Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!


Fett hår kan vara en total mardröm. Du påminner dig ständigt om att inte röra håret för du får fettigt hår snabbt, oroar dig för synliga produktrester och mjäll. Du har säkerligen även en helig hårtvätt-ritual men undrar ändå: hur ofta ska man tvätta håret egentligen? Att hitta ett schampo för flottigt hår eller bara en anständig frisyr för att maskera din feta hårbotten kan ta upp alltför mycket tid och efter några timmar ger man upp ändå. Att ha fett hår känns bara dåligt.

Paulina Björkbacka

HairLust

Paulina läser Cand. Merc. (IMM) på Copenhagen Business School och samlar hands-on erfarenheter inom marknadsföring hos HairLust där hon jobbar med den svenska marknaden. Hennes intresse för hårvård växte fram under tiden hon var tävlingssimmare. De otaliga timmarna i klorvattnet resulterade i torrt, matt och skadat hår. Hon finner inspiration genom att lyssna på andras hårvård-historier och säger aldrig nej till att prova nya hårvårdsprodukter. Läs mer om vår skribent.

Om du undrar hur du ska bli av med flottigt hår en gång för alla, då har du kommit rätt. Vi har alla svar gällande varför du får fettigt hår snabbt och vilka metoder du kan använda för att bli kvitt ditt feta hår på nolltid. Läs vidare!

VAD ORSAKAR FETT HÅR FRÅN FÖRSTA BÖRJAN?

1. Din hårtvättsrutin:

Är du den typ av person som får fettigt hår snabbt och tvättar håret varje dag eller brukar du gå en eller två tvättar däremellan? När du lever med flottigt hår kan det kännas nödvändigt att tvätta håret en gång om dagen (eller mer!) för att få din feta hårbotten under kontroll och förbättra hårets utseende. Men vad du kanske inte inser är att för frekvent tvättning av håret berövar hårbotten på dess naturliga oljor. När hårbotten saknar sin naturliga olja kompenserar den genom att producera ännu mer olja, vilket lämnar dig i en ond cirkel av oljeproduktion, fett hår och efterföljande övertvätt.

Det kan verka som en absurd sak att be dem som får fettigt hår snabbt att göra, men försök gå 1-2 dagar mellan tvättarna. Efter en cirka 1 vecka bör ditt hår börja producera mindre olja eftersom det återgår till ett hälsosammare tillstånd.

mjäll

2. DIN HÅRTYP:

Utöver hur ofta du tvättar håret kan även din hårtyp spela en avgörande. Fett hår är vanligare hos personer med tunt, rakt hår eftersom olja och talg som orsakar ett oljigt utseende lättare förflyttar sig runt håret på denna hårtyp.

Ett sätt att enkelt bli av med fettigt hår snabbt är helt enkelt att locka det! Eftersom olja har svårare att förflytta sig på lockigt eller vågigt hår är detta ett effektivt sätt att maskera flottigt hår medan du är mellan tvättar.

sofie

Visste du att kvaliteten på ditt hår och hårbotten kan påverkas av ditt val av örngottsmaterial?

Sofie Tidemand - Grundare, HairLust

 

3. Dina hårprodukter:

Vissa hårprodukter bidrar till fettigt hår snabbt. Schampon och balsam med tunga fuktgivande ingredienser som kokosnöt- och arganolja kanske inte är lämpliga för oljigt hår. Det är bäst att hålla sig till en schampo- och balsamrutin som innehåller lättare och naturliga ingredienser. Plus, genom att lägga till ett rengörande sulfatfritt schampo i din rutin en gång i veckan kan du rensa bort allt extra talg och produktuppbyggnad som tenderar att täppa till hårbotten. Dessutom kan stylingprodukter som hårspray, hårgel och mousse få ett tunt, rakt hår att verka fetare, så undvik det om det är möjligt och om målet är att bli av med fett hår.

Längre ner i denna artikel kommer du att få våra bästa tips för alternativa huskurer, enkla hårstilar och effektiva produkter som hjälper dig i kampen mot ditt flottiga hår. En av dessa innovativa produkter är en hårbottenskrubb som kommer att rengöra och exfoliera din hårbotten på djupet, så att du en gång för alla kan bli av med all uppbyggnad och olja du vill bli kvitt. Läs vidare och bli inspirerad.

4. DIN LIVSSTIL:

Det kan verka långsökt, men faktorer som kost, sömnkvalitet och stressnivåer kan också ha en inverkan på din hårsituation. Om du äter mycket stekt mat, inte hanterar din stress på rätt sätt och håller dig vaken alldeles för sent på natten för att titta på Netflix dokumentärer kommer du förmodligen inte att bidra med någon positiv förändring till din hårbotten vilket leder till fett hår.

Börja med att introducera mer hårvänliga livsmedel i din diet som grekisk yoghurt, spenat, sötpotatis och järnrikt korn. Denna supermat innehåller viktiga vitaminer och mineraler som hjälper ditt hår att behålla viktiga näringsämnen och självreglera din talgproduktion i naturligt flottigt hår.

Se också till att du får minst 8 timmars sömn varje natt och letar efter hälsosamma sätt att hantera och minimera stressen i ditt liv. I grund och botten är en fet hårbotten ofta en indikator på att något annat är fel, så genom att införa allmänt bra val för din hälsa och välbefinnande i ditt liv, desto mindre behöver du oroa dig för att ha fett hår!

Metoder att bli av med fett hår: Huskurer

Ibland kan en bra och naturlig huskur med rätt hårvårdsprodukter hjälpa dig att bli av med fett hår för gott. För att återfå kontroll och bli av med din feta hårbotten prova dessa huskurer:

1. Aloe vera

Du vet antagligen hur bra aloe vera gel är för att behandla en irriterande solbränna under sommaren, men visste du att det också kan hjälpa till att behandla en fet hårbotten? Försök använda en generös mängd aloe vera som en hårinpackning en gång i veckan för att lugna ner din fett hår. Lägg till naturlig hydrering och hjälp på så sätt till att ta bort produktuppbyggnad som kan orsaka fettigt hår snabbt. På grund av de kylande och antiinflammatoriska effekterna av aloe vera formuleras många av HairLust produkter med organisk aloe vera. Klicka här och läs mer om vår primära ingrediens.

2. Äppelcidervinäger

Det finns massor av fördelar med äppelcidervinäger på håret, inte bara när det kommer till vikthantering och behandling av akne, utan också för att bekämpa fett hår. Testa äppelcidervinäger! Bara skölj håret en gång i veckan för att bli av med uppbyggnad och fet hårbotten och återställ hårbottens pH-nivå. Se till att späda ut din vinäger ordentligt med vatten innan du sköljer!

hairlust trustpilot fett hår

3. TROLLHASSEL:

Trollhassel är en av de mest mångsidiga naturliga ingredienserna, extremt praktiskt för att hantera fettigt hår snabbt. De kraftfulla egenskaperna kan hjälpa till att lindra klåda, stoppa överskott av oljeproduktion och minska inflammation runt hårsäckarna. Även de med en känslig hårbotten kan njuta av fördelarna med en snabb trollhasselsköljning. Fett hår be gone!

TA DINA HÅRVITAMINER:

Utöver att upprätthålla en hälsosam kost full av vitaminrika livsmedel, kan du ta dina dagliga hårvitaminer och förbättra den totala kvaliteten på ditt hår och hårbotten. Andas in nytt liv i lata hårstrån!

Vi rekommenderar att du letar efter kosttillskott som innehåller vitamin B6 och Zink. Detta hjälper kroppen att hålla sig frisk genom att stärka ditt immunförsvar. Dessa vitaminer jobbar för att eliminera fett hår och fet hårbotten genom att reglera oljeproduktionen i dina hårsäckar.

De flesta hårtillskott innehåller också B-vitaminen Biotin som är kopplat till starkare, tjockare hår. Våra Hair Growth Formula Capsules och Gummies innehåller alla dessa ingredienser och mer för att främja bättre allmän hårhälsa!

STYLINGTIPS FÖR EN OLJIG HÅRBOTTEN OCH FLOTTIGT HÅR

Beroende på din hårtyp kan sättet du stylar håret påverka hur fett det ser ut. Prova dessa enkla tips och tricks nästa gång du stylar håret för att se en stor skillnad:

1. VÄLJ SILIKONFRIA PRODUKTER

Medan silikonbaserade hårprodukter kan ge tillfällig glans och volym i ditt hår så är dess långsiktiga effekter inte värda det. Speciellt för dem som kämpar med fett hår så kan produkter som innehåller silikon ge ett mer ett oljigt utseende - motsatsen till vad du vill uppnå. Dessutom tenderar silikon att samlas i hårbotten och lämna produktrester vilket gör att hårsäckarna blir tilltäppta, oljeproduktionen ökar och håret verkar livlöst och tråkigt.

Det bästa för ditt hår är faktiskt om du hoppar över stylingprodukterna helt och hållet. Men, om det är alldeles för svårt att bli kvitt din stylingrutin så se till att du bara använder silikonfria produkter.

2. RENGÖR DIN HÅRBORSTE REGELBUNDET

När var sista gången du rengjorde din hårborste? Om du inte kommer ihåg är det förmodligen inte ett bra tecken. Tänk på din borste som ditt hårs sopor - döda hårstrån, död hud och produktrester som byggs upp i din borste. Om du fortsätter att använda hårborsten utan att rengöra den ordentligt kommer du bara att införa allt det där otäcka tillbaka i ditt hår, vilket kan bidra till fett hår.

För att ge din hårborste en grundlig rengöring, ta först bort allt hår hår från borsten. Nederdelen av en tunn kam kan hjälpa till att rensa bort håret lättare.

Fyll därefter en skål med varmt vatten och tillsätt några droppar rengörande schampo eller babyschampo till du får fram skum. Tvätta försiktigt din borste och se till att ta bort all synlig smuts.

Slutligen, efter att du har sköljt borsten med vatten, lägg den platt på en handduk för att torka.

3. FETTIGT HÅR SNABBT? TA MINDRE I HÅRET

Ett av de enklaste sätten att bli av med fett hår och en fet hårbotten är helt enkelt att röra vid det mindre! Våra fingertoppar och ansikten är fulla av oljeproducerande körtlar, så ju mindre vi leker med vårt hår, desto mindre ny olja kommer att introduceras. Detta kan vara en av anledningarna till att du får fettigt hår snabbt

Att hålla håret borta från ansiktet kan också vara hjälpsamt - välj ett sött pannband eller prova en frisyr där håret skjuts bak från ansiktet.

3. VÅRA BÄSTA PRODUKTTIPS FÖR FETT HÅR

Trots att du tar hand om din kost, är mer uppmärksam på din hårstylning och testar på olika huskurer är det absolut bästa sättet att bli av med oljigt hår på lång sikt att hålla sig till en hårvårdsrutin som bekämpar fett hår.

För att hjälpa till att avmystifiera vilka produkter du ska använda har vi sammanställt en kort lista över våra bästa val när det gäller en hälsosam och balanserad produktkombination.

1. BALSAM OCH SCHAMPO MOT FETTIGT HÅR

Att hitta rätt balsam och schampo för fett hår kan göra stor skillnad när det kommer till att behandla grundorsaken till fett hår: en fet hårbotten. Ett bra schampo och balsam bör lugna och återfukta hårbotten utan att överfukta eller orsaka uppbyggnad.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner är det perfekta alternativet om du vill återställa fett hår och hårbotten till ett normalt och hälsosamt tillstånd. Båda är lämpliga för alla hårtyper, veganer och de är dessutom fria från parabener, silikoner och SLS. Aktiva ingredienser som organisk aloe vera och extrakt från olivblad återfuktar hårbotten och håller frisset under kontroll utan att lämna någon produktuppbyggnad, vilket gör det till ett toppval för naturligt flottigt hår.

hairlust trustpilot fett hår

2. LÄGG TILL EN HÅRBOTTENSKRUBB I DIN RUTIN

Du har hört talas om ansikts- och kroppsskrubb, men har du någonsin provat en hårbottensskrubb? Ge fett hår en rejäl omgång genom att prova en mild hårbottenskrubb. Vi älskar hur Hairlust Hair and Scalp Detox Scrub skrubbar bort veckors produktuppbyggnad med lätthet, vilket gör hårbotten frisk och silkeslen. Fett hår och en fet hårbotten har ingen chans mot denna skrubb!

För att få ut det mesta av denna fantastiska hårbehandling, använd en gång i veckan i duschen före ett schampo för fett hår och balsam. Förbered dig på att bli häpnad över hur ren din hårbotten kommer kännas!

3. VÄLJ ETT SKONSAMT ÖRNGOTT

Visste du att hårets kvalitet kan påverkas av det du sover på? Vissa material på örngott kan faktiskt skada och bryta av ditt hår medan du sover, särskilt om du ofta vrider och vänder dig när du sover. Att byta till ett örngott tillverkat av bambufibrer är ett enkelt sätt att förhindra denna typ av skador och stoppa fett hår i dess spår. Hairlust Pure Bamboo Pillowcase skyddar ditt hår medan du sover och är verkligen skonsam för känslig hud.

Dessutom, till skillnad från siden eller ull, är bambu ett 100% cruelty-free och veganskt material, vilket gör dessa örngott till ett mer hållbart alternativ för miljön!

hairlust trustpilot fett hår

Att ha oljigt hår och fet hårbotten kan definitivt vara en utmaning, men genom att ta rätt steg framåt kan du bli av med fett hår en gång för alla! Oavsett om du har kämpat med flottigt hår i flera år eller precis har börjat märka en förändring i håret, finns det många sätt att försiktigt och effektivt återställa håret till ett normalt tillstånd. Det hela handlar om att ta hand om dig själv, anta några av dessa nya tips och tricks och bygg en hårvårdsrutin du älskar!

Har du kämpat med ett fett hår och hårbotten? Dela med dig av din erfarenhet med oss ​​i kommentarsfältet nedan!

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras