Varför investera i en hårturban i bambu? Både miljön och ditt hår kommer tacka dig!


Att handdukstorka håret med en vanlig badhandduk är ett av de största misstagen du kan göra då det sliter otroligt mycket på håret. Att investera i en hårhandduk, även kallad hårturban, kommer öka dina chanser till ett vackert och långt hår markant!

Ella Pettersson

Skönhetsredaktör

Ella är utbildad journalist från Stockholms Universitet med en kandidat från journalistprogrammet. På sidan om har hon utbildat sig inom skönhet och hälsa, och specialiserat sig inom hårvård på Svenska Frisörskolan. Hon har tidigare arbetat med flertal hårvårdsbutiker, med fokus på inköp och sälj av hårvårdsprodukter.Läs mer om vår skribent.

Bambu är ett fantastiskt och mycket skonsamt naturmaterial och används i framställning av t.ex. en hårhandduk eller hårturban. Bambu har historiskt sett används flitigt för sin breda omfattning av fördelar den besitter men det är relativt nyligen som västvärlden har upptäckt detta material.

Varför använda bambu?

Hållbarhet

Bambu är en fantastisk planta – en av världens snabbaste växande plantor. En bambuplanta kan växa hela 120 cm per dag. Den växer organiskt i naturen och behöver varken gödning eller pesticider för att gro, till skillnad från många andra fibrer som kräver omfattande bekämpningsmedel och konstbevattning. Detta gör det till ett väldigt hållbart material att använda i din hårhandduk.

Lätt att bryta ner

Bambu bryts ner naturligt och lämnar minimal belastning på vår miljö – du kan med gott samvete använda en hårturban i form av en hårhandduk i bambu utan att lämna ett för stort avtryck.

Hur används bambu?

Utöver användandet i en bambuhandduk så används också fibrerna till olika former av textiler som handdukar för hår, hud, strumpor och lakan. Bambu blandas ofta med bomull, hampa och lycra.

Ett exempel är HairLust Pure Bamboo Pillowcase. Detta örngott är gjord av 100% bambu istället för ett vanligt bomullslakan. De mjuka bambu fibrerna förhindrar att håret blir tovigt och frissigt under natten, och du vaknar upp utan "bed head".

Bambu används också som ett miljömedvetet byggmaterial, till laminatgolv och möbler.

Vad är fördelarna med en hårhandduk i bambu till hår och hud?

En bambuhandduk är otroligt skonsam mot torrt och slitet hår. Jämfört med andra material så som bomull och polyester, är bambu mjukare och bättre fuktabsorberande. Utöver detta är en hårhandduk i bambu otroligt mjuk och härlig, och lämnar efter sig en lyxig känsla vid användning.

En hårturban gjord av bambu ger en skön och behaglig upplevelse och dess allergivänliga fibrer passar perfekt för människor med känslig hud. En bambu hårhandduk andas, är antibakteriell och torkar håret 4 ggr snabbare än en vanlig hårhandduk gjord av bomull..

HairLust Bambu handduk till håret

Denna behagliga hårhandduk gjord av bambu är perfekt utformad för din huvudform och är mycket skonsammare jämfört med en vanlig hårhandduk. HairLust hårturban av bambu hjälper torrt, kluvet eller känsligt hår och hårbotten. Vi rekommenderar att använda hårhandduken i kombination med HairLust Hair Mask, genom att applicera masken och låta den verka under hårhandduken med rekommenderad tid.

Kundrecensioner av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


4 kommentarer


 • Esme

  Fantastiskt att vi kan använda något annat material än bommull med tanke på hur mycket det sliter på vår miljö och stackars de människor som jobbar på bomullsplantagen!


 • Katja

  Har nyligen upptäckt bambu materialet efter att jag beställt hem en handduk från HairLust faktiskt :-) Nu har jag bytt ut alla mina lakan, handdukar och även köpt strumpor av bambu för de andas något helt fantastiskt jämfört med vanlig bomull! Använder min bambu handduk efter varje hårtvätt och den är väldigt praktisk när du har i en hårinpackning!


 • Linda

  Sååå skönt att ha en handduk specifikt för håret! Värdaste köpet!


 • Amelie

  Köpt min första hårhandduk av er och oj vad mjuk den är!! känns så lyxigt och bra att jag inte förstör håret med en vanlig… så lätt att använda också! Tack för era tips <3


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras