• FRI FRAKT PÅ ORDER ÖVER 499,-

  • KUNDSERVICE ÖPPEN VARDAGAR 10-16

Bästa tabletterna för håret: Fungerar det verkligen?


Hela 30% av alla kvinnor och män under 30 år lider av håravfall i olika former. Frågan är vad du själv kan göra för att undvika detta och finns det ett riktigt bra tabletter mot håravfall och var finner du de bästa tabletterna för håret? Svaret får du här!

Astrid Jönsson

Skönhetsredaktör

Astrid har tidigare varit mycket engagerad i sin frisörutbildning med ett brinnande intresse för hårvård. Hon valde dock att följa sina media – och journalistikdrömmar istället och tog sin kandidat i journalistik från Lunds Universitet. Nu arbetar hon som frilans-journalist för HairLust och ett flertal andra skönhetssajter. Läs mer om vår skribent.

Det är inte alla kvinnor och män som lider av håravfall, men du håller säkert med mig om att det skapar en frustration och en oroande känsla med tanken på det. Detta är du inte ensam om. Tabletter mot håravfall samt hur man motverkar håravfall är ett populärt ämne.

I denna artikel skriver jag om tabletter mot håravfall, orsaker till håravfall, de bästa tabletterna för håret och hur dessa vitaminer kan hjälpa dig att förebygga håravfall.

Vad är orsaken till håravfall hos kvinnor och män?

Någon gång i livet upplever vi alla att vårt hår blir tunnare. Det kan ske under endast en kort period, men kan också vara ett långvarigt problem. Innan du påbörjar din behandling och börjar med ett medel mot håravfall är det viktigt att ställa rätt diagnos och hitta rätt kur för just dig, och förstå orsaken bakom håravfallet.

Gällande både kvinnor och män, kan håravfall vara genetiskt eller bero på hormonella förändringar och nivåer. Andra orsaker till varför man tappar hår kan vara en obalanserad kost, reaktioner från medicinska behandlingar, graviditet eller stress

Den vanligaste orsaken till håravfall för kvinnor beror på våra hårvårdsrutiner. Permanenta färgningar, strama frisyrer, värmeredskap, klor – och saltvatten samt stylingprodukter är några exempel på yttre slitage vi utsätter vårt hår för. Dåliga hårrutiner kan orsaka allvarligt håravfall hos kvinnor och män, därav är det ganska vanligt att både unga som äldre tar hjälp av medel mot håravfall samt behandling.

Vilka är de bästa tabletterna mot håravfall och vad kan du själv göra?

Misstänker du att ditt håravfall är relaterat till din hälsa är det viktigt att uppsöka läkare för att kunna ställa rätt diagnos och eventuellt få rätt medicin, behandling och tabletter mot håravfall.

Beror ditt håravfall på dåliga hårvårdsrutiner och slitage rekommenderar jag helt enkelt att sluta med dessa rutiner och ge ditt hår en hjälpande hand med hjälp av tabletter mot håravfall i form av vitamin– och mineraltillskott. Vitamin- och mineraltillskott är de bästa tabletterna för håret du kan använda dig av för att motverka håravfall. 

Hjälper tabletter mot håravfall?

Forskning och undersökningar visar att specifika vitaminer, mineraler och proteiner har en positiv inverkan på vårt hår. Har du brist på biotin eller zink i kroppen kan ditt hår påverkas negativt. Det är oerhört viktigt att få i sig dessa näringsämnen, och ett dagligt intag av vitaminer i till exempel kapselform hjälper dig att bibehålla normalt hår. Vissa personer kan även uppleva att de även kan få håret att växa snabbare.

Det finns specifika vitaminer, mineraler och näringsämnen som har en bevisad positiv effekt på håret

Maria Hansen

Dietist och näringsexpert

Tabletter mot håravfall - bevis för resultat!

En studie från september 2018 framtagen av en klinisk och dermatologisk undersökning från Dovepress, har med hjälp av kliniska och medicinska forskare identifierat effekterna av att använda tabletter mot håravfall. I studien testades 120 kvinnor i åldrarna 18 och 60 år med vitaminpiller mot håravfall i 180 dagar. Studien visade att specifika vitaminer som zink, biotin, järn, vitamin A, C, E och B komplex resulterade i att över 87% av de deltagande personernas håravfall minskades. Samtidigt upplevde över 70% av försökspersonerna en förbättring av hårets kvalitet.

tabletter mot håravfall studie

Källa: Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology

Hur påverkar kosten håravfall hos kvinnor och män?

Precis som med alla celler i din kropp, skapar en sund kost möjligheter för ett friskt och starkt inre och yttre. Socker och fet mat baserat på omättat fett bör undvikas. Likaså med bruk av alkohol och tobak, som har en negativ påverkan på hår, hud och naglar. Därför är de bästa tabletterna mot håravfall ofta baserade på naturligt innehåll som också förbättrar hy och naglar.

Kvinnor och män som lyckats stoppa håravfall gör 2 saker rätt:

  • För det första är de noga med att vårda håret via en balanserad kost och bra hårprodukter.
  • För det andra så använder de dagligen kosttillskott i form av vitaminer eller receptbelagda tabletter mot håravfall som behandling.

Vilka är de bästa tabletterna mot håravfall för kvinnor och män?

HairLust Hair Vitamins innehåller nyttiga vitaminer och mineraler speciellt framtagna för kvinnor som upplever symptom på håravfall. Innehållet består av bland annat Biotin och Zink, som är kliniskt testat och bidrar till att bibehålla normalt hår. Produkten finns också i en ”manlig version” där fokus ligger på manligt håravfall och behandling. För att få resultat behöver man vara tålmodig och ta dessa i minst 1 månad för att se effekten. Kort sagt, om du letar efter de bästa tabletterna för håret och ett medel mot håravfall så kan det vara en bra idé att fokusera på din kost först och främst, och även använda kosttillskott som extra hjälp.

Före efterbild med HairLust Hair Vitamins

För – och efterbild med HairLust Hair Vitamins under 1 månad

Hur ser framtiden ut för medel mot håravfall?

Kvinnligt håravfall och håravfall för män är ett område det forskas mycket om för att förbättra produkterna på marknaden. Sökandet efter ett de bästa tabletterna för håret samt behandling och ökad hårväxt är konstant och utvecklas kontinuerligt. Produkterna från HairLust är utvecklade på bakgrund av klinisk forskning med experter i både Skandinavien och i England. Ingredienserna är testade för sina effekter och utformade med den modernaste tekniken. När det gäller tabletter mot håravfall och behandling, finns det ingen mirakelkur men en kombination av bra hårvårdsrutiner och rätt kosttillskott har en bevisad positiv effekt mot håravfall.

Kundrecensioner av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras