• FRI FRAKT PÅ ORDER ÖVER 499,-

  • KUNDSERVICE ÖPPEN VARDAGAR 10-16

Medel mot håravfall: fungerar det?


Hela 30% av alla kvinnor och män under 30 år lider av håravfall i olika former. Frågan är vad du själv kan göra för att undvika detta och finns det ett riktigt bra medel mot håravfall och behandling? Svaret får du här!

Astrid Jönsson

Skönhetsredaktör

Astrid har tidigare varit mycket engagerad i sin frisörutbildning med ett brinnande intresse för hårvård. Hon valde dock att följa sina media – och journalistikdrömmar istället och tog sin kandidat i journalistik från Lunds Universitet. Nu arbetar hon som frilans-journalist för HairLust och ett flertal andra skönhetssajter. Läs mer om vår skribent.

Det är inte alla kvinnor och män som lider av håravfall, men du håller säkert med mig om att det skapar en frustation och en oroande känsla med tanken på det. Detta är du inte ensam om. Medel om håravfall samt behandling är ett populärt ämne.

I denna artikel skriver jag om vilka medel mot håravfall det finns, orsaker till håravfall och hur vitaminer och tillskott kan hjälpa dig att förebygga detta.

Vad är orsaken till håravfall hos män och kvinnor?

Någon gång i livet upplever vi alla att vårt hår blir tunnare. Det kan ske under endast en kort period, men kan också vara ett långvarigt problem. Innan du påbörjar din behandling och intar medel mot håravfall är det viktigt att ställa rätt diagnos och hitta rätt kur, samt förstå orsaken bakom det.

Gällande både kvinnor och män, kan håravfall vara genetiskt eller bero på hormonella förändringar och nivåer. Andra orsaker till varför man tappar hår kan vara en obalanserad kost, reaktioner från medicinska behandlingar, graviditet eller stress

Den vanligaste orsaken till håravfall för kvinnor beror på våra hårvårdsrutiner. Permanenta färgningar, strama frisyrer, värmeredskap, klor – och saltvatten samt stylingprodukter är några exempel på yttre slitage vi utsätter vårt hår för. Dåliga hårrutiner kan orsaka allvarligt håravfall hos män och kvinnor, därav är det ganska vanligt att både unga som äldre tar hjälp av medel för håravfall samt behandling.

Vad är det bästa medlet mot håravfall och vad kan du själv göra?

Misstänker du att ditt håravfall är relaterat till din hälsa är det viktigt att uppsöka läkare för att kunna ställa rätt diagnos och eventuellt få rätt medicin och medel mot håravfall samt behandling.

Beror ditt håravfall på dåliga hårvårdsrutiner och slitage rekommenderar jag helt enkelt att sluta med dessa rutiner och ge ditt hår en hjälpande hand med hjälp medel mot håravfall och behandling i form av vitamin – och mineraltillskott.

Hjälper medel mot håravfall?

Forskning och undersökningar visar att specifika vitaminer, mineraler och proteiner har en positiv inverkan på vårt hår. Har du brist på biotin eller zink i kroppen kan ditt hår påverkas negativt. Det är oerhört viktigt att få i sig dessa näringsämnen, och ett dagligt intag av vitaminer i till exempel kapselform hjälper dig att bibehålla normalt hår. Vissa personer kan även uppleva att de även kan få håret att växa snabbare.

Det finns specifika vitaminer, mineraler och näringsämnen som har en bevisad positiv effekt på håret

Maria Hansen

Dietist och näringsexpert

Medel mot håravfall - bevis för resultat!

En studie från september 2018 framtagen av en klinisk och dermatologisk undersökning från Dovepress, har med hjälp av kliniska och medicinska forskare identifierat effekterna av att använda piller mot håravfall. I studien testades 120 kvinnor i åldrarna 18 och 60 år med vitaminpiller mot håravfall i 180 dagar. Studien visade att specifika vitaminer som zink, biotin, järn, vitamin A, C, E och B komplex resulterade i att över 87% av de deltagande personernas håravfall minskades. Samtidigt upplevde över 70% av försökspersonerna en förbättring av hårets kvalitet.

medel mot håravfall studie

Källa: Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology

Hur påverkar kosten håravfall hos män och kvinnor?

Precis som med alla celler i din kropp, skapar en sund kost möjligheter för ett friskt och starkt inre och yttre. Socker och fet mat baserat på omättat fett bör undvikas. Likaså med bruk av alkohol och tobak, som har en negativ påverkan på hår, hud och naglar.

Kvinnor och män som förhindrat håravfall gör 2 saker rätt:

  • För det första är de noga med att vårda håret via en balanserad kost och bra produkter.
  • För det andra så använder de dagligen kosttillskott i form av vitaminer eller receptbelagda medel för håravfall som behandling.

Vilka medel mot håravfall hjälper män och kvinnor?

HairLust Hair Vitamins Men innehåller nyttiga vitaminer och mineraler speciellt framtagna för män som upplever tidiga symtom på håravfall. Innehållet består av bland annat Biotin och Zink, som är kliniskt testat och bidrar till att bibehålla normalt hår. Produkten finns också i en ”kvinnlig version” där fokus ligger på kvinnligt håravfall och behandling. Konsten är att snabbt komma igång och ha tålamod med effekten. Kort sagt om du letar efter ett medel mot håravfall eller en behandling kan det vara en bra idé att rätta ditt fokus på din inre kost först och främst.

Hur ser framtiden ut för håravfall?

Håravfall hos kvinnor och män är ett område det forskas mycket om för att förbättra produkterna på marknaden. Sökandet efter ett fungerande medel mot håravfall samt behandling och ökad hårväxt är konstant och utvecklas kontinuerligt. Produkterna från HairLust är utvecklade på bakgrund av klinisk forskning med experter i både Skandinavien och i England. Ingredienserna är testade för sina effekter och utformade med den modernaste tekniken. När det gäller medel för håravfall och behandling, finns det ingen mirakelkur men en kombination av bra hårvårdsrutiner och rätt kosttillskott har en bevisad positiv effekt mot håravfall.

Kundrecensioner av HairLust

4,9

4,9 av 5 stjärnor

26 omdömen


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras