Hair Volume: Den ultimata guiden till att få mer volym i håret (2021)Se alla artiklar

Hair Volume: Den ultimata guiden för dig som önskar mer volym i håret

Det kan vara svårt att få volym i håret och få håret att se tjockare ut, speciellt när du jobbar med hår som redan är åt det tunnare hållet. Tunt hår kan vara svårt att styla då det tenderar att lägga sig platt vad du än gör, vilket gör det extra svårt att uppnå den “hair volume” du är ute efter. Så hur gör man för att få mer volym i håret? I den här artikeln går jag in på allt från bra produkter för hair volume, volymspray samt tips och tricks för vardagen.

Som du säkert vet finns det en uppsjö olika hair volume produkter och stylingtricks du kan använda dig av för att få ditt hår att gå från tunt och volymlöst till voluminöst och fylligt. Det finns en lösning för precis alla, med allt från att prova en ny volymspray till att uppgradera din styling. Vill du lära dig hur man snabbt och enkelt kan få hair volume? Vi hjälper dig.

Eftersom vi kommer beröra många olika sorters hair volume produkter, såsom volymspray och serum, kan det vara bra att veta lite mer om hur de faktiskt fungerar. Läs vidare för att lära dig allt du behöver veta om produkter för att få volym i håret.

Innehållsförteckning

Hur fungerar hair volume produkter?

Hur fungerar då alla dessa hair volume produkter på marknaden för att skapa den effekt du är ute efter? Allt handlar om deras kemiska sammansättning och vetskapen om vilka ingredienser som ska blandas samman för att ge bästa hair volume.

De flesta hair volume produkter verkar genom att skapa en sorts hinna av näringsämnen runt varje hårstrå. Detta hjälper hårstråna att kännas och se tjockare ut genom att ta itu med de vanliga problemen med volymlöst, fint hår, såsom ansamlingar av olja och talg, torrhet och svag cortex i dina hårstrån.

Produkter för hair volume såsom volymspray skapar en extra stadga för att faktiskt lyfta ditt hår från hårbotten, vilket skapar ett utseende med mer hair volume. Vissa sorters volymspray innehåller även specialingredienser som ger håret en positivt laddad jon. För att uttrycka det enkelt så gör denna laddning det möjligt att uppnå ännu mer lyft och tyngdlöshet.

Vad bör en bra hårspray innehålla?

 

Det finns volymsprayer i många olika former. I allmänhet talar man om två sorters volymspray:

 • Hårspray utan aerosol: baseras på naturliga komponenter med större partiklar och medium stadga. Volymspray utan aerosol är en flytande produkt, vanligtvis i en flaska med pump.
 • Hårspray med aerosol: baserade på syntetiska polymer eller mjukgörare med mindre partiklar och stark stadga. En volymspray med aerosol finns i en tryckbehållare där en utlösningsventil används för att avge den tryckluftsfyllda suspensionen i en mist med hjälp av drivgas.

I många år var hårsprayer med aerosol standard men under de senaste åren har volymspray utan aerosol ökat i popularitet. Ökningen beror till stor del på att de inte skadar miljön på samma sätt som volymsprayer med aerosol gör, då de sistnämnda innehåller klorfluorkarboner.

Om du verkligen bryr dig om ditt hårs hälsa, bör det inte komma som en överraskning att jag i allmänhet rekommenderar att man undviker hårspray med aerosol. Det är en bra tumregel, och ditt hår kommer tacka dig i framtiden.

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray som ger håret medium stadga, struktur och glans.

229 kr

Läs mer
HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Lugnande behandling mot kliande, torr hårbotten, berikad med RootBioTec™ mot håravfall.

299 kr

Läs mer

När du letar efter en bra volymspray (eller andra bra hair volume produkter för den delen!), bör du kontrollera för att se exakt hur många av de viktiga huvudingredienserna de innehåller. Ju bättre blandning av ingredienser, desto mer hair volume kommer du få!

Vi tar en snabb titt på några av de viktigaste ingredienserna i en volymspray.

1. Fuktighetsbevarande ingredienser

Ingredienser som faller inom kategorin fuktighetsbevarande, såsom xylitylglukosid, anhydroxylitol, glukos, glycerin, betain, och hydrolyserat vegetabiliskt protein kan vara väldigt viktiga tillsatsämnen i en volymspray.

Fuktighetsbevarande ingredienser är viktiga då de hjälper håret att behålla fukt, vilket kan hjälpa till att boosta hair volume. De kan vara sockerbaserade såsom glukos eller glycerin, eller även vara baserade på växter. I allmänhet ger fuktighetsbevarande ingredienser håret möjlighet att absorbera mer fukt, vilket är avgörande för att reducera torrt, frissigt och volymlöst hår. Följande bör vara några av de viktigaste ingredienserna du vill hitta i en volymspray.

2.  Sampolymer och polymer

Det är sampolymer och andra polymer såsom VP/VA sampolymer och xantangummi som ger en bra volymspray dess kännetecknande stadga. Dessa föreningar blockerar håret från att absorbera överflödig fukt, vilket hjälper till att bevara dess stil. När det används korrekt, kan det lyfta håret från hårbotten och resultera i mer hair volume.

Eftersom polymer är en syntetisk ingrediens härledd från petroleum, är det viktigt att försäkra sig om att volymsprayen du väljer har massor av naturliga och näringsgivande ingredienser för att se till att ditt hår både ska kännas och se hälsosamt och starkt ut. Doseringen av polymer skiljer sig åt väldigt mycket mellan olika volymsprayer. Vattenbaserade volymspray innehåller vanligen en mindre mängd i jämförelse med alkoholbaserade sprayer.

3. Ingredienser som främjar hårbotten

Ingredienser som juice från aloe vera, acai och grön myntaolja spelar en avgörande roll för att upprätthålla en bra hälsa i hårbotten, vilket i sin tur boostar hair volume. När du är ute efter en ny volymspray, bör du kontrollera ingredienslistan för att hitta naturligt härledda tillsatser såsom acai, aloe vera och andra ingredienser för att säkerställa att produkten är bra även för din hårbotten. Du kan finna både acai och aloe vera i vår Sea Mineral Wave Spray som är en saltvattenspray till håret som skapar volym, textur och lätt styrka.

Att ha en hälsosam hårbotten är inte enbart viktigt för ditt hårs allmänhälsa, det spelar även en stor roll för att få hair volume. När du använder många produkter tenderar de att ansamlas i din hårbotten, vilket i sin tur tynger ner ditt hår. Att ta väl hand om din hårbotten minskar sådana ansamlingar, vilket resulterar i ett mer glänsande och fylligare hår med mer hair volume.

Vilka andra typer av produkter kan boosta hair volume?

Förutom att använda en spray för att få volym i håret, finns det andra hair volume produkter du kan experimentera med för att få tjockare hår. Här är några av de vanligaste alternativen du hittar.

Volymmousse

Mousse och hårskum är populära val för att ge en tyngdlös hair volume. För att applicera tar du bara en liten mängd av produkten i handdukstorrt hår efter tvätt. Torka ditt hår upp och ner för bästa hair volume.

Volymspray

Tillsammans med en volymmousse, kan en volymgivande spray göra det där lilla extra för tunt och volymlöst hår. Som vi nämnde tidigare ska man välja en spray som innehåller en bra blandning av nämnda huvudingredienser.

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray som ger håret medium stadga, struktur och glans.

229 kr

Läs mer
HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Lugnande behandling mot kliande, torr hårbotten, berikad med RootBioTec™ mot håravfall.

299 kr

Läs mer

Hårolja

Även om det kanske verkar bakvänt att en hårolja kan hjälpa till att lyfta tunt hår, så är det faktiskt sant! Håroljor med näringsgivande ingredienser såsom aprikoskärnolja eller grön myntaolja förbättra ditt hårs allmänhälsa och textur, samt främja en hälsosam hårbotten och ett gladare, sprudlande hår med mer hair volume.

När man applicerar håroljor är tricket att huvudsakligen fokusera produkten på topparna och mellersta hårpartiet. Applicerar man för mycket olja uppe på huvudet och rötterna kan det tynga ner håret, vilket är precis tvärtom det du vill ha.

Serum

Likt håroljor, kan vissa hårserum hjälpa dig att få mer volym i håret på bara några minuter. Serum kan ge hair volume då de verkar genom att leverera högeffektiva, specialiserade ingredienser direkt till ditt hår och din hårbotten för maximala fördelar. Det finns ett hårserum för alla typer av hårproblem eller hårbesvär, så när du letar efter nya produkter bör du titta efter serum som riktar in sig specifikt på fint hår. Prova det vid sidan om din favoritspray för att få volym i håret!

Så får man mer hair volume på max 5 minuter

Utöver användning av en volymgivande spray eller någon annan produkt för att få volym i håret, finns det ett par stylingtips och tricks man kan ha i åtanke.

Lyft rötterna

Först och främst, om du torkar ditt hår från rötterna och ut mot topparna, är det som att be om volymlösa rötter. När du tvättat håret och applicerat alla dina favoritprodukter ska du vända huvudet upp och ner, applicera en volymgivande spray och sedan föna ditt hår. Att föna håret upp och ner skapar ett naturligt lyft i hårets rötter, vilket ger lite extra hair volume som håller hela dagen. Om du istället vill ha en mer naturlig look, låter du bara naturen ha sin gång genom att lufttorka ditt hår. Ett plus med det är att du undviker de negativa effekterna av värmeskada.

Hairlust før efter

Variera hårbenan då och då

Här är ännu ett trick för hair volume som du kanske inte hört förr: Om du hela tiden stylar ditt hår på samma sida, så prova att byta sida. När du konstant har ditt hår på samma sida, så ”tränas” håret att ligga plattare. Genom att byta sida då och då, kan du få lite ny hair volume och lyfta dina rötter. Testa det!

Tupera håret

Att tupera håret är ett av de äldsta tricken för hair volume. Aggressiv eller överdriven tupering kan faktiskt skada ditt hår, så var försiktig. Börja med att varsamt tupera vid hårrötterna på utvalda hårsektioner, borsta sedan försiktigt nedåt för en finare, mer voluminös look.

Avsluta med hårspray

När du fönat ditt hår torrt och stylat det i din smak, kan hårspray hjälpa till att låsa in volymen hela dagen. För extra stadga och hair volume, vänd huvudet upp och ner och spraya med hårspray från rötterna till topparna.

Vill du ha hair volume som håller längre? Prova dessa hårvårdstips:

1. Börja med hårbotten

Börja med hårbotten

Ett hälsosamt hår börjar alltid med hårbotten. Se till att din hårbotten är i toppform genom att använda hårbottenvänliga produkter som vårdar håret från rot till topp. Det är även en bra idé att avlägsna ansamlingar ungefär varannan vecka. Du kan göra detta genom att använda en varsam hårbottenskrubb för att få bort produktrester och död hud.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Uppfriskande hårbottenskrubb till torr, kliande eller fet hårbotten.

249 kr

Läs mer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hårbottenborste med mjuka silikonspikar för mild exfoliering och stimulering.

139 kr

Läs mer

2. Testa dubbel schamponering

Testa dubbel schamponering

Dubbel schamponering är ett annat sätt att hindra hårstrån från att tyngas ner av överflödiga oljor eller ansamlingar. Det är precis som det låter! Tvätta helt enkelt av ditt hår två gånger (helst med ett SLS-sulfatfri shampoo), massera din hårbotten varsamt med dina fingrar för att få bort envisa orenheter eller oljor.

3. Använd rätt hårborste

Använd rätt hårborste

Att använda fel borste till blött hår orsakar onödig skada och får håret att se mer livlöst och kraftlöst ut. Därför är det viktigt att använda rätt sorts hårborste på blött och fuktigt hår. Leta efter en wet brush med mjuka piggar som inte rycker eller drar i det ömtåliga håret.

HairLust - Detangle Wet Brush, Peach HairLust - Detangle Wet Brush, Peach

Detangle Wet Brush, Peach

Hårborste speciellt utformad för användning i trassligt, blött hår och minskar risken för att hårstrån bryts av.

89 kr

Läs mer
HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa

Detangle Wet Brush, Rosa

Hårborste speciellt utformad för användning i trassligt, blött hår och minskar risken för att hårstrån bryts av.

89 kr

Läs mer

4. Uppgradera ditt örngott

Uppgradera ditt örngott

Visste du att du kan skada ditt hår när du sover? Det stämmer. De flesta örngott är gjorda av bomull, vilket kan vara hårt mot ditt hår och kan få håret att brytas av, eller orsaka frissigt såväl som flottigt hår som i sin tur leder till volymlöst hår. För att hålla ditt hår sunt även när du sover, kan du prova att uppgradera ditt bomullsörngott till ett av bambu.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Vit HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Vit

Pure Bamboo Pillowcase, Vit

Bambuörngott med en silkeslen och mjuk textur som skyddar ditt hår och din hud.

249 kr

Läs mer
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa

Pure Bamboo Pillowcase, Rosa

Bambuörngott med en silkeslen och mjuk textur som skyddar ditt hår och din hud.

249 kr

Läs mer

4 bra produkter för att få volym i håret

På HairLust är vi fast beslutna om att skapa helt naturliga, veganska lösningar på vanliga hårproblem såsom tunt och volymlöst hår. Genom att använda de senaste hårteknologierna tillsammans med naturligt härledda ingredienser, bygger vi upp ditt hårs hälsa inifrån och ut. Nedan är några av våra favoritprodukter för att få volym i håret.

Hair Finishing Spray: Den här hårsprayen är non-aerosol och anti-friss samt ger en medium stadga och en viktlös glans samtidigt som flygigt hår jämnas ut utan några flagiga rester. Använd på fuktigt hår för en friss-fri blowout, eller på torrt hår för att fixa din frisyr utan någon stelhet.

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray som ger håret medium stadga, struktur och glans.

229 kr

Läs mer
HairLust - Hair Finishing Stick HairLust - Hair Finishing Stick

Hair Finishing Stick

Innovativ hårspray stick som håller flygigt babyhår på plats och tämjer friss.

139 kr

Läs mer

Hair & Scalp Detox Scrub: Använd veckovis för att varsamt ta bort rester från fett och produkter som samlats för att hålla din hårbotten i optimalt skick.

Scalp Follicle Treatment & Volumizer: Denna volymgivande spray ger håret en omedelbar boost när det appliceras på rent, fuktigt hår en till tre gånger i veckan!

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Uppfriskande hårbottenskrubb till torr, kliande eller fet hårbotten.

249 kr

Läs mer
HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Lugnande behandling mot kliande, torr hårbotten, berikad med RootBioTec™ mot håravfall.

299 kr

Läs mer

Hair Growth Formula Tablets: Boosta ditt hårs hälsa inifrån och ut! Dessa tillskott är framtagna med hårälskande ingredienser såsom biotin och zink, som stärker volymlöst hår och gör det tjockare.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Sockerfria vitaminer till håret för kvinnor, med naturlig smak av jordgubbar.

349 kr

Läs mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter för kvinnor, rika på essentiella vitaminer, mineraler och aminosyror.

349 kr

Läs mer

Om du (likt många av oss) inte direkt välsignades med det där fylliga håret du ser hos filmstjärnor och modeller, så ge inte upp hoppet. Även om det ligger mycket sanning i att man ska känna sig vacker som man är, så vill vi alla ge håret en extra boost då och då. Och även om man får leva med ett fint hår, finns det så många sätt att få den hair volume du alltid velat ha! Oavsett hur du gör för att få volym i håret och om du uppnår det genom en volymspray med rätt ingredienser, en ny hårvårdsrutin, eller genom en kombination av de två, så är det enklare än någonsin att få ett vackert, voluminöst hår med naturligt utseende.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Schampo utan silikoner

  Schampo utan silikoner: Här är allt du behöver veta om silikonfritt shampoo och balsam

 • Kan ditt schampo vara orsaken till din torra och kliande hårbotten?

  Kan ditt schampo vara orsaken till din torra och kliande hårbotten?

 • Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår (2021)

  Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår

 • Värmeskydd för håret: Så skyddar du ditt hår från onödig skada

  Värmeskydd för håret: Så skyddar du ditt hår från onödig skada

 • Fint hår? Her får du 5 gode tips til pleje af et fint, tyndt hår

  Fint hår? Här är produkterna du behöver för fint, tunt hår!

Se alla artiklar