Drömmer du om ett tjockare hår? Här finner du de bästa tipsen!


Hur får man tjockare hår? Handlar det bara om bra gener? Finns det några knep för att få tjockare hår naturligt? I denna artikel ger vi dig råd och tips på hur du optimerar dina chanser till ett tjockt hår!

Astrid Jönsson

Skönhetsredaktör

Astrid har tidigare varit mycket engagerad i sin frisörutbildning med ett brinnande intresse för hårvård. Hon valde dock att följa sina media – och journalistikdrömmar istället och tog sin kandidat i journalistik från Lunds Universitet. Nu arbetar hon som frilans-journalist för HairLust och ett flertal andra skönhetssajter. Läs mer om vår skribent.

Har du, precis som jag själv inte haft turen att födas med gener för tjockare hår? Ett tjockt och fylligt hår ger inte bara intrycket av att det är friskt och hälsosamt, utan gör även att håret ser längre ut! Och vem tackar nej till den där härliga hästsvansen eller fluffiga knuten på huvudet som genast blir mycket snyggare med tjockare hår. Läs vidare för de absolut bästa tipsen och vad du bör undvika för att få tjockare hår.

Hur får man tjockare hår kan är en svår fråga och det kräver tålamod. Självklart finns det ett flertal faktorer som påverkar dina chanser att få ett tjockare hår och en mängd olika kosttillskott att inta. Anledningarna till att du inte lyckas få tjockt hår kan bero på stress, sömn, dåliga hårvanor eller zinkbrist. Regelbunden blekning, färgning och användandet av värmeredskap minskar dina chanser till att få tjockt hår, likaså exponering av starkt solljus och saltvatten. Häng med här och få ett riktigt svar på frågan ”Hur får man tjockare hår?”.

Vill du få tjockare hår? Börja med massage!

Även om vår hårbotten är A och O när det kommer till att få tjockare hår, så glöms den ofta bort. Vill du öka dina chanser att få tjockare hår så ligger knepet i att först öka blodcirkulationen i hårsäckarna. Detta gör du enkelt genom att försiktigt massera hårbotten med dina fingertoppar. Ett ypperligt tillfälle för detta är när du schamponerar håret i duschen. Massera med mjuka rörelser i ca 1–2 minuter/3ggr per vecka. Vill du förbättra massagen rekommenderar jag varmt HairLust Detangle Wet brush, en hårborste utformad för att användas både i duschen eller i torrt hår. Mönstret på piggarna och det mjuka materialet ökar blodcirkulationen samtidigt som produkterna arbetas in ordentligt i håret, utan att orsaka slitage eller brutna hårstrån. Mer information om fördelarna med en wet brush hittar du här.

Minska användandet av värmeredskap för tjockt hår

Utan ordentligt med värmeskydd så är värmeredskap den största boven som förhindrar dig från att få tjockt hår. Hårfön, plattänger och värmeborstar sliter otroligt mycket på håret. Vill du få tjockare hår så är mitt bästa tips att låta det självtorka. Vill du öka dina chanser ytterligare för bättre hår så bör du även använda dig av en skonsam handduk med mjuka fibrer. I HairLust sortiment hittar du en bambuhandduk, framtagen speciellt för håret.

Läs vår andra artikel gällande tunt hår och dåliga hårvanor som bör undvikas.

Tillför extra fukt för starkare och tjockare hår

Du har hört det förut och vi säger det igen! Vill du ha ett tjockare hår så krävs det ett näringsgivande och fuktgivande balsam som tränger in på djupet av hårstråna. Ibland måste man även ta hjälp av en intensiv hårinpackning. För återfuktning (vilket i princip vi alla behöver som lever i Norden) har HairLust tagit fram Hair Growth & Protection Hair Mask som du gott kan använda 1-2 gånger/vecka.

Extra viktigt är det också att återfukta topparna efter varje tvätt. Detta är enkelt att göra med några droppar hårolja, se till att hitta rätt olja för din hårtyp. 

Vill du ha tips på bra håroljor så ta en titt här.

Minska antalet hårtvättar

Det är viktigt att få bort smuts och bakterier, men överdriven tvätt leder till att hårets naturliga fuktbalans kan rubbas. Beroende på din hårtyp, så rekommenderas 2–3 ggr/vecka. Urtvättat och torrt hår gör det svårare för dig att få tjockare hår. Var även noga med att använda schampo och balsam utan parabener och SL-sulfater. Använd naturliga och vårdande produkter för att få tjockare hår. Vill du ha tips på ett bra schampo och balsam så rekommenderar jag  HairLust Hair Growth & repair shampoo and conditioner.

FÖRE- OCH EFTER BILDER VID ANVÄNDNING AV HAIRLUST KOSTTILLSKOTT

hairlust hair vitamins före efter bilder

Ljust hår: Efter 9 veckors användning av Hair Growth Formula Gummies. Mörkt hår: Efter 11 veckors användning av Hair Growth Formula Gummies. Resultatet varierar från person till person.

Maximera dina chanser till ett tjockare hår med kosttillskott

Det absolut bästa du kan göra för att få tjockare hår är att bygga en näringsmässig grund. För att kroppen ska ha en chans att bilda ett tjockare hår behövs näringsämnen i form av Zink, Biotin och andra essentiella näringsämnen. Alla dessa ämnen hittar du i HairLust Hair Gummies, ett kosttillskott som bidrar till tjockare hår och som är speciellt framtagen för att vårda håret inifrån. Vill du få ett vackert och tjockt hår bör man självklart följa så många av dessa tips som möjligt, jag skulle däremot våga påstå att ett kosttillskott är den snabbaste och effektivaste metoden.

En naturlig metod som också påverkar din hälsa positivt och även ökar dina chanser till tjockare hår är att inkludera fler nyttiga fettsyror i din kost. Dessa hittar du i livsmedel såsom nötter, avokado och fisk. Alla naturliga källor för ett tjockt hår.

Sköljer du ur håret ordentligt?

Jag nämnde tidigare hur viktigt det är att inte tvätta håret för ofta om du vill ha tjockt hår. Däremot, när du väl tvättar håret så skölj noga och ordentligt. Smuts och fett som ligger kvar i hårbotten riskerar att täppa till och irritera hårsäckarna, som är själva källan till hårväxt och att få ett tjockare hår.

Vill du ha tjockt hår? Gå igenom dina produkter!

I ett desperat försök har många en tendens att använda mycket volympuder, hårmousse, spray och torrschampon för att få ett tjockare hår. För mycket produkter skadar hårets naturliga tillväxt, så det är viktigt att låta det vila från alla kemiska ämnen för att kunna bilda ett tjockt hår.

Hur får man tjockare hår? Denna fråga har upprepats ett antal gånger. Jag rekommenderar alltid mina kunder att komma ihåg både inre och yttre skötsel av håret om dem önskar sig ett tjockare och längre hår

Helene Sørensen

Dansk hårstylist och skönhetsterapeut

Investera i en bra borste och använd den på rätt sätt

För att få tjockare hår gäller det att du har rätt redskap. Se till att använda en borste som är snäll mot håret, och undvik att slita bort hårstrån i onödan. Investera i antingen en rundad eller bredtandad borste gjord av naturmaterial. Borsta aldrig håret om det är blött, förutsatt att du inte har en så kallad wet brush. Är du en person som gärna borstar ur håret efter duschen bör du införskaffa en Detangle Wet Brush. 

Undvik strama frisyrer och håruppsättningar om du vill ha tjockare hår

Om du sätter upp ditt hår rekommenderar jag en låg tofs eller knut i nacken. Använd hårsnoddar utan metall. En stram hästsvans, hård knut eller hårda klämmor riskerar att slita bort och knäcka hårstrån. Detta vill du självklart undvika om du önskar få ett tjockare hår.

Hjälper extensions som hårförtjockning?

För att snabbt få tjockare hår så är det många som tar hjälp av extensions. Visst får du fylligare hår för stunden, men regelbunden användning av extensions utsätter håret för clips, metall och lim, vilket alla orsakar stor skada på ditt hår. Vill du ha en chans till att få tjockare hår naturligt, avråder jag dig starkt från att använda extensions.

Mer inspiration och läsning om hur får man tjockare hår

Utöver att använda sig utav ett kosttillskott, har jag några enkla tips och förslag som du kan dra nytta utav. Det kan vara svårt att få in alla på en gång, men har du inte naturligt tjockt hår så krävs det lite tid och tålamod för att få ett tjockare hår, men det är absolut möjligt! Lycka till!

Jag hoppas att du har fått lite mer kunskap om hur du ska göra för att få ett tjockare hår. Vill du veta mer om håravfall, tunt hår eller bra hårrutiner så läs våra populära artiklar här!

Kundrecensioner av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


5 kommentarer


 • Mari

  Mitt bästa tips är att klippa sig ofta! Det låter tråkigt men håret mår så mycket bättre om man klipper av slitna toppar och ser så mycket tjockare ut…


 • Vickan

  Vad skulle du rekommendera främst? Om man vill ha tjockare hår, är det viktigast med bra hårprodukter typ schampon, balsam, inpackning eller ska man satsa på ett kosttillskott? Vänliga hälsningar, Vickan


 • Alva

  jag har använt era kosttillskott i 2 månader nu och kan se resultat. Är helt paff över hur snabbt mitt hår har växt! Känns tjockare och har även tappat mindre hår än vad jag brukar


 • Felicia

  Jag har en väldigt torr hårbotten och har provat den del saker… men nu använder jag sulfatfritt schampo och ett bra balsam. Det är det som funkar för mig, både mot torr hårbotten och mot inte tappa så mkt hår.


 • Sandra

  Har aldrig haft tjockt hår, och försökt med allt möjligt som extensions och olika oljor, vilket bara har gjort mitt hår värre..köpte era gummies och har använt dem i ca två månader nu och resultat är WOOOW!! aldrig haft så friskt och tjockt hår!


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras