Tunt hår? Undvik dessa 10 dåliga vanor som gör dig tunnhårig


Oavsett hur ytligt det än kan låta så spelar hår och frisyr en enorm roll i hur vi känner oss och mår. Om du har fint och tunt hår kan ditt hår påverka dig väldigt mycket, även vara avgörande i om du kommer ha en bra eller dålig dag. Det är helt enkelt en makt hår inte bör ha, men det är faktiskt verkligheten för väldigt många. Så om du börjar bli tunnhårig och söker alla råd och tips du kan hitta för att motverka det, då föreslår jag att du läser vidare för att ta reda på hur du i några enkla steg kan få ett friskare och fylligare hår. Du behöver inte längre oroa dig för att vakna en dag med extremt tunt hår om du följer råden nedanför.

Sofie Tidemand

Grundare, HairLust

Sofie är en av grundarna av HairLust. Hon är en hår-nörd med stort H och älskar att föra vidare sina egna erfarenheter inom ämnet till andra. Hon har ett stort intresse för att lära sig och är inte rädd för att testa de senaste trenderna kring naturlig hårvård, stylingtips och ingredienser, och under de många år har hon sett till att hålla sig uppdaterad med allt som rör just det området. Sofie brinner för är att kunna göra en skillnad för människor. Läs mer om vår skribent.

Det finns många skäl till varför du upplever fint eller tunt hår - allt från vad du äter till hur du tar hand om håret kan påverka hårfibrernas styrka och hälsa. Men lyckligtvis har jag goda nyheter: bara genom att göra små förändringar i din livsstil kommer ett hälsosammare och tjockare hår säkert att vara inom räckhåll. Först vill jag hjälpa dig att kategorisera ditt eget hår; har du fint eller tunt hår? Jag ger dig de bästa tipsen, oavsett om du har fint hår eller börjar bli tunnhårig. Till sist kommer vi att täcka tio vanor som kan göra dig tunnhårig och vad du kan göra för att undvika detta, och mina bästa produktrekommendationer.

Fint eller tunt hår - vad är skillnaden?

Okej - innan jag ger dig alla mina bästa tips om tunt hår och hjälper dig som har tunt hår, måste vi ta upp ett annat ämne. Den stora frågan är om det faktiskt är tunt hår du har - ja, för det är inte säkert! Har du fint hår, eller är du bara tunnhårig? Tunt hår och fint hår kallas ofta detsamma. Men det är det verkligen inte! Är du en av de som kämpar för att få volym i håret, eller känner du i allmänhet att du är tunnhårig? För att hitta den bästa behandlingen för ditt hår kan det vara en bra idé att ta reda på om du har fint eller tunt hår. Nedan ger jag en bra introduktion till vad som är skillnaden och vad som är den bästa behandlingen för både - fint och tunt hår!

Vad är fint hår?

Om du tittar på en av dina hårstrån kan du redan bestämma här om du har fint hår. Om håret är tunt kan du dra slutsatsen att du har fint hår. Men du kan faktiskt ha tjockt hår, som också är fint. Och du kan ha tunt hår som inte är fint. Lite av en djungel, eller hur?

Vad är tunt hår?

Om du har tunt hår eller inte beror helt enkelt på hur många hårstrån du har på huvudet. Om du har tunt hår har du färre hårstrån, ofta på grund av genetik, håravfall eller slitage. Om du tar ett grepp runt hela hårbenet känner du snart att du har tjockt eller tunt hår. Här beror det på hur många hårstrån du har, dvs tätheten.

Före och efter bilder från kunder som använder HairLust Hair Growth Formula kosttillskott:

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Resultaten varierar från person till person, men synliga resultat ses oftast efter 2-4 måneders användning.

Jag har fint hår - vad ska jag undvika?

1. Tvätta inte håret för mycket

Om du har fint hår är det några saker som är bra att tänka på när det gäller behandling och styling. För det första tenderar fina hår att bli smutsigt mycket snabbare, eftersom de tunna håren ofta är jämnare än de tjocka, så att oljor och smuts lättare läggs till hårets toppar. Generellt kan du tvätta håret lite oftare om du har fint hår än om du har tunt hår.

Detta bör du göra: Se till att du tvättar håret så mycket som möjligt under veckan. Det är lite svårt till en början, men tro mig - ditt hår kommer att tacka dig! Om du lyckas minska med hårtvätten bara ett par gånger i veckan kommer du också att märka att du inte ser lika tunnhårig ut.

2. Tänk på mängden balsam

En annan sak du bör vara extra uppmärksam på om du har fint hår är att du definitivt inte ska ha balsam i något annat än topparna! Om du applicerar balsam längre upp mot hårbotten riskerar du att håret blir fettigt och det ser ut som att du är tunnhårig. Och naturligtvis är det något du inte vill ha när du redan har fint hår, eller hur?

Detta bör du göra: En tumregel här är att tänka: ju mer schampo - desto mer volym får du, desto mer balsam - desto mer platt blir det. Tvätta håret med schampo två gånger, men håll tillbaka på balsam och se till att det endast appliceras på topparna.

3. Undvik oljebaserade stylingprodukter

Försök också att undvika att använda för många oljebaserade stylingprodukter, snarare fokusera på att använda mer "hold" -produkter. Oljebaserade produkter tenderar att tynga ner håret och ge det ett platt utseende, vilket också kan leda till tunt hår (eller åtminstone känslan av det ..).

Detta bör du göra: Använd stylingprodukter som saltvattenspray, mousse och texturprodukter. Detta förhindrar också att håret blir för oljigt och du kan köra på torr schampo de sista dagarna innan du tvättar håret. Du kan naturligtvis använda oljebaserade produkter, men allt med måtta. Unna dig en läcker oljebaserad behandling en gång i veckan.

Nu hoppas jag att du har blivit lite klokare på hur du avgör om du har fint hår eller om du är tunnhårig. I nästa del går vi vidare till huvudtemat i denna artikel - tunt hår. Så om du känner att du är tunnhårig bör du vara extra uppmärksam nu.

Jag har tunt hår - vad bör jag undvika?

Om du kämpar med tunt hår har du kommit till rätt ställe! Jag har sammanställt en lista över alla vanor du behöver sluta med, samt inkluderat mina bästa tips och produktrekommendationer. Kolla listan nedan och se om det finns några vanor du bör släppa!

1. Undvik väldig varmt vatten

Varmt vatten torkar ut håret - precis som huden - och kan så småningom leda till permanent torrt och tunt hår som lättare spricker och delar på sig. Det heta vattnet kan skada hårets naturliga oljeproduktion och skapa en obalans i hårbotten.

Detta bör du göra: För att motverka tunt hår eller att bli tunnhårig och samtidigt få friskare och tjockare hår kan du justera temperaturen medan du sköljer håret i duschen. Prova att skölja schampo och andra hårvårdsprodukter i så kallt vatten som du klarar av att vara i.

2. Undvik värmeverktyg såsom hårtork och plattång

Det här är en upprepning som du antagligen hört många gånger tidigare. De heta stylingverktygen, inklusive plattänger, hårtorkar och locktänger förstör proteinet i håret och det skyddande lagret i håret. När hårets yttre lager skadas så rubbas hårets fuktbalans och det kan orsaka sprött och extremt tunt hår.

Detta bör du göra: Om du vill undvika att bli tunnhårig och vill att ditt hår ska se så friskt ut som möjligt ska du undvika de heta stylingverktygen eller bara använda dem på den lägsta temperaturen. Om du fönar håret torrt dagligen rekommenderas att du använder den kalla inställningen på hårfönen. Använd alltid värmeskyddande hårolja eller spray för att hjälpa håret skyddas från den höga värmen. I detta fall kan du till exempel använda en bra kokosnötsolja eller hårolja i håret.

3. Undvik snabb-dieter

Undvik snabb bantning som innebär att gå ner i vikt genom att äta få kalorier under en kort tidsperiod. Denna typ av bantning tvingar kroppen att använda all sin energi för att ta hand om kroppens viktigaste funktioner - till exempel hjärt- och hjärnfunktionen. Detta innebär att kroppen inte har energi att ta hand om hårväxt. Faktum är att håravfall och tunt hår på toppen av huvudet är ett av de första symtomen när man diagnostiserar personer med ätstörningar.

Detta bör du göra: Din kost är A och O när det kommer till att få tjockare hår. För att undvika tunt hår bör du äta en hälsosam och varierad kost, rik på protein, zink och B-vitaminer. Hår består huvudsakligen av protein, så det är viktigt att du får tillräckligt med det så att du inte riskerar att bli tunnhårig. Du kanske vill ta ett kosttillskott för hår som innehåller biotin eller andra vitaminer och mineraler som är kända för att främja friskt hår och hårväxt och undvika tunt och bräckligt hår.

4. Var extra försiktig när håret är blött

Håret är väldigt bräckligt när det är blött. Oavsett om du har tjockt eller tunt hår, är det skyddande lagret i håret mindre motståndskraftigt när det är vått, särskilt mot hög värme. Det är därför du bör vara extra försiktig när du borstar håret eller torkar det med en handduk.

Borsta håret innan du sköljer det med vatten. Genom att borsta igenom håret först kommer du att upptäcka att det trassliga håret är mycket lättare att reda ut. Du kan också lägga till lite kokosnötsolja i håret efter att du torkat håret med en mjuk handduk. Vi rekommenderar att du använder en specialtillverkad handduk för hår i bambumaterial. När du väljer hårolja bör du välja en som passar din hårtyp. Det är särskilt viktigt att applicera en näringsrik och fuktgivande hårolja på bräckligt och tunt hår.

Detta bör du göra: Du kan vara svårt att komma ihåg borsta igenom håret innan du sköljer det med vatten. Men genom att borsta genom håret medan det fortfarande är torrt, kommer du att upptäcka att knutorna är mycket lättare att reda ut. Du kan med fördel investera i en wet brush som du kan använda i både vått och torrt hår. HairLust Detangle Wet Brush har blivit en standard del av min hårvårdsrutin! Du kan också använda lite kokosnötsolja eller en annan olja i håret efter en mild torkning med en mjuk handduk. Vi rekommenderar att du använder en speciell handduk för hår gjord av bambumaterial. Välj alltid en hårolja som passar din hårtyp så att du verkligen vårdar dina hårlockar. Detta gäller faktiskt oavsett om du har tjockt eller tunt hår.

5. Undvik åtsittande och strama uppsättningar

Om du vill undvika skadat och extremt tunt hår, var noga med att inte sätta upp håret för hårt. Undvik strama, åtsittande hästsvansar och flätor. Genom att dra håret från hårsäckarna kan du skapa permanent skada på hårsäckarna som kallas traction alopecia, vilket är ett tillstånd som permanent försvagar hårsäckarna. Detta tillstånd gör det omöjligt för håret att växa, och i värsta fall kan du få extremt tunt hår.

Detta bör du göra: För att främja ett friskare och tjockare hår, lägg håret i en lös hästsvans, en lös fläta eller låt det hänga löst. Om du märker att håret drar i hårbotten, är det för hårt.

6. P-piller kan vara boven till att du är tunnhårig

Om du är en av de många svenska kvinnorna som upplever håravfall och tunt hår vid hormonella förändringar, kan fel val av preventivmedel skada ditt hår. Ett androgen-innehållande piller kan orsaka tunt hår hos en person som är "androgen-känslig".

Detta bör du göra: Om du tror att du kan vara androgen-känslig bör du kontakta din läkare.

Jag rekommenderar alltid mina kunder att komma ihåg att håret måste vårdas både inifrån och utifrån om de vill att håret ska växa sig långt och starkt

Helene Sørensen

Hårstylist och skönhetsexpert

 

7. Kliande hårbotten och mjäll

Mjäll och klåda i hårbotten är inte bara irriterande och obekvämt, det kan också göra att du tappar mer hår än vanligt. Upprepad klåda, skrapning och rivning i hårbotten kan skada hårfibrerna. Mjäll och kliande hårbotten kan i värsta fall leda till håravfall eller tunt hår på toppen av huvudet.

Detta bör du göra: Köp ett schampo som är fritt från silikoner, SL-sulfater och parabener. Leta efter hårvårdsprodukter som har goda ingredienser för en irriterad hårbotten och som kan hjälpa till att förhindra klåda och mjäll. De flesta hårvårdsprodukterna från HairLust är ECO CERT-certifierade samt certifierade från Vegan Society. Dessutom är de fria från både parabener, silikoner, SL-sulfater och ftalater. Jag vill dock påpeka att om du upplever att du fortsätter att bli tunnhårig och att tunt hår kvarstår, bör du kontakta din läkare för hjälp. Du kan läsa mer om torr hårbotten och hur man undviker torr och kliande hårbotten med några enkla knep.

8. Försök undvika torr-schampo

Det är sant att du bör undvika att tvätta håret med schampo varje dag - men det är en missuppfattning att du bör ersätta det vanliga schampot med ett torrt schampo. Uppbyggnaden av produkter i håret som sker med torr schampo, schampo med SL-sulfater och parabener kan så småningom täppa hårsäckarna och resultera i tunt hår.

Detta bör du göra: Det är inget fel med att tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Om du använder stylingprodukter i håret kan produktrester, smuts och olja täppa hårbotten. Därför är det viktigt att du tvättar håret väl, särskilt om du har tjockt hår eller om du svettas mycket eller använder mycket produkter i håret. Byt till ett SL-sulfatfritt schampo som HairLust Hair Growth & Repair Shampoo för att undvika torrt och tunt hår. Rätt val av schampo kan faktiskt vara avgörande om du är tunnhårig och vill få mer fullhet.

hairlust trustpilot

9. Undvik att exponera ditt hår för starkt och direkt solljus

Även om du kanske inte är den solbadande personen så finns det goda chanser att ditt hår regelbundet utsätts för UV-strålar. Långvarig UV-exponering gör att hårlockar försvagas och bryts ned, vilket resulterar i torrt och tunt hår.

Detta bör du göra: Under månaderna när solen är som starkast eller om du är på semester i varmare regioner, bör du skydda ditt hår med antingen en hatt eller en solfaktor hårvårdsprodukt. Lägg gärna håret i en lös knut som du kan samla under en solhatt, särskilt om du är tunnhårig, för att skydda det extra väl.

10. Användning av särskilda läkemedel

Vissa läkemedel eller hormonstillskott kan orsaka tunt hår och håravfall. Dessa kan störa hårets normala tillväxtcykel och göra att du blir tunnhårig eller tappar hår. Hormonstörande läkemedel eller läkemedel kan vara en viktig orsak till håravfall och tunt hår på toppen av huvudet.

Detta bör du göra: Be din läkare om alternativa läkemedel som inte har några biverkningar som tunt hår och håravfall.

 

Vilken frisyr bör du ha om du är tunnhårig?

Det kan vara svårt att hitta en frisyr som passar din stil och samtidigt döljer att du är tunnhårig. Lyckligtvis finns det några förändringar du kan göra för att frisyren ska bli mer täckande och tjock. Jag har till och med testat några av dessa frisyrer och måste säga att min favorit är en lång bob. Se om du kan hitta en frisyr som passar dig så du glömmer att du har tunt hår (eller åtminstone inte behöver tänka på det)!

Asymmetrisk bob: En vanlig bob kan snabbt ge en illusion att du ser äldre ut än vad du egentligen är - en asymmetrisk bob kan å andra sidan är fierce och kan skapa mer volym i håret. En asymmetrisk bob är en frisyr där håret klipps lite kortare på ena sidan och är därmed lite längre på andra sidan. Du kan också skapa ännu mer volym genom att skapa en djupare sidbena.

Vågig lång bob: Lång bob har blivit en otroligt populär frisyr eftersom den klär nästan vem som helst. Den är dock perfekt för dem med tunt hår, eftersom frisyren är precis tillräckligt kort för att håret inte blir platt och tråkigt. Dessutom ger den vågiga effekten illusionen av mer volym och fullhet.

Djup sidbena: Om är tunnhårig högst upp på toppen av huvudet, bör du undvika mittbena. Den här frisyren gör att håret ser helt platt och tråkigt ut. Försök istället ha en djup sidbena. Naturligtvis väljer du hur djupt den ska vara. Denna frisyr tillför håret mycket mer volym och skapar en känsla av tjockt och fylligt hår. Det kan kännas lite obekvämt till en början, men så småningom kommer du aldrig att gå tillbaka till den tråkiga mittbenan.

Gardin-lugg: Om du är tunnhårig och vill klippa lugg, bör du vara medveten om vilken typ av lugg som passar dig. För dem med tunt hår är det definitivt bäst att testa en lite mer ojämn, längre lugg. Detta gör att du enkelt kan välja att antingen dela luggen i två delar som gardiner, eller att ha det hängande på pannan. Super enkla tips som gör att håret inte ser ut som att du har tunt hår.

Hästsvans med en twist: Här kan du prova dig lite fram, det viktigaste är att du hittar en metod som får dig att känna att håret har mer volym. Jag tuperar vanligtvis håret en aning, kammar allt bakåt och samlar sedan upp det i en medelhög hästsvans som placeras i mitten av bakhuvudet. Sedan använder jag antingen en hårsnodd i samma färg som mitt hår, eller så lämnar jag en liten remsa hår utanför och knyter den runt hästsvansen och volia!

Gå gärna vidare och rådfråga din frisör så att du hittar den bästa frisyren för dig. På det här sättet kan du undvika att det ser ut som att du har tunt hår och kanske till och med uppnå ett mer tjockt och härligt utseende på håret!

Kan kosttillskott för håret ge volym och fullhet för fint och tunt hår?

Fint och tunt hår kan vara ganska irriterande, eller hur? Om du känner att du har försökt alla möjliga åtgärder för att undvika att bli tunt i håret, men helt enkelt inte kan odla en riktig man, kan det vara dags att prova ett kosttillskott för ditt hår?

Vad skiljer ett kosttillskott för håret från andra tillskott?

I ett hav av olika kosttillskott, för alla slags ändamål, kan man lätt gå vilse. Låt mig hjälpa dig genom det! Varje kosttillskott innehåller olika vitaminer och mineraler, beroende på vad som måste uppfyllas. Men ett kosttillskott för håret är skräddarsytt för att stimulera hårväxtcykeln med en noggrann dos av de rätta vitaminer och mineraler som behövs för fint och tunt hår. Nedan följer en enkel översikt över vilka ingredienser du ska leta efter när du köper ett kosttillskott för fint eller tunt hår.

Ingredienser ditt kosttillskott för håret bör innehålla:

Det finns många bra ingredienser som är viktiga för att bilda bästa möjliga miljö för ditt hår att växa fram friskt och starkt. Därför bör du vara lite extra uppmärksam när du väljer ett kosttillskott för ditt hår. Leta efter ingredienser som biotin, zink, vitamin A, B12 och D. Dessa är viktiga ingredienser för att undvika att bli tunnhårig eller om du redan kämpar med tunt hår på huvudet.

Biotin: Biotin är ett koenzym, även kallad vitamin B7, som spelar en viktig roll i hud, naglar, hår, nerver, matsmältningsorgan, celler och ämnesomsättning.

Zink: Hjälper till att upprätthålla en fungerande omsättning av mikronäringsämnen och hjälper också till att upprätthålla normalt hår.

Vitamin A: Främjar celltillväxt och hjälper till att upprätthålla immunsystemets funktion.

Vitamin B12: Viktigt för bildandet av hemoglobin i de röda blodkropparna. Det är detta som levererar syre till alla kroppens celler och utan hemoglobin kommer cellerna att producera skadat hår. Det kan också resultera i håravfall och långsammare återväxt av hår.

Vitamin D: Ett viktigt vitamin för absorption av näringsämnen vilket är gynnsamt för en frisk hårväxt.

Du kan läsa mer om alla dessa ingredienser, liksom vad andra är viktiga för tunt hår, i vår artikel om de 10 viktigaste vitaminerna för hår.

Kan vem som helst använda kosttillskott för håret?

Även om det kan vara vanligast att använda ett kosttillskott för håret om man är tunnhårig eller upplever tunt hår, finns det absolut ingenting som säger att någon annan utan dessa problem kan använda det också. Det som är viktigt att komma ihåg är att se till att du inte får en för hög dos av vissa fettlösliga vitaminer, såsom vitamin A, D, E och K under en längre period, eftersom det kan orsaka milda biverkningar. Därför bör du vara lite försiktig med vilka vitaminer du tar, var noga med att inte överdosera de nämnda vitaminerna. Om du upplever ihållande fint och tunt hår kan du naturligtvis också rådfråga din läkare kring potentiella orsaker.

Hur snabbt kan jag förvänta mig att se resultat?

Ett vitaminrikt tillskott är rekommenderat om du vill bli av med tunt hår! Men kom ihåg att våra kroppar reagerar olika på dessa typer av förändringar, och att resultaten därför också kommer att variera. De flesta kan se tydliga resultat efter 3 månader, men allt är relativt - vissa upplever det tidigare, medan det för andra tar längre tid. Båda är helt normala men du bör därför ge kosttillskottet tillräckligt med tid att verka. Jag föreslår att du testar tillskottet i minst 3-4 månader, så att du ser om du blir av med tunt hår eller kanske lyckas motverka tunt hår i förväg.

HairLust anmeldelse

Hur kan jag få ut det bästa möjliga av HairLust kosttillskott för håret?

HairLust erbjuder två olika typer av tillskott; tuggbara vitaminer för håret och kapslar för håret. Dessa finns tillgängliga för både män och kvinnor och är specifikt utformade för att motverka tunt hår och öka hårtillväxten om du har blivit lite tunnhårig. För att få ut mesta möjliga av HairLusts produkter rekommenderar jag att du investerar i bra och naturliga hårvårdsprodukter utöver hårtillskott. När allt kommer omkring är det viktigt att ta hand om håret både från insidan och utsidan, för att undvika att bli tunnhårig. Detta innebär också att du bör tänka på kost, sömnkvalitet och allmänna rutiner för hårvård, eftersom det kan vara avgörande för om du blir tunnhårig eller inte.

Som sagt rekommenderar jag att du har lite extra fokus på vilka produkter du använder - särskilt om du har tunnare hår på toppen av huvudet. Kör på ett mjukt men effektivt schampo och balsam och försök undvika att tvätta håret mer än tre gånger i veckan. Investera i en bra hårbehandling, som ger mycket fukt och är utformat för fint och tunt hår. Leta efter ingredienser som veganska mikroproteiner och effektiva ekologiska växtextrakt, eftersom dessa har en dokumenterad positiv effekt på hårets kvalitet och skick*.

Behandling av tunt hår - jag gör det här:

Om du verkligen vill göra en ansträngning för att bli kvitt tunt hår kan dessa tre saker vara bra att tänka på:

Tänk på att vårda håret från insidan

Tänker du på vad du äter? Kosten är A och O för både hår och hud. Din kost är viktig för att håret ska formas och utvecklas. Om du har problem med att få i dig de viktiga vitaminerna för ditt hår från din diet, erbjuder HairLust två typer av kosttillskott, båda utformade för hår. Dessa finns tillgängliga antingen som tuggbara vitaminer (bra om du har svårt att svälja piller) eller som en kapslar, och båda varianterna finns för både kvinnor och män. De är specifikt utformade för att upprätthålla friskt hår från insidan, och kan vara ett komplement till de som vill förhindra tunt hår.

Fukt, fukt, fukt

En förebyggande behandling av tunt hår är att fokusera på näring till ditt hår med både protein och mycket fukt! Tunt hår är ofta resultatet av torrt hår och otillräcklig hårvård. Ett bra tips är att leta efter produkter innehållandes proteiner och växtextrakt, som kan tränga in i håret och ge näring på djupet. Jag använder en fuktgivande mask, Hair Growth & Protection Hair Mask från HairLust, som kan användas på veckobasis, och Protein Reconstructor ett par gånger i månaden när håret behöver en protein-boost. Båda produkterna innehåller mikroproteiner som arbetar för att återuppbygga håret på djuper och har dokumenterad effekt på hårets styrka och kvalitet*.

Glöm inte hårbotten:

Kvaliteten på hårbotten är avgörande för kvaliteten på ditt hår och bör därför vara en prioritering om du vill hitta en behandling för tunt hår. Du kommer därför att göra ditt hår en stor tjänst genom att vårda din hårbotten. Lägg till en hårbottenskrubb varje vecka i din hårvårdsrutin. På detta sätt stimulerar du effektivt blodcirkulationen i hårbotten samtidigt som du rengör håret och hårbotten från smuts, talg och produktrester. HairLust Hair & Scalp Detox Scrub ger näring till hårbotten med goda, ekologiska växtextrakt - bland annat blåbär och acai. Dessutom innehåller den aktiva, veganska mikroproteiner, havrekärnmjöl och myntolja, som verkar lugnande, antiinflammatorisk på en känslig, torr, irriterad eller kliande hårbotten.

Jag tror på att förebyggande och behandling av tunt hår finns genom att kombinera god hårvård från insidan och ut.

Om du har blivit tunnhårig eller har kämpat med tunt hår länge och har några bra tips du vill dela med dig av till andra så får du gärna dela med dig i kommentarsfältet! Låt oss ta itu med tunt hår och dela våra erfarenheter av behandlingen av tunt hår.

* Dessa studier framställdes av BASF och Ashland. För mer information om undersökningarna, besök www.personal-care.basf.com, www.carecreations.basf.com, www.ashland.com.

TrustPilot Recensioner

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


4 kommentarer


 • Maria

  Jag själv är noga med att inte sätta upp håret för stramt, eller att slita i det när jag borstar ut tovor. Tror det är viktigt att inte sova med blött hår heller! Då riskerar man att håret blir tovigt under natten och så måste man slita och dra i det på morgonen… Har också hört att flätor under natten inte är så bra heller!


 • Ellinor

  Jag kan bara tala för mig själv, men mitt hår växte nästan dubbelt så fort när jag slutade med att använda plattång och fön samtidigt som jag började äta ett kosttillskott med extra vitaminer till håret!


 • Emma

  Tack för en bra läsning! Ska jag vara ärlig så har jag under en längre period testat mycket av dessa tips och råd, det som absolut hjälpte mig mest och gjorde störst skillnad är när jag började äta hårvitaminer som ett tillskott :) Sen att undvika värmeredskap så mkt som möjligt…!


 • Zara

  Jag tappade massa hår när jag var stressed för ett tag sen, det är också en vanlig orsak.


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras