5 fantastiska (naturliga) oljor som används i hårinpackning till torrt hår


I denna artikel kan du läsa om en djupgående analys gällande de naturliga oljor du bör använda i din hårinpackning till torrt hår samt hitta den bästa hårinpackningen för just dig.

Ella Pettersson

Skönhetsredaktör

Ella är utbildad journalist från Stockholms Universitet med en kandidat från journalistprogrammet. På sidan om har hon utbildat sig inom skönhet och hälsa, och specialiserat sig inom hårvård på Svenska Frisörskolan. Hon har tidigare arbetat med flertal hårvårdsbutiker, med fokus på inköp och sälj av hårvårdsprodukter.Läs mer om vår skribent.

Jag är säker på att du, precis som jag, upplever torrt hår i perioder. Under vintermånaderna är det extra viktigt med en bra hårinpackning för att vårda och skydda håret. Det kalla och torra vädret i samband med brist på D-vitamin efterlämnar håret sprött, livlöst och torrt. En hårinpackning mot torrt hår innehållandes vegetabiliska fettsyror är en nödvändig lösning för att hålla ett vackert och återfuktat hår året runt.

Jag har i denna artikel kombinerat några av de fantastiska och vegetabiliska oljorna som bör användas i din hårinpackning för torrt hår. Läs vidare för de bästa knepen hur du övervinner torrt och skadat hår med hjälp av en bra hårinpackning.

Hårinpackning för torrt hår – Vår rekommendation

Nedanför har vi samlat de 5 oljor vi anser vara de bästa i en hårinpackning för torrt hår. Däremot bör du vara uppmärksam på vad som skiljer de olika oljorna åt för att hitta en bra hårinpackning för just dig. Häng med!

Kokosolja i hårinpackning för torrt hår

Ingenting slår kokosoljan när det kommer till att bekämpa torrt och skadat hår. För en bra hårinpackning är kokosoljan den bästa naturliga oljan med mättade fettsyror, som innehåller antibakteriella och antimikrobiella egenskaper. Kokosolja är nyttigt för hela kroppen och används inte bara för en bra hårinpackning. Oljan innehåller laurinsyra som främjar produktionen av protein och tillåter oljan att tränga djupare in i hårstråna, jämfört med andra oljor på marknaden. Det är på grund av detta vi får de snabba och effektiva resultaten av att använda kokosolja i din hårinpackning för torrt hår. När du använder dig av kokosolja i en bra hårinpackning bör du vara uppmärksam på att den är framtagen för just hår/hårbotten. Speciellt om du har en tendens till fettigt hår/hårbotten. Är du mer nyfiken på kokosolja i hårinpackning för torrt hår? Läs vår stora guide om kokosolja i håret.

Före och efter-bilder från användning av HairLust bambu örngott och HairLust Hair Oil Strength & Protection oil:

HairLust bambu örngott

Arganolja

Denna populära olja är allmänt känd när det kommer till hårinpackning för torrt hår och behöver ingen större introduktion. Arganolja härstammar från det marockanska argan trädet och används i ett flertal hårvårdsprodukter och hårinpackningar för torrt hår men även för huden. Oljan är rik på näringsämnen, vitaminer och fettsyror som alla behövs i en bra hårinpackning. Mängden E-vitamin i Arganolja är hög samt nivån av antioxidanter. Detta bidrar till en sund hårväxt samt stimulerar blodcirkulationen hos hårcellerna för ökad produktion. En bra hårinpackning med arganolja fungerar som en fuktighetskräm till din hårbotten samt reducerar mjäll. Nedanför finner du 2 varianter på hårinpackningar som båda är baserade på de bästa oljorna för håret, båda intensiva och effektiva hårinpackningar för torrt hår.

HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask hjälper både torrt hår och kluvna hårtoppar. Den innehåller bl.a vegetabiliskt protein och näringsgivande fettsyror balanserar hårets fuktbalans och hjälper håret att växa starkt och friskt.

HairLust Protein & Reconstructor Hair Mask återuppbygger håret inifrån och har ett högt innehåll av aktiva proteiner; hydrolyserat jästprotein, veteprotein och växtprotein, vilket förbättrar hårets elasticitet och styrka. Läs mer om varför det är så bra med protein till håret här.

Avokadoolja

Avokadooljan är en tjock och behaglig olja, framställd ur avokadons näringsrika kött. Avokadon är rik på antioxidanter, mineraler, biotin och viktiga fettsyror – alla viktiga ingredienser i en hårinpackning för torrt hår. Avokadooljan förser även näring till hårsäckarna och främjar därigenom din hårväxt, ytterligare en egenskap som bidrar till en bra hårinpackning. Vi använder avokadoolja i Hair Growth & Repair Conditioner, på grund av dess förmåga att tränga in i djupt i håret och återfukta. Lider du av torrt hår är avokadoolja en ingrediens du ska hålla utkik efter när du letar efter den bästa hårinpackningen.

Olivolja

Upplever du slitna toppar och frissigt hår hjälper olivoljan dig med mjukhet och elasticitet. Olivoljan är rik på vitamin A och E samt antioxidanter. Dessa ämnen bidrar till produktion av hårets naturliga byggsten, keratin. Olivolja används i hårinpackning för torrt hår då det förhindrar talgbildning – som i sin tur leder till friskare hårsäckar och sund hårväxt.

trustpilot recension

Aloe Vera olja

Aloe Vera innehåller de proteolytiska enzymer som reparerar och förnyar döda hudceller i hårbotten. En hårinpackning för torrt hår baserad på Aloe Vera efterlämnar håret återfuktat och glänsande. Aloe Vera -oljan främjar hårväxt, förhindrar klåda i hårbotten, reducerar mjäll samt typiska hårbottenproblem. En given ingrediens för en bra hårinpackning för torrt hår.

Hårvård utöver en bra hårinpackning

Önskar du läsa mer om hur du tar hand om håret på bästa vis utöver en bra hårinpackning, rekommenderar vi att läsa vår artikel gällande 10 viktiga vitaminer för håret. En bra guide hur du sköter ditt hårs inre och yttre hälsa, för ett långt och friskt hår.

Kundrecensioner av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjärnor

41 omdömen


2 kommentarer


  • Rebecca

    Jag blev tipsad om att kokosolja är allra bäst för håret, under en period använde jag faktiskt ren kokosolja 1 gång i veckan som inpackning och lät det sitta en hel dag varje gång. Mitt hår blev avsevärt mycket friskare och var inte alls lika torrt. Däremot måste jag erkänna att det är väldigt omständigt att använda ren kokosolja, så nu använder jag en hårolja MEN som är baserad på kokos istället :)


  • Denise

    Mkt informativ artikel, googlat runt på vilken olja som är bäst (eftersom det finns 10000 olika varumärken) och tycker det är svårt att hitta rätt.


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras