Ögonfransserum: Här är allt du behöver veta!


Hur fungerar ögonfransserum? Är fransserum farligt? Vad måste du veta innan du köper ett serum för ögonfransar? Fortsätt läsa för att få reda på de bästa råden gällande ögonfransserum och hur du får dina drömfransar! (och missa inte videon lite längre ner).

Sofie Tidemand

Grundare, HairLust

Sofie är en av grundarna av HairLust. Hon är en hår-nörd med stort H och älskar att föra vidare sina egna erfarenheter inom ämnet till andra. Hon har ett stort intresse för att lära sig och är inte rädd för att testa de senaste trenderna kring naturlig hårvård, stylingtips och ingredienser, och under de många år har hon sett till att hålla sig uppdaterad med allt som rör just det området. Sofie brinner för är att kunna göra en skillnad för människor. Läs mer om vår skribent.

Visst drömmer vi alla om att ha långa, charmiga och fylliga ögonfransar. Precis som med håret, varierar kvalitén och längden beroende på ditt genetiska arv. Har du däremot, precis som jag själv, haft oturen att inte få dem där naturligt långa och charmiga ögonfransarna så har jag riktigt goda nyheter till dig. Häng med här!

Varför ögonfransserum?

Visst – det finns ett flertal metoder utöver fransserum som används idag. Fransförlängning, lösögonfransar och konstgjorda mascaror. Ett bra ögonfransserum är däremot den enda metoden som inte skadar dina egna ögonfransar! Fransförlängning är otroligt dyrt, och samtidigt slitsamt på dina egna ögonfransar. I värsta fall lämnas dem helt förstörda av starka kemikalier och lim. Lösögonfransar ser ofta onaturligt ut, är svåra att använda och samlar bakterier runt ögonen. Värst av allt är att hur försiktigt vi än försöker riva av dem är det oundvikligt att våra egna fransar följer med… Ögonfransserum stärker, förlänger och bygger upp dina egna ögonfransar. Ett bra fransserum ger dig ett långvarigt resultat, och är superenkelt att använda! Finns det en enda anledning att inte investera i ett serum för ögonfransar?

Är ögonfransserum farligt?

Innan vi dyker ner i all fakta om ögonfransserum vill jag svara på den mest debatterade frågan om fransserum. Nej, ögonfransserum från rätt varumärke är inte det minsta farligt. En del ögonfransserum kan innehålla vissa hormonella ämnen vars biverkningar orsakar färgändringar och irritation i ögonen. Detta ämne som vissa företag använder ger fransserumet ett billigare pris, men på bekostnad av din hälsa. Det är därför väldigt viktigt att köpa ett ögonfransserum från ett bra varumärke, där det tydligt framgår att detta ämne INTE används i ögonfransserumet. HairLust Eyelash Serum är fritt från starka kemikalier och andra farliga ämnen.

Hur fungerar ögonfransserum?

Ett bra fransserum förser hårsäcken med extra näring och proteiner. Fransarna får då en möjlighet att växa sig längre, tätare och starkare. Ögonfransserum förlänger fransens växtcykel och förhindrar att fransarna ramlar av i förtid.

Hur använder jag ett fransserum?

För ett optimalt resultat ska du applicera ditt ögonfransserum som en vanlig eyeliner, 2 gånger dagligen, morgon och kväll. Resultatet är individuellt och varierar från person till person. Normalt dröjer det 4–6 veckor för att få den absolut bästa effekten från ett ögonfransserum. Är du orolig över allergier? Var noga med att välja ett märke som använder sig av naturliga och bra ingredienser. Ett tips är att applicera en liten mängd ögonfransserum på huden, innan du använder ditt fransserum för att vara säker. Här hittar du information om ingredienserna som används i HairLust produkter.

Fördelar med ögonfransserum

Fördelarna med ögonfransserum är många, och en väl värd investering om du önskar dig fylligare, längre och vackrare ögonfransar. Dessutom ger fransserum ett naturligt och långvarigt resultat, utan att förstöra dina egna fransar på vägen. Nedan har jag listat mina absolut favorit-anledningar till varför man ska använda ett ögonfransserum!

 • Du spar tid och slipper använda mascara för att få synliga ögonfransar

 • En billigare och mer ekonomisk metod i förhållande till andra produkter på marknaden

 • Ett naturligt resultat! Det är dina egna ögonfransar som växer och inga konstgjorda material

 • En dryg, ofarlig produkt med långvarig effekt som är superenkel att använda

 • Dina ögonfransar blir längre, fylligare och helt magiska!

Före- och efterbild från användning av HairLust Eyelash Enhancing Serum i 9 veckor:

Före efterbild för HairLust Eyelash Enhancing Serum

Jag hoppas att du hittat svar på alla dina frågor gällande ögonfransserum. Ofta hänger kvalitén på ögonfransar ihop med den på våra ögonbryn. Jag vill därför tipsa om HairLust Eyebrow Serum, en produkt utvecklad med liknande formula för att även få ordning på dina ögonbryn. Vill du få ordning på både bryn och ögonfransar rekommenderar jag produkterna här!

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


5 kommentarer


 • Felicia L

  Har provat massa olika serum förut men inte riktigt sett någon skillnad. Har också fått märken på ögonlocken av vissa…
  Har använt erat serum länge nu och det känns så mycket bättre!


 • Filippa

  Det är så himla fint med långa ögonfransar men tycker det ser förskräckligt ut med lösfransar eller förlänging! Ska absolut testa ett naturligt serum.


 • Lina

  Jag har tidigare testat ögonfransserum från ett annat märke, och tyckte att jag var irriterad/gjorde lite ont i ögonen varje morgon! Blev lite avskräckt då men efter att jag läste den här artikeln köpte jag hem ett serum från HairLust och måste säga att det inte alls är samma sak! Känner inget som helst obehag och mina fransar har förbättras på bara ett par veckor! Funderar på att beställa hem deras ögonbrynsserum också, någon som har testat det?


 • Naomi

  Älskar mitt serum för ögonfransarna. Första tre veckorna använde jag det varje kväll, sen gick jag över till bara ca 3 dagar i veckan. Jag tycker att det har fungerat jättebra, fransarna har blivit längre och fylligare!


 • Johanna

  Tack för all info, har velat testa Eyelash serum sååå länge, men inte riktigt vågat!! Men ska definitivt testa eran! :D


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras