uppkomma när dina produkter når eller returneras från din destination. HairLust Group är inte ansvarig för dessa avgifter och vi åtar oss inte att göra beräkningar eller uppskattningar i detta avseende.

3) Du ska returnera din order till oss utan onödig försening, och senast 14 dagar efter du har meddelat oss, angående önskan om ånger av ditt köp. Du är ansvarig för att betala de direkta utgifterna i förbindelse med varans/varornas returnering. Du bär risken för varan eller varorna från leveranstidpunkt. Skadat originalemballage kan möjligtvis utgöra en värdesänkning, så för att vara säker gällande att mottaga alla pengarna i retur, så rekommenderas det, att varan returneras i originalemballage.

4) Om en vara returneras till oss på grund av adressfel, som du har angivit, så kontaktar vi dig, och skickar paketet igen till den reviderade adressen, om du önskar att få varan återsänd. Detta betyder att du skall betala för porto, då fel uppstod på grund av fel från din sida.

5) Om en vara returneras till oss på grund av outlöst paket, när vår leverantör har försökt att leverera varan, så förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för returkostnaden. Avgiften som tas ut är då 99 kr.

6) När en kund har uppgett sina betalningsupplysningar dras pengarna inte på en gång. Dem reserveras för att sedan dras när varan har blivit skickad till köparen.

7) Leverans av varor från www.thehairlust.se anses ha ägt rum när kunden har tagit emot varan. HairLust ApS kommer att meddela dig via e-post om när du kan förvänta dig att din beställning kommer att skickas samt en beräknad leveranstid. Den angivna leveranstiden är vägledande och kan därför frångås.

RETUR OCH ÅNGERRÄTT

7) Du har som förbrukare 14 dagars ångerrätt, när du handlar hos oss. Ångerrätten utgår 14 dagar efter den dag som du har mottagit din vara. Du skall inom 14 dagar från mottagningen meddela oss angående att du ångrar ditt köp. Meddelandet skall givas genom att kontakta vår kundtjänst eller genom att använda standard-ångerformuläret. Vi kommer att behöva ett giltigt returordernummer och beloppet kommer att överföras till kortet du betalade med när vi får artikeln tillbaka och kontrollerar att det överensstämmer med ånger och returreglerna.

8) Du mister din ångerrätt, om du bryter förseglingen på varor, på grund av eller hygienmässiga sundhetsorsaker, då kan varan/varorna alltså inte returneras.

9) Om du använder din ångerrätt, återbetalar vi alla betalningar mottagna från dig med undantag av leveranskostnader), utan onödig försening och under alla omständigheter senast 14 dagar från det datum som vi mottagit meddelande från dig gällande ditt beslut angående att du vill ångra detta avtal.

10) Om du ångrar köpet, ska varan sändas till: HairLust ApS, Kompagnistraede 16, 2 floor, 1208, Copenhagen K, Denmark.

11) Vill du göra en retur, så kan du enkelt köpa en returetikett för användning vid retur av varor som köpts från HairLust. Returfrakten kostar 90 DKK (ca 130 SEK) och du kan köpa retursedel via denna länk. Ifall du inte hämtar ut paketet från utlämningsstället, så är kostnaden för detta 99 kr (SEK). Vänligen notera att returprocessen kan ta 3-4 veckor.

Reklamation

12) Eventuella fel eller brister på varor från HairLust ApS, ska anmälas inom 2 månader efter att du upptäckt dem. Det är din skyldighet att meddela hur felen yttrar sig. Upptäcker du ett fel, ska du meddela detta till HairLust ApS. Du kan som utgångspunkt klaga över fel senast 2 år efter att du fått varan levererad. För varor med begränsad hållbarhet, är din möjlighet till klagomål begränsad av hållbarhetsperioden. Du kan som användare välja att byta varan. Undantag mot denna huvudregel sker om byte av varan är omöjlig eller vill medföra stora omkostnader för HairLust ApS. Är reklamationen berättigad, återbetalar vi naturligtvis dina (rimliga) fraktkostnader.

Betalning

13) Hos HairLust kan du betala med: Klarna, Paypal och följande betalningskort: VISA, MasterCard eller Eurocard.

Klagomål

14) Om du vill klaga över ditt köp, ska du hänvända dig till vår kundtjänst. Om en lösning inte hittas, så kan du skicka in ett klagomål till Konsumentverket.

Korrekta upplysningar

15) HairLust Group garanterar inte att alla varor kommer att vara tillgängliga. Lagerangivelser finns inte tillgängliga på webbsidan, så om en vara visar sig vara utsåld, så kommer du att bli kontaktad av vår kundtjänst, för att hitta en lösning.

16) All information gällande prissättningar på hemsidan är korrekt så fort som de blivit upplysta på hemsidan. HairLust Group förbehåller sig rättigheterna till att ändra priserna och modifiera eller avlägsna erbjudande från tid till tid, som ses som nödvändigt. Vi förbehåller oss rättigheten till att uppdatera och ändra alla priser efter egen diskretion.

17) Priserna för varorna är angivna i Svenska kronor. Alla priser på webbsidan inkluderar moms. Beloppet dras först från ditt konto, när varan avsänds.

18) Vår ansvarsfriskrivning förklarar, att ingen del av denna hemsida är menad till att vara rådgivande, och man bör icke förlita sig på denna webbsidas innehåll i relation till alla sorters beslut eller handlingar.

19) I lagens omfång, så accepterar HairLust inte ansvaret för någon eller några som helst direkta eller indirekta förluster eller omständigheter, som anses vara förutsägliga eller påräkneliga. Detta inkluderar indirekta, betydelsefulla, specifika, exemplariska fel som härstammar från bruk av webbsidan, samt vilken som helst information, som existerar häri. Brukaren skall vara uppmärksam på att den gör användning av webbsidans innehåll på egen risk.

VILLKOR FÖR PRENUMERATIONSKÖP

20) Vissa av produkterna hos HairLust kan köpas som en prenumeration istället för ett normalt engångsköp. Dessa produkter är kosttillskotten HairLust Hair Gummies och HairLust Hair Vitamins för både män och kvinnor.

21) Prenumerationen levereras antingen en gång per månad eller var tredje månad och innefattas av en 1 månads förbrukning respektive 3 månaders förbrukning av HairLust Gummies eller HairLust Vitamins.

22) Betalningen sker varje gång en order är skickad och görs samma datum som det ursprungliga köpet.

23) Denna prenumeration kan avslutas vid vilken tidpunkt som helst efter prenumerationens start och har ingen bindningstid.

24) Om du vill avsluta prenumerationen så kan du göra det när som helst via hemsidan, logga bara in på ditt konto och klicka på hantera prenumeration. Det går även att be vår kundsupport att avsluta prenumerationen åt dig.

25) Samma returvillkor gäller för produkterna du mottager genom vår prenumeration. Det går att läsa mer om dessa under rubriken ”Avbeställning”.

COOKIE- OCH INTEGRITETSPOLICY

Genom att använda thehairlust.se samtycker du till att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår datapolicy som anges nedan.

Personlig information täcker all information som kan användas för att identifiera en person, inklusive, men inte begränsad till, för- och efternamn, ålder, kön, privat eller annan fysisk adress, e-postadress eller annan kontaktinformation, oavsett om det är relaterat till ens privata bostad eller arbetsplats. Vilken personlig information samlar vi in ​​och bearbetar? Som regel kan du komma åt webbplatsen utan att berätta vem du är eller ge personlig information om dig själv. HairLust behöver dock viss personlig information för att kunna handla med dig och ge dig nyheter via e-post och SMS, och andra tjänster. Företaget samlar bara in den personliga information som är nödvändiga.

Vår integritetspolicy anger att för att du ska kunna ingå ett avtal med oss behöver vi följande information: Namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

Företaget samlar inte in personlig information om dig från tredje part och lagrar inte information om betalningsmedel, till exempel kreditkortsnummer, bankkontonummer eller liknande.

VEM TAR DEL AV MIN INFO

Personlig information som tillhandahålls av HairLust ApS avslöjas endast till:

Företagets interna avdelningar. Vi har tydliga riktlinjer för vem som har tillgång till dessa. Endast onlinebutikschefer och pakethanterare. Dessutom kan de som ansvarar för kundservice få tillgång till informationen för att hjälpa kunder med frågor om leverans, produkten etc. Valda och pålitliga tredje parter som kan använda din personliga information i syfte att tillhandahålla varor eller tjänster som du har beställt. Affärspartners för att registrera och underhålla ditt användarkonto. För att vidareutveckla och förbättra thehairlust.se håller vi statistik över hur du använder webbplatsen. Personuppgifterna registreras hos HairLust ApS och lagras i fem år, varefter informationen tas bort.

Vi arbetar endast med databehandlare i EU eller i länder som kan ge din information tillräckligt skydd. Som registrerat hos HairLust ApS har du alltid rätten att skicka oss dina invändningar mot registreringen. Du har också rätt till insikt i vilken information som registreras om dig. Du har dessa rättigheter enligt personuppgiftslagen. Förfrågan i detta avseende skickas till: info@thehairlust.se.

MINA RÄTTIGHETER

Enligt reglerna för dataskydd har en registrerad användare ett antal rättigheter i förhållande till företagets behandling av personuppgifter. Om du vill utöva dina rättigheter, vänligen kontakta oss.

Rätt att se information (rätt till tillgång): Du har rätt att få tillgång till den information vi behandlar om dig och ett antal andra uppgifter.

Rätt till rättelse: Du har rätt att ha felaktig information om dig korrigerad.

Rätt att radera: I speciella fall har du rätt att få information raderad om dig innan tiden för vår regelbundna allmänna radering

Du har rätt att ha felaktig information om dig korrigerad.

Rätt att begränsa behandlingen: I vissa fall har du rätten att begränsa behandlingen av din information. Om du har rätt till begränsad behandling - i framtiden får vi bara behandla informationen - förutom förvaring - med ditt samtycke eller i syfte att upprätta, hävda eller försvara rättsliga påståenden, eller för att skydda en person eller viktigt allmänt intresse.

Rätt att invända: I vissa fall har du rätt att invända mot vår annars lagliga behandling av dina personuppgifter. Du kan också göra invändningar mot behandlingen av din information för direktmarknadsföring.

Rätt att sända: I vissa fall har du rätt att ta emot dina personuppgifter i ett strukturerat, vanligt använt och maskinläsbart format och att utan hinder överföra dessa personuppgifter från en databehandlare till en annan.

Handelsvillkoren är uppdaterade d. 26. februari 2019.