Ögonbrynsserum - Snygga ögonbryn på ett naturligt sätt


Vad är ett ögonbrynsserum? Hur fungerar det? Det är många av oss som drömmer om fylliga och snygga ögonbryn utan att veta hur vi ska gå tillväga. Lyckligtvis har du hittat lösningen i denna artikel!

Sofie Tidemand

Grundare, HairLust

Sofie är en av grundarna av HairLust. Hon är en hår-nörd med stort H och älskar att föra vidare sina egna erfarenheter inom ämnet till andra. Hon har ett stort intresse för att lära sig och är inte rädd för att testa de senaste trenderna kring naturlig hårvård, stylingtips och ingredienser, och under de många år har hon sett till att hålla sig uppdaterad med allt som rör just det området. Sofie brinner för är att kunna göra en skillnad för människor. Läs mer om vår skribent.

Jag personligen har testat en mängd olika ögonbrynsserum genom åren, några bättre och dessvärre ett flertal sämre varianter. I denna artikel förklarar jag hur du kan få ett par tjocka, fylliga och snygga ögonbryn med hjälp av rätt ögonbrynsserum och vad du bör tänka på.

Precis som med håret på huvudet så är ögonbrynen beroende av ett näringsmässigt stöd för att växa sig starka. Varje dag utsätts våra bryn för slitage i form av sminkprodukter, noppning, färgning eller trådning. Utöver detta utsätts de även för yttre faktorer såsom kallt och torrt väder. Har du tidigare överplockat dina bryn? Önskar du istället att dina ögonbryn börjar växa för att kunna få till ett par välformade, fylliga och snygga ögonbryn? Häng med här så börjar vi med hur ett ögonbrynsserum fungerar och vad det kan göra för dig!

Hur fungerar ett ögonbrynsserum?

Ett ögonbrynsserum stimulerar brynens växtcykel på ett naturligt sätt genom att tillföra ett näringsmässigt stöd. När brynen får en extra mängd näring ökar tillväxten och som ett resultat får du snygga ögonbryn med mer volym och tjockare hårstrån. När du investerar i ett ögonbrynsserum är det ett par ingredienser du bör vara uppmärksam på. I ett bra ögonbrynsserum är Biotin en huvudingrediens, en viktig vitamin med bevisade effekter som du kan läsa mer om här.

Det är även viktigt att ditt ögonbrynserum inte innehåller några farliga kemikalier som kan rubba hormonnivån, detta ämne är diskuterat mer djupgående i denna artikel om ögonfransserum. Vill du undvika detta (vilket jag rekommenderar!) så får ett ögonbrynsserum inte innehålla prostaglandinanaloger. Ta en noga titt på innehållsförteckningen när du köper ditt ögonbrynsserum och handla endast från varumärken som är tydliga med detta.

HairLust Enhancing Eyebrow Serum är ett bra exempel på ett ögonbrynsserum med ofarliga och bra ingredienser. Hela innehållsförteckningen för produkten hittar du här.

Hur använder jag ögonbrynsserum?

För att få maximal effekt och resultat gäller det att använda ditt ögonbrynsserum på rätt sätt. Applicera ditt ögonbrynsserum 2 ggr/dag, morgon och kväll. Se till att ögonbrynen är rena och torra samt arbeta in produkten ordentligt i rötterna. Därefter är det bara att ha tålamod. Det dröjer 8–12 veckor innan tillväxten verkligen sätter fart.

Ögonbrynsserum VS Ögonfransserum

Jag får ofta frågan om man kan använda samma serum till både ögonfransar och ögonbryn. Svaret på frågan är nej, och jag ska nu förklara varför. Ögonbrynsserum innehåller kraftigare ingredienser som ej bör appliceras på ögonfransar/ögon. Ett ögonfransserum innehåller ingredienser som är snäppet för svaga för ögonbrynen, vilket gör att resultatet blir sämre.

Även om priset blir lite högre, så bör man investera i både ett ögonbrynsserum och ett ögonfransserum om man vill ha så bra effekt som möjligt. Från HairLust kan du köpa HairLust Eyebrow Serum och HairLust Eyelash Serum till ett paketpris. I dessa produkter är båda borstarna specialdesignade för att underlätta användning och förbättra resultatet.


Kan ögonbrynsserum förstöra mina naturliga bryn?

Använder du ett ögonbrynsserum utan hormonstörande ingredienser eller allergiframkallande ämnen så är det en helt ofarlig metod för att få fylliga och snygga ögonbryn. Genom att använda ett ögonbrynsserum utan dessa ämnen riskerar du heller inte att dina egna hårstrån ramlar av om du skulle göra ett uppehåll eller sluta med produkten. Ett naturligt ögonbrynsserum ger naturligt snygga ögonbryn.

Varför ska du välja ögonbrynsserum?

Det finns en hel del metoder för att få snygga ögonbryn, både snabbare men också dyrare. Vi har 3D-ögonbryn, kosmetiska tatueringar, färgning och konstgjorda sminkprodukter. Att ständigt utsätta dina bryn för kemikalier är varken skonsamt eller hjälper dig att bygga upp dina egna, naturliga ögonbryn. Om du skulle sluta med behandlingarna så har dina egna naturliga bryn inte växt till sig alls. För ett hållbart och naturligt resultat som ger dig snygga ögonbryn långsiktigt så är ögonbrynsserum det absolut bästa alternativet.

För- och efterbild från kund som använt HairLust Eyebrow Enhancing Serum i 8-12 veckor:

För och efterbild från kund som använt HairLust Eyebrow Enhancing Serum i 8-12 veckor:

Varför välja ett ögonbrynsserum från HairLust:

 • Du slipper spendera pengar på dyra behandlingar

 • Det är helt naturligt och fritt från kemikalier

 • Du slipper fylla i dina ögonbryn varje dag

 • Du får ett naturligt och långvarigt resultat

 • Produkten är dryg och varar i flera månader

Ett sista tips för att få snygga ögonbryn:

Ett av de vanligaste misstagen vi gör är att överplocka och noppa våra ögonbryn för mycket. Att ständigt noppa dina ögonbryn och använda färgmedel kan skada och hindra de från att växa sig naturligt. Precis som med håret på huvudet är det viktigt att inte skada hårstråna eller utsätta de för onaturliga kemikalier och behandlingar. Självklart måste man plocka och forma brynen, men försök att göra detta utan att reducera tillväxten av dem. Ett tips är att noppa ögonbrynen när du har bra belysning och ta endast de strån som växer utanför din naturliga form, och kom ihåg: Your eyebrows are sisters, not twins!

Jag hoppas att du funnit svar på alla dina frågor och funderingar gällande ögonbrynsserum. Vill du läsa mer om bra hårvårdsrutiner, kosttillskott eller allmänna tips och tricks så ta gärna en titt på våra andra populära artiklar här!

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


7 kommentarer


 • Lejla

  Beroendeframkallande! Ett synligt och snyggt resultat som håller :)


 • HairLust

  Hej Maria,

  Bra fråga! Det funkar hur bra som helst men kan bli lite kladdigt. Vänta lite med att fylla i brynen till serumet torkat en aning :)

  MVH,
  HairLust


 • Maria

  Hej jag undrar om man kan fortsätta fylla / sminka ögonbrynen på morgonen efter man använt ögonbrynserum ?


 • Hanna

  Jag jobbar som make-up artist och får ständigt kunder som önskar fylliga och tjockare bryn. Absolut så finns det mycket man kan göra med smink. Ögonbrynspennor, färg, mascaror eller skuggor men någonstans så är det alltid grunden (ditt riktiga ögonbryn) som ger ett fint resultat. Rekommenderar därför alla mina kunder att investera i ett ögonbrynsserum, eftersom det gör stor skillnad för ditt ansikte och utseende.


 • Rosanna

  Mitt favorit skönhets-knep under sommaren!! Eftersom serumen är lite dyra brukar jag investera i både ögonbryn+ögonfransserum under våren, så använder jag de fram till sommaren för att hinna få ett bra resultat och ser fantastiskt ut på stranden och semestern ;) Även utan smink!!


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras