Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår


Att få tjockare hår, handlar det bara om bra gener eller finns det något man kan göra för att få tjockare hår naturligt? I den här artikeln kommer jag ge dig mina bästa råd, både stylingtips, enkla livsstilsförändringar och essentiella produkter som kan hjälpa dig.

Paulina Björkbacka

HairLust

Paulina läser Cand. Merc. (IMM) på Copenhagen Business School och samlar hands-on erfarenheter inom marknadsföring hos HairLust där hon jobbar med den svenska marknaden. Hennes intresse för hårvård växte fram under tiden hon var tävlingssimmare. De otaliga timmarna i klorvattnet resulterade i torrt, matt och skadat hår. Hon finner inspiration genom att lyssna på andras hårvård-historier och säger aldrig nej till att prova nya hårvårdsprodukter. Läs mer om vår skribent.

Undrar du hur man får tjockt hår? Du kan inte ändra diametern på dina hårsäckar, men det finns mycket annat du kan göra för att främja hårväxt och förhindra att hår bryts av. Läs vidare för att lära dig hur man får tjockt hår!

Vad menar man med att få tjockare hår?

Innan du lär dig hur du får tjockare hår, så måste vi prata om vad man menar med att ha tjockt hår. Tjockt hår beskriver hårets densitet, snarare än de individuella hårstrånas diameter. Det finns hår med en bred diameter och hår med en liten diameter. Det är därför möjligt att ha tunna hårstrån och tjockt hår, eller tjocka hårstrån och tunt hår.

En del behöver inte oroa sig över hur man får tjockt hår av genetiska skäl. Hälsa spelar också en stor roll i både längd och tjocklek på håret. Om du till exempel upplever en vanlig orsak till håravfall såsom androgen alopeci eller telogen effluvium, kommer tjockleken och längden på håret att påverkas. Så om du har håravfall är första steget att prata med din doktor för att hitta orsaken. Din doktor kan även ge dig några anvisningar om hur du får tjockare hår.

Andra faktorer, som vad du äter och hur du tar hand om ditt hår, kan även spela en stor roll för tjockleken och längden på ditt hår. De goda nyheterna? Då hårets tjocklek ofta avgörs av näringsintag och hur väl du tar hand om ditt hår, kan du hjälpa dina hårsäckar att växa ett tjockare hår genom att förbättra dina hårvårdsvanor och ta ett hårväxttillskott Hair Growth Formula Gummies. Det enda du behöver göra är att lära dig hur man får tjockare hår!

Som tur är behöver du bara läsa vidare för att få svar på frågan ”hur får man tjockt hår?”

Hur får man tjockare hår: 7 Stylingtips

Redo att lära dig hur man låter håret växa sig tjockare? Det första steget handlar om styling. Om du följer de här stylingtipsen kan du få håret att se tjockare ut samtidigt som du kan hålla ditt hår fint och hälsosamt så att du kan få tjockare hår längre fram.

1. Hur får jag tjockare hår? Tvätta det inte för ofta

Tvätta det inte för ofta

Om du verkligen vill få svaret på frågan ”hur får man tjockt hår?”, ska du definitivt läsa det här. En viktig del för att främja hårväxt och få tjockare hår, är att du inte tvättar håret varken för ofta eller för sällan. Att tvätta håret för ofta torkar ut hårstråna och din hårbotten, vilket kan efterlämna ditt hår skört och benäget att brytas av. Å andra sidan kan för få hårtvättar innebära att dina hårsäckar kan täppas igen av talg, döda hudceller och hårprodukter. Det kan stoppa hårsäckarna från att växa hälsosamt hår.

För att främja tjockare hår bör du sikta på att tvätta ditt hår två till tre gånger i veckan, med ett balsam och schampo som gör håret tjockare, som Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner.

2. Hur får jag tjockare hår? Vattentemperatur

Vattentemperatur

Ett annat tips: att tvätta ditt hår med ångande hett vatten kommer också att efterlämna det torrt, skört och med benägenhet att brytas av. För att låta ett tjockt hår växa ut ska du tvätta ditt hår i ljummet vatten med ett schampo som gör håret tjockare, då det hjälper ditt hår att naturligt bevara fukthalten.

3. Hur får jag tjockare hår? Slopa värme

Slopa värme

Värmeredskap är utmärkta för att skapa snygga, välfriserade frisyrer men de kan vara otroligt skadliga för ditt hår. Värmeredskap kan störa hårets yttre skyddande lager och göra det möjligt för fukten att fly. När det händer är håret mer benäget att brytas och toppar att klyvas. Så om ditt mål är att få tjockare hår är det klokt att dra in på värmeredskapen så mycket som möjligt.

I stället bör du söka efter värmefria metoder att locka ditt hår, eller styla ditt hår med skyddande frisyrer som flätor. Se bara till att använda Hair Rings istället för traditionella hårband, då dessa kan leda till att håret går av (och hindra dig från att nå dina mål).

Om du väljer att styla ditt hår med värmeredskap ska du förbereda ditt hår med en skyddande produkt som Hair Strengthening and Protection Oil, som är fulladdad med antioxidanter och naturliga fuktgivare som hjälper till att dämpa några av de skadande effekterna från värmeredskap. Avsluta sedan din look Hair Defence & Hydration Mist, som fyller håret med naturlig fukt samtidigt som det låser din frisyr på plats.

4. Hur får jag tjockare hår? Kamma varsamt

Comb Carefully

Om du vill veta svaret på ”hur får man tjockt hår?”, så är det avgörande att man kammar varsamt. Hår är som mest ömtåligt när det är blött, till exempel när du använt ett schampo som gör håret tjockare, så du måste reda ut det försiktigt för att undvika att hårstrån bryts av. Börja alltid med hårtopparna och arbeta dig varsamt upp mot rötterna.

Alla bredtandade kammar går bra, men användning av en Detangle Wet Brush hjälper dig verkligen att uppnå dina mål med ditt hår. Varför? För att den borsten är speciellt designad till att reda ut fint blött hår utan att bryta av det, tack vare dess mjuka silikonpiggar som lätt glider igenom hårtrassel. Den har dessutom en ergonomisk design som gör den lätt att greppa och använda.

5. Hur får jag tjockare hår? Borsta, borsta, borsta

Borsta, borsta och borsta

Att borsta ditt hår regelbundet är avgörande för att få tjockare hår att växa. Det beror på att borstning av håret bidrar till att leverera de naturliga oljorna från din hårbotten genom ditt hår samt med att hålla det fuktat och hälsosamt.

Jag älskar att använda hårborstar i bambu för det här syftet eftersom de har skyddande piggar som arbetar för att stimulera blodflödet till hårbotten och boostar hårväxten. Dessutom är de framtagna av bambu, som är ett miljövänligt alternativ till de traditionella materialen såsom plast eller metall.

6. Hur får jag tjockare hår? Höj volymen

Fyll på med volym

Tekniskt sett hjälper inte det här tipset dig att göra ditt hår tjockare, men sättet du stylar ditt hår kan få det att se tjockare ut. Medan håret fortfarande är fuktigt ska du spraya rötterna med Scalp Follicle Treatment & Volumizer. Produkten är till för fyllighet och den ökar hårets volym vid rötterna. Dessutom behandlar den hårbotten med ekologisk myntaolja. Med regelbunden användning kan myntaolja naturligt hjälpa till att främja hårväxt för att få tjockare hår. Låt håret torka, eller spraya med Hair Finishing Spray och föna torrt med en rundad borste för extra volym.

Kolla in denna tutorial-video nedan för att se hur enkelt det är att använda Scalp Follicle Treatment & Volumizer:

7. Hur får jag tjockare hår? Klipp håret regelbundet

Get Regular Trims

Det kanske låter motsägande men regelbundna klippningar kan faktiskt bidra till att ditt hår växer sig längre. Hår som inte klipps regelbundet drabbas av kluvna toppar. Om man inte tar itu med kluvna toppar kan de sprida sig uppåt längs hårstrået och bryta av hårstrået. Så om du vill få tjockare hår genom att hålla ditt hår hälsosamt och undvika att hårstråna bryts av, ska du besöka din frisör för en lätt klippning ungefär var 2:e eller 3:e månad.

3 Enkla livsstilsförändringar för att få tjockare hår:

Vill du ha fler råd om hur man får tjockare hår? För att främja en hälsosam hårväxt finns det faktiskt en del livsstilsförändringar du kan vidta, utöver att ändra din stylingrutin. Försök att införa en eller flera av dessa livsstilsförändringar för att få tjockare hår.

1. Ät smartare

Ät smartare

Som jag nämnde tidigare, är näring avgörande när det gäller att få tjockare hår. Så hur får man tjockare hår genom kosten? För att se till att du får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver för att få en hälsosam hårväxt, ta ett hårväxttillskott Hair Growth Formula Gummies. De utsökta hårvitaminerna har tagits fram för att hjälpa dig att få ett hälsosamt hår inifrån och ut, med en kraftfull kombination av 5,000 mcg biotin och andra hårvänliga näringsämnen. Då de är veganska, glutenfria och inte innehåller några artificiella färger, så vet du att de är bra för dig!

Tips: HairLusts hårväxttillskott för kvinnor finns även tillgängliga i tablettform, dessutom har HairLust hårvitaminer för män!

2. Hårbottenmassage

Hårbottenmassage

Regelbunden hårbottenmassage är en annan enkel livsstilsförändring som du kan vidta för att låta håret växa tjockare. Varför är det så? Det beror på hårbottenmassage ökar blodcirkulationen. Ditt blod transporterar vidare de näringsämnen du får i dig till dina celler, så det är förståeligt att du kan hjälpa dina hårsäckar att få den näring de behöver för hälsosam hårväxt genom att främja blodflödet till dem.

Det enklaste sättet att ge dig själv en hårbottenmassage där hemma är med en Scalp Massage Brush. Du kan även använda den till att massera din hårbotten när du rengör ditt hår, eller när du tittar på TV! Det viktigaste är att du får in det i din rutin så att du masserar din hårbotten de flesta dagarna. Dina hårsäckar kommer att tacka dig!

För att maximera ditt resultat bör du använda scalp brush tillsammans med Hair & Scalp Detox Scrub, som är en varsam exfoliering som tar bort ansamlingar av produkter, överflödig talg och döda hudceller som kan täppa igen hårsäckar och förhindra hårväxt.

3. Byt ut ditt örngott

Byt ut ditt örngott

Visste du att ditt örngott kan bidra till tunt hår? Det är sant! De flesta örngott är gjorda av bomull, som har grova fibrer som gnider på håret hela natten. Det kan efterlämna dig med ett skadat och ömtåligt hår. Snacka om morgonfrilla!

Lösningen är att byta ut ditt örngott till ett som är gjort av bambu, som Pure Bamboo Pillowcase. Bambu har mycket mjukare fibrer än bomull och är dessutom miljövänligare! Och om du vill gå och lägga dig med blött hår eller använda en inpackning under natten, har HairLust även en Bamboo Towel Pillowcase.

Så får du tjockare hår naturligt: 3 essentiella produkter

Tro det eller ej men produkterna du använder i ditt hår kan göra en stor skillnad för dess hälsa, längd och tjocklek. Om du vill få längre och tjockare hår ska du fylla ditt medicinskåp med följande nödvändigheter för hårväxt!

Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Användning av ett schampo som gör håret tjockare hjälper dig även att skapa en illusion av ett tjockare hår än du har. Torrt, skadat, och/eller tunt hår kräver en kombination av varsam rengöring och ej tyngande fukt för att hålla det hälsosamt med ett fylligt utseende.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner gör just det! Naturligt fuktgivande ingredienser med lätt vikt, såsom ekologisk aloe vera och stärkande hydrolyserade veganska protein, gör det till den perfekta duon av schampo som gör håret tjockare och balsam för alla som vill veta hur man får håret att växa sig tjockare.

Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Om ditt hår är väldigt torrt eller skadat kommer du behöva lite förstärkning när det gäller att fukta ditt hår.

Det är där Hair Growth & Protection Mask kommer in i bilden. Den här fuktgivande behandlingen är framtagen med veganska mikroproteiner och naturliga fuktgivande ingredienser. Det resulterar i hårstrån med större motståndskraft, som växer sig långa utan att de bryts av.

Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

En del typer av skadat hår, i synnerhet kemiskt skadat hår, kräver proteinbehandlingar i tillägg till fuktgivande behandlingar. HairLust tog fram Protein Reconstructor Mask för den hårtypen. Tack vare dess rika proteininnehåll hjälper denna stärkande hårinpackning till att återuppbygga strukturen för utsatta hårstrån. För bästa resultat kan du en till två gånger per månad använda Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm för att förse håret med fukt mellan proteinbehandlingarna.

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


5 kommentarer


 • Mari

  Mitt bästa tips är att klippa sig ofta! Det låter tråkigt men håret mår så mycket bättre om man klipper av slitna toppar och ser så mycket tjockare ut…


 • Vickan

  Vad skulle du rekommendera främst? Om man vill ha tjockare hår, är det viktigast med bra hårprodukter typ schampon, balsam, inpackning eller ska man satsa på ett kosttillskott? Vänliga hälsningar, Vickan


 • Alva

  jag har använt era kosttillskott i 2 månader nu och kan se resultat. Är helt paff över hur snabbt mitt hår har växt! Känns tjockare och har även tappat mindre hår än vad jag brukar


 • Felicia

  Jag har en väldigt torr hårbotten och har provat den del saker… men nu använder jag sulfatfritt schampo och ett bra balsam. Det är det som funkar för mig, både mot torr hårbotten och mot inte tappa så mkt hår.


 • Sandra

  Har aldrig haft tjockt hår, och försökt med allt möjligt som extensions och olika oljor, vilket bara har gjort mitt hår värre..köpte era gummies och har använt dem i ca två månader nu och resultat är WOOOW!! aldrig haft så friskt och tjockt hår!


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras