Hur får man tjockare hår? Vi har samlat ALLA bästa tips för tjockt hår!


Hur får man tjockare hår? Handlar det bara om bra gener eller finns det några bra tips och tricks för att få tjockare hår naturligt? I den här artikeln ger jag mina bästa tips och råd om hur man kan få tjockare hår, utan hårförlängningar eller andra kortsiktiga metoder.

Sofie Tidemand

Grundare, HairLust

Sofie är en av grundarna av HairLust. Hon är en hår-nörd med stort H och älskar att föra vidare sina egna erfarenheter inom ämnet till andra. Hon har ett stort intresse för att lära sig och är inte rädd för att testa de senaste trenderna kring naturlig hårvård, stylingtips och ingredienser, och under de många år har hon sett till att hålla sig uppdaterad med allt som rör just det området. Sofie brinner för är att kunna göra en skillnad för människor. Läs mer om vår skribent.

Har du precis som jag, inte haft turen att födas med de generna som ger dig naturligt tjockt hår? Ett tjockt hår ger inte bara intrycket av att vara friskt, utan samtidigt ser håret också längre ut! Och vem tackar nej till den vackra och fylliga hästsvansen som ser ännu vackrare ut med tjockare hår. Läs vidare här för de absolut bästa tipsen och vad du ska se upp för i din vardag om du drömmer om att få tjockare hår.

Att ha ett fullt, tjockt hår är en dröm för de flesta. Men det kräver både god vård och en hel del tålamod. För regelbunden blekning, hårfärgning och hög användning av värmeverktyg såsom hårtorkar och plattänger, minskar chansen för en frisk frisyr i full längd. Men lyckligtvis finns det många (och enkla) hjälpmedel som kan hjälpa dig att komma igång med att äntligen få tjockare hår. Läs denna artikel, för här har jag sammanställt de bästa rekommendationerna från hårstylister, hudläkare och en trikolog (en hårspecialist) på jakt efter svar på frågan "hur man får tjockare hår?":

Före- och efter bilder vid användning av HairLust

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Resultaten varierar från person till person, men synliga resultat ses oftast efter 2-4 måneders användning.

Kan jag få tjockare hår?

Den första frågan du förmodligen ställer dig är: "Kan jag få tjockare hår"? Förutsatt att du har genetiskt tunt hår, är frisk, får både i dig dina vitaminer och träning och inte påverkas av klimakteriet - kan du då få tjockare hår? Det här är vad jag frågade den danska hårstylisten och skönhetsexperten Helene Sørensen om, och hon svarade följande: "Med hälsosam hårvård, en klippning var 3-4 månad och utan onödig belastning från olika kemikalier och andra stylingprodukter kommer håret att se ut och kännas "tjockare och friskare". Nyckelordet här är "se ut". Hårets tjocklek förändras nämligen inte, men genom att undvika de "hårda" kemikalierna både från dagliga hårvårdsprodukter men också från färgbehandlingar och på samma gång att vårda håret på djupet kommer håret inte att förlora sin naturliga fullhet, glans och friskhet. Det i sig kommer att hjälpa helheten och få håret att se sunt och tjockt ut".

Utöver genetik, vad orsakar tunt hår?

Till skillnad från friskt och tjockt hår är onormal hårtillväxt, som inte är genetisk, oftast resultatet av dålig näring, dålig blodcirkulation eller hormonell obalans, antingen på grund av klimakteriet, graviditet eller stress. Lyckligtvis är dessa orsaker, till skillnad från genetik, några vi kan jobba på utan alltför komplicerade behandlingar eller dyra besök på hårkliniken på jakt efter tjockt hår.

Men det är viktigt att komma ihåg att håravfall kan orsakas av många faktorer, så det som fungerar för vissa människor kanske inte fungerar för dig när det kommer till att få tjockt hår. Så hur man får tjockare hår är inte en garanterad lista, utan istället något man provar sig fram till.

“ "Med hälsosam hårvård, en klippning var 3-4 månad och utan onödig belastning från olika kemikalier och andra stylingprodukter kommer håret att se ut och kännas både tjockare och friskare."

Helene Sørensen

Hårstylist och skönhetsexpert

Få tjockare hår hemma:

Behandlingar hemma är de enklaste och förmodligen också billigaste sättet att få tjockt hår. Så varför inte börja där. Det krävs inte mer än några få Google-sökningar om ”Få tjockare hår hemma?” Och då har du många svar. Men för att göra det lite lättare har jag gjort grovarbetet åt dig. Det känns som jag läst och gått igenom hela Internet och frågat alla specialiteter jag kunde få på tag på, och den sammanfattade listan kommer här:

1. Hitta rätt rutin: Tvätta INTE ditt hår för mycket eller för lite

Det är viktigt att ta bort smuts och bakterier från hår och hårbotten men överdriven hårtvätt resulterar i att hårets naturliga fuktbalans störs. Beroende på vilken hårtyp du har, rekommenderas det vanligtvis att du tvättar håret 2-3 gånger i veckan. Tvättat hår är ofta lika med torrt hår eftersom såpa i för stora doser kan torka ut håret, så hårtvätt för ofta kommer alltså inte hjälpa dig komma närmare drömmen om att få tjockare hår. Se till att använda naturliga och närande produkter som inte innehåller torr, hård parfym eller tvålkällor. Läs mer om HairLusts parfymlöften här.

Mitt personliga tips: Mitt tunna hår tenderar att bli oljigt snabbt, så jag tvättar det 3 gånger i veckan. På bra veckor kan jag hålla mig till två gånger. Jag har hittat en bra rutin som passar min hårtyp och du kan göra samma sak! Jag ser till att använda ett fuktgivande schampo och balsam som är fria från parabener och (SLS / SLES) sulfater eftersom det kan ha en torkande effekt på håret. Samtidigt undviker jag också silikon i mitt schampo och balsam eftersom det får mitt tunna hår att klumpa sig samman direkt. Det ser då inte ut som att jag har tjockare hår på något sätt och vis.

Om du vill ha ett bra schampo och balsam rekommenderar jag HairLust Hair Growth & Repair Shampoo och Conditioner - som är helt fria från både (SLS / SLES) sulfater, parabener och silikoner!

2. Prova en hårbottenmassage:

Nu när vi ändå snackar om tjockt hår och duschrutiner, kan du prova att skämma bort din hårbotten med en omgång massage. För även om vår hårbotten är A och O när det kommer till att få tjockare hår hemma så är det ofta något som glöms bort. Om du vill öka dina chanser att få tjockt hår är det först och främst viktigt att öka blodcirkulationen till dina hårsäckar. Detta kan göras mycket enkelt i vardagen genom att komma ihåg att massera hårbotten med fingertopparna då och då. Ett bra tips för att komma ihåg att göra detta är att massera ditt schampo långt in i håret när du badar eller duschar. Du kan också dra nytta av att investera i en bra hårborste som är lämplig för ändamålet och noggrant kamma håret före badet för att stimulera hårbotten och reda ut håret.

Mitt personliga tips: För att få tjockare hår hemma, naturligt är det en bra utgångspunkt att massera din hårbotten med försiktiga rörelser i 1-2 minuter, ca. 2 gånger i veckan. Efter badet använder jag HairLust Detangle Wet Brush. Borsten har specialdesignade borstspikar som ger hårbotten en mild massage och hjälper till att stimulera blodcirkulationen. För mer kunskap om Detangle Wet Brush och varför du bör använda en wet brush klickar du på länken.

Med det sagt, skulle jag förmodligen rekommendera en större borste för torrt hår - om du har medium tjockt till tjockt hår.

3. Undvik hög värme från stylingverktyg:

Efter ett uppfriskande bad är det för många personer dags att styla håret. De flesta skulle nu dra ut hårfönen och skruva upp värmen så att håret kan torka på minuten. Är den höga värmen verkligen så skadlig för håret? Kan det hindra dig att få tjockt hår? Det korta svaret är ja. Så flytta helst hårfönen till garderoben och ta fram den innan festliga tillfällen istället. För utan ordentligt värmeskydd är värmeverktyg den värsta vanan du kan ha när det gäller styling och i värsta fall kan det direkt hindra dig från att få tjockare hår. Hårtorkar, plattänger och locktänger sliter på håret mer än du tror och möjligheten att få det där tjocka håret minskas avsevärt när dessa används. Om du, som jag, vanligtvis är upptagen på morgonen och behöver torka håret snabbt, kan du öka dina chanser att få tjockare hår hemma genom att använda en mjuk fiberhandduk och sedan göra vad du kan för att lufttorka eller föna på den kalla inställningen.

Mitt personliga tips:Om du vill ha tjockare hår, låt håret torka naturligt utan fön efter tvätt! HairLust har en mjuk turbanhandduk i bambu. Den är speciellt tillverkad för håret och används för att torka håret efter tvätt utan att slita på det. Du lägger bara håret i handduken och låter det torka helt medan du gör resten av kroppen klar efter duschen. Läs vår andra artikel om tunt hår och dåliga hårvanor som du bör undvika.

4. Undvik strama, åtsittande håruppsättningar:

Om du ofta sätter upp håret rekommenderar jag alltid att du gör en lös och luftig knut i nacken. Mitt bästa råd här är också att undvika att använda hårklämmor och band med metallförslutningar. En stram hästsvans, en hård knut eller hårda klämmor riskerar att du att slita på hårsäckarna och bryta av hårstråna, vilket du självklart bör undvika om du vill ha tjockare hår.

5. Ge håret en ordentlig fuktboost:

Du har säkert hört det från mig i en tidigare artikel, men jag kommer att säga det igen: Om du vill ha tjockare hår, kräver det att du tar hand om ditt hår med en fuktgivande behandling. Tjockt hår kan erhållas och underhållas genom en näringsrik och fuktgivande hårmask som tränger igenom de djupare hårfibrerna. Om du har kemiskt skadat hår eller tunt hår, se till att välja en hårmask med extra protein. Om du å andra sidan har lockigt hår eller tjockare hår, leta då efter en hårmask med mycket fukt och växtoljor som kan lyfta och fukta lockarna. Efter behandlingen kan du lägga till lite fukt från en hårolja på topparna.

Mitt personliga tips:För att få tjockare hår använder jag alltid en extra fuktgivande hårregim varje vecka. I vardagen använder jag några droppar hårolja som håller mitt hår glansigt och återfuktat hela dagen. Dessutom skyddar oljan håret mot skador från värmeutrustning och UV-strålar. HairLusts hårolja är även naturligt värmebeskyddande eftersom den innehåller arganolja.

Bli klokare när det kommer till bra oljor för ditt hår genom att läsa vår artikel om att använda håroljan från HairLust för torrt hår.

6. Få tjockare hår med hjälp av kosttillskott:

Det absolut bästa sättet (och lättaste) du kan uppnå tjockare hår är att ge håret ett optimalt näringsunderlag för din kropps hårunderhåll. För att kroppen ska ha en chans att ge dig tjockt hår behöver din kropp goda näringsämnen som zink, B-komplex vitaminer inkl. biotin, liksom andra viktiga näringsämnen. Alla dessa viktiga vitaminer hittar du i HairLust Hair Gummies, ett biotinrikt tillskott som från insidan hjälper dig att få tjockare hår och är speciellt utformat för att ge rätt styrka till ditt hår och därmed uppnå friskt och tjockt hår direkt från kosten.

Du kan säga och tycka vad du vill, men jag tror att hälsa (läs: tjockt hår) kommer inifrån. Vitaminer och mineraler är det enklaste och bästa du kan ge ditt hår. Efter att endast ha tagit HairLust-tillskott i tre veckor började jag få komplimanger på mitt hår. Jag menar det när jag säger att vitaminerna ett år senare i min hårresa bara har visat positiva resultat på hårets längd och tjocklek. Naturligtvis är det inte bara kosttillskott utan en bra kombination av alla ovanstående rutiner, vilket hjälpt mig på rätt väg till starkare och tjockare hår.

Mitt personliga tips: För att optimera mina chanser att få tjockt hår och främja hårets allmänna hälsa tar jag kosttillskott till håret varje dag. Samtidigt ser jag till att äta en bra kost med mängd en hel del fettsyror från hälsosamma matkällor.

Läs mer om hur vitaminer och kost kan hålla ditt hår friskt.

Produkter och frisyrer som ger dig ett tjockare hår:

I ett försök att få tjockt hår har många människor, inklusive mig själv, provat nästan alla världens produkter: volympulver, hårmousse, fiberspray och torr schampo, som alla utlovar ett omedelbart tjockare hår. Jag säger bara NEJ! För många produkter skadar hårets naturliga tillväxt så det är viktigt att ge ditt hår en paus från alla kemiska produkter för att återuppbygga tjockt hår.

Du kanske inte kan skapa den permanenta volymen i ditt hår som du så djupt önskar om du genetiskt ärvt den tunna hårtypen. Det finns dock vissa hårprodukter och hårstilar som kan ha en positiv inverkan - och andra du förmodligen bör undvika om du vill ha tjockt hår.

Investera i en bra hårborste:

När vi pratar om ämnet "hur får man tjockare hår", måste vi också prata om frisyrer och hårprodukter som du stylar håret med. Så för att justera hårets volym en aning och skapa ett fylligare och tjockare hår bör du börja med att titta på dina hårvårdsprodukter. Jag gillar att använda en hårborste av hög kvalitet. Se till att du använder en hårborste som är bra för bräckligt hår och för en känslig hårbotten och undvik att borsta håret i onödan. Investera antingen i en rundad eller bred borste gjord av naturliga och hållbara material. Använd alltid en wet brush om håret är blött eller undvik att borsta håret helt och håller när det är blött. Detta eftersom blött hår är mer känsligt för borstning. För att få friskt och tjockt hår rekommenderar jag också att du borstar håret innan du duschar så att du får utredda hårlockar innan håret blir blött och extra bräckligt.

Vårda hårbotten med en rootlifter:

Förutom att ha en hårborstsrutin på plats använder jag också en lyftande produkt för hårbotten och rötter vilket kan ge lite fyllning i håret och ta hand om hårbotten med god fukt och mycket protein. En oumbärlig produkt för oss alla som vill få tjockare hår. Tyvärr finns det många produkter i den senare kategorin som i det långa loppet kan verka uttorkande och förstoppa porerna i hårbotten. Detta eftersom de ofta innehåller irriterande kemiska ingredienser som lyfter hårrötterna. Och tro mig, du vill inte ha det i håret! Jag använder produkten Scalp Follicle Treatment & Volumizer som skapar den naturliga volym som håret behöver utan att den lämnar smuts eller andra kemikalier i hårbotten. En produkt för både män och kvinnor som vill ha tjockt hår på det naturliga sättet.

Klipp håret regelbundet, helst var 3:e till 4:e månad:

Låt det inte gå för lång tid mellan dina besök hos frisören. Du gör dig själv en björntjänst genom att skjuta på din frisörtid. Klippningen i sig skapar inte tjockare hår men genom att klippa bort de tunna, delade topparna kommer det på noll tid att se ut som om du har tio gånger så tjockt hår. Samtidigt kan du också förhindra att hårets kluvna toppar rör sig längre och längre upp så att håret måste klippas ännu kortare.

Hur är det med hårextensions (hårförlängning)?

Hårförlängningar är ett snabbt sätt att få tjockare hår på, men genom regelbunden användning av extensions utsätts håret för stor belastning från metallklämmor och lim vilket utav tvekan kommer att skada håret. Så nej, använd inte extensions, eftersom ett friskt och permanent tjockt hår kräver tålamod, det är därför värt att vänta!

Vad kan du mer göra för att få ett tjockt hår?

Förutom att ta ett kosttillskott dagligen för att få tjockt hår, kan proteinhaltiga och stimulerande produkter för hårbotten vara till hjälp. De finns i många former och storlekar och kan nästan omedelbart ge dig synligt tjockare hår./p>

Återuppbygg håret på djupet med aktiva mikroproteiner:

Nu tänker du förmodligen "Vad exakt är mikroproteiner och hur man får tjockare hår med proteiner?" Mikroproteiner är en proteinkälla som kan tränga djupt in i hårets fibrer. Det finns många studier om den positiva effekten av att använda mikroproteiner för hår, hårväxt och tjocklek (För mer information om studierna, besök www.personal-care.basf.com eller www.carecreations.basf.com). De flesta av alla HairLust-produkter innehåller aktiva, veganska mirkroproteiner från växter och ris-extrakt som återuppbygger proteinerna i hårrötterna och arbetar för att förlänga hårets livscykel, förbättra hårets struktur och minimera kluvna toppar. Allt bra som kan bidra till ett friskare, starkare och tjockare hår.

Stimulera hårbotten med grönmyntaolja:

Vem skulle ha trott att vägen till tjockt hår var grön mynta? Åtminstone hade jag aldrig gissat det. Men efter att ha läst på om det ganska mycket på många specialiserade webbplatser, var jag tvungen att prova det själv. Grön mynta (spearmint), stimulerar och stärker hårbotten och ger omedelbar friskhet. Grön mynta är rik på vitamin A och C, omega 3-fettsyror och mineraler, och dessutom har mynta också effektiva antiseptiska egenskaper som lindrar klåda och förebygger mjäll i hårbotten. Grön mynta finns bland annat i Hair & Scalp Detox Scrub och Scalp Follicale Treatment & Volumizer - vilka är två av mina personliga favoritprodukter för att få tjockare hår.

Rengör på djupet med en hårbottenskrubb:

Alla kan dra nytta av en god skrubb då och då. Och särskilt om du har problem med din hårbotten, kanske är det för torr eller fet (vilket också kan påverka dina chanser att få tjockare hår). Precis som du "exfolierar" din hud och ansikte för att ta bort talg och döda hudceller, så behöver även din hårbotten denna behandling. En hårbottenskrubb avlägsnar all smuts, mjäll och produktrester från hårbotten vilket skapar en optimal miljö för lång hårväxt och tjockt hår att bildas. Jag skulle starkt rekommendera alla att ha en hårbotten i den veckovisa duschrutinen. Min favorit är Hair & Scalp Detox Scrub som är certifierad ekologisk och vegansk!

Så hur får man tjockare hår? Den här artikeln är inte en lista över garanterade resultat, eftersom det alltid finns många faktorer som spelar roll, men jag tror fortfarande att det finns många fantastiska produkter och tips som kan resultera i tjockt hår.

Om du har några tips på hur man får tjockt hår, skriv en kommentar i kommentarsfältet. Och om du har några frågor som du vill ha svar på, skriv gärna!

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


5 kommentarer


 • Mari

  Mitt bästa tips är att klippa sig ofta! Det låter tråkigt men håret mår så mycket bättre om man klipper av slitna toppar och ser så mycket tjockare ut…


 • Vickan

  Vad skulle du rekommendera främst? Om man vill ha tjockare hår, är det viktigast med bra hårprodukter typ schampon, balsam, inpackning eller ska man satsa på ett kosttillskott? Vänliga hälsningar, Vickan


 • Alva

  jag har använt era kosttillskott i 2 månader nu och kan se resultat. Är helt paff över hur snabbt mitt hår har växt! Känns tjockare och har även tappat mindre hår än vad jag brukar


 • Felicia

  Jag har en väldigt torr hårbotten och har provat den del saker… men nu använder jag sulfatfritt schampo och ett bra balsam. Det är det som funkar för mig, både mot torr hårbotten och mot inte tappa så mkt hår.


 • Sandra

  Har aldrig haft tjockt hår, och försökt med allt möjligt som extensions och olika oljor, vilket bara har gjort mitt hår värre..köpte era gummies och har använt dem i ca två månader nu och resultat är WOOOW!! aldrig haft så friskt och tjockt hår!


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras