Våra bästa tips & tricks för silverschampo & balsam mot gult hår!


Vad är egentligen silverschampo och silverbalsam? Och hur använder man det? I den här artikeln kommer jag guida dig genom allt du behöver veta, så läs vidare för att ta reda på mer om det bästa silverschampot samt mina mest användbara tips och tricks!

Astrid Jönsson

Skönhetsredaktör

Astrid har tidigare varit mycket engagerad i sin frisörutbildning med ett brinnande intresse för hårvård. Hon valde dock att följa sina media – och journalistikdrömmar istället och tog sin kandidat i journalistik från Lunds Universitet. Nu arbetar hon som frilans-journalist för HairLust och ett flertal andra skönhetssajter. Läs mer om vår skribent.

Oavsett om du är blond eller inte så har du definitivt hört talas om silverschampo och silverbalsam. Du kanske undrar vad detta är för ”mirakelkur” alla pratar om och vad är det som är så speciellt med det? Kanske har du upplevt gult hår efter blekning? Eller vad sägs om de gånger då du bara vill fräscha upp håret men inte orkat boka tid hos frisören? I dessa situationer kan både silverschampo och silverbalsam komma bra till hands.

Vad är silverschampo och silverbalsam?

Det finns ett antal saker som kan förstöra din hårfärg; UV-strålar, klor, mineralföroreningar i vattnen och listan kan göras lång. Har du som blondin någonsin upplevt orange eller gult hår efter blekning eller färgning? Både silverschampo och silverbalsam innehåller lila pigment som hjälper till att hålla borta de gula och rödaktiga hårtonerna. Lila är motsatsen till orange på färghjulet vilket innebär att de lila pigmenten i ett silverschampo och silverbalsam eliminerar de oönskade orange och gulaktiga färgerna i håret. Med andra ord, om håret har en gulaktig ton hjälper ett lila pigmentschampo att neutralisera värmen. Således kan ett silverschampo och balsam vara utmärkt om du till exempel upplever orange eller gult hår och vill ge det en kallare ton.

Vem ska använda silverschampo och balsam?

Ett silverschampo och silverbalsam funkar perfekt för blont, ljust och grått hår - oavsett om det är blekt, färgat eller helt naturligt! Till exempel, om du fått orange eller gult hår efter blekning eller om du bara är trött på din varma blonda färg och kanske vill fräscha upp det, är ett silverschampo och silverbalsam ett bra knep för att uppnå detta. De hjälper också på slingor, ombre och balayage i ljusa toner. Ett perfekt verktyg för en fräsch och sval nyans i håret!

För- och efterbilder

Här kan du se för- och efterbilder där personen använt HairLust Hair Growth & Repair For Blondes.

hairlust hair growth repair for blondes

Vilka ingredienser ska man spana efter?

Vilka magiska ingredienser är egentligen bakom hemligheten med silverschampo och silverbalsam? Låt oss vara ärliga - det är inte alltid lätt att orientera sig i djungeln med massvis av ingredienser påklistrat bakom schampot eller balsamflaskan.

Den viktigaste ingrediensen för den önskvärda effekten som silverschampo och balsam ger är utan tvekan CI60730. Kortfattat är detta ett lila pigment som neutraliserar den gula färgen och framhäver de ljusa slingorna i grått eller blont hår. Detta är viktigt för att få den önskade effekten av ett silverschampo och silverbalsam.

Men det är också minst lika viktigt att ett bra silverschampo innehåller ingredienser som verkar vårdande och skyddande i både hår och hårbotten. Jag letar alltid efter ingredienser som mango-extrakt, blåbärsextrakt och aloe vera i mina produkter, eftersom dessa både återfuktar, lugnar och är näringsgivande. Keratin stimulerar hårets keratinproduktion, återfuktar skadat hår, ger näring till rötterna och hjälper till att öka hårvolymen. Lakritsrotextrakt hjälper till att upprätthålla hårbottens naturliga balans och lugnar en irriterad och känslig hårbotten. Med andra ord, nöj inte dig med bara ”bra” för det är inte svårt att hitta det bästa silverschampot.

Nu kommer vi till det ni alla väntat på, nämligen det bästa silverschampot och silverbalsamet. För mig är det väldigt viktigt att alltid kontrollera att både silverschampot och balsamet, samt nästan alla andra produkter som jag använder på mitt hår och min hud - är veganska och ekologiska. Lyckligtvis har HairLust utvecklat sitt silverschampo och silverbalsam med detta i åtanke, så med dessa produkter behöver jag aldrig vara rädd för att skada varken djur eller miljön när jag använder deras silverschampo och balsam!

hairlust trustpilot

Hur använder man silverschampo och balsam?

Hur du använder produkterna beror mycket på vilket silverschampo och silverbalsam du väljer. Vissa är så starka att de bara används för att fräscha upp håret då och då, annars kan de skada håret med den intensiva formeln. Andra typer av silverschampo och silverbalsam kan användas i din vanliga hårvårdsrutin och är inte mer skadliga än ett normalt schampo och balsam.

Tidigare använde jag de starka produkterna cirka en gång i månaden och detta var en väldigt tuff behandling på mitt blonda hår. Det resulterade till slut i att jag fick väldigt torrt hår och kluvna toppar. Så jag bytte till det jag anser vara det bästa silver silverschampot och silverbalsamet som jag helt enkelt ersatte mitt gamla schampo och balsam med. HairLust Hair Growth & Repair For Blondes är absolut det bästa silverschampot för mina blonda lockar och dessutom är den både vegansk och ekologisk!

Nedan hittar du en enkel introduktion på hur du enkelt applicerar ett silverschampo och silverbalsam varje gång du tvättar håret!

How to:

1. Tvätta håret med silverschampot i två omgångar. Börja med att massera hårbotten och skölj därefter med varmt vatten. I den första tvätten skummar inte schampot så mycket.

2. I den andra omgången ska du massera silverschampot noggrant från hårbotten till topparna och skölj sedan med varmt vatten. På detta sätt tas smuts och produktrester bort mer effektivt så att hårrötterna kan få syre och håret bättre kan ta emot de friska näringsämnena i balsamet.

3. Avsluta med ett silverbalsam. Fördela balsamet jämnt i håret från rot till topp, massera försiktigt in produkten i håret och låt det verka i 1-3 minuter.

4. Begränsa antalet hårtvättar till 1-3 gånger i veckan, efter behov. Hårtvätt är tufft på håret som redan är extra skört när det är blött, dessutom drar hårbotten nytta av att de naturliga oljorna inte tvättas ut varje dag.

5. Avsluta alltid hårtvätten med balsam eftersom balsam hjälper till att täta hårstråna och förbereda håret för dagens utmaningar.

6. Nu kan du säga hejdå till gult hår och njuta av snygga, kalla nyanser i ditt ljusa hår - tack vare silverschampo och balsam!

Här nedan kan du se en video som noggrant visar och beskriver hur du får bästa möjliga resultat efter att du tvättat håret med silverschampo och balsam från HairLust.

 

Mina 3 bästa tips & råd när man använder silverschampo och balsam

Jag använder silverschampo och silverbalsam väldigt ofta och har med tiden samlat på mig några bra och användbara tips och trix. Jag vill dela med mig av dessa så att du också kan få ut så mycket som möjligt av dina hårvårdsprodukter. Nedan hittar du mina tre bästa tips när du använder silverschampo och silverbalsam.

En näringsgivande hårmask är alltid en bra idé - särskilt när du använder silverschampo och balsam! Oavsett om du är naturligt blond eller har blekt håret, skulle jag definitivt råda dig att investera i en bra hårmask som passar dina behov. En bra hårmask förstärker håret från insidan och lämnar det friskt och starkt. Detta är verkligen ett måste om du använder silverschampo och balsam då håret behöver extra behov av djup vård. Jag använder Hair Growth & Protection Hair Mask en gång i veckan och kompletterar med Protein Reconstructor ca. 1-3 gånger i månaden. Den sistnämnda är verkligen en livräddare när du använder silverschampo och balsam. Du kan läsa mer om detta i vår artikel om varför det är viktigt med protein i håret, samt varför det borde bli en viktigt del av din hårvårdsrutin. Båda dessa hårmasker gör susen för alla hårtyper och färger!

Sov gott på silkesmjuk bambu… - Ett litet livshack som jag har skaffat mig under det senaste året är att ersätta mitt gamla bomullsörngott med mjuk och härlig bambu! Bambu är otroligt skonsamt mot både hud och hår och är därför perfekt om du vill skämma bort dig själv med lite extra lyx i vardagen.. Pure Bamboo Pillowcase från HairLust har definitivt blivit en favorit hos mig. Nu kan även mitt hår få en vila trots att jag använder både silverschampo och silverbalsam.

Kamma håret med omsorg! - Var lite picky gällande vilken hårborste du väljer för ditt hår! Vissa hårborstar kan vara ganska tuffa på håret och faktiskt göra mer skada än nytta. Tidigare tänkte jag inte så mycket på det men nu använder jag alltid Detangle Wet Brush när mitt hår är blött och en hårborste i bambu när mitt hår är torrt. Både Detangle Wet Brush och Bamboo Hairbrushes är skonsamma för håret och reder ut tovor helt utan problem! Psst .. Jag använder mig utav min Wet Brush för att lyckas fördela både balsam och hårmask jämnt i håret.

What not to do

Tro mig - jag har fått mig ett par smällar när det kommer till mitt användande silverschampo och silverbalsam. Därför har jag skrivit ner de viktigaste "What Not To Do’s" nedan. Läs vidare!

Mitt viktigaste råd är att du inte ska ha ett silverschampo i håret för länge. Detta kan faktiskt göra mer skada än nytta! Ett silverschampo kan torka ut håret och lämna det torrt och krusigt. Många människor tror ”ju längre, desto bättre” - men det är inte alltid rätt. Jag rekommenderar att du hellre investerar i det bästa silverschampot och balsamet som du kan använda varje gång du tvättar håret. På så sätt behåller du den nyans som du gillar och äventyrar inte din hårvård.

Jag skulle också gärna uppmuntra dig att vara medveten om ingredienserna som finns i de produkter som du använder. Se till att du inte bara tänker på att bli av med gult hår, utan också tänker på vilka andra ingredienser du lägger i ditt hår. Naturligtvis rekommenderar jag att man undviker både sulfater, parabener, silikoner och ftalater eftersom dessa ofta gör mer skada än nytta. Du kan läsa mer om hur du hittar ett bra sulfatfritt schampo i artikeln min kollega har skrivit.

Säg adjö till gult hår och rödaktiga toner och låt dina ljusa lockar lysa med hjälp av ett bra, kanske det bästa silverschampot och balsamet. Och snälla - glöm inte dina goda rutiner för bra hårvård! Kom ihåg att håret behöver extra vård, så var inte rädd att skämma bort det lite.

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


1 kommentar


  • Linnea

    Denna artikel behövde jag verkligen! Jag har under många år inte alls gillat silverschampo eftersom de varit starka och gjort mitt hår snustorrt! Men på senare år så har ju utvecklingen gått framåt och schampon blir bara bättre och bättre. Ska testa både hårmasken och silverschampot du tipsar om!


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras